برای لاغری شکم چه بخوریم؟ احتمالا شما هم درموردی غذاهایی که نه تنها جهت افت وزن بلکه علتاز بین رفتن چربیهای شکمی خواهد شد، شنیده باشید. امکان پذیر شما از آن دسته افرادی باشید که اکنون هم غذاهای این چنینی همانند ماهی سالمون، سبزیجات، آووکادو، لبنیات و خشکبار را برای لاغری شکم و پهلو و داشتن شکمی تخت در رژیم لاغری شکم خود قرار داده باشید. بر پایه آخرین پژوهشها، چندین خوراکی تازهِ «شکمکوچککن» به این فهرست اضافه شده است. این غذاها میل شما به کربوهیدرات و انواع دسرها را رفع و حس چشاییتان را تحکیم میکنند. در ادامه این مقاله با هم لیست خوراکیایی که برای لاغری شکم سودمند می باشند را بازدید میکنیم و میبینیم که بهتر است برای لاغری شکم چه بخوریم؟
برای کوچک شدن شکم چی بخوریم: جدول خوراکیهای مناسب لاغری
| ردیف |
خوراکی |
خواص مهم |
نحوه مصرف |
| ۱ |
روغن نارگیل |
افت سایز کمر، انرژی سریع |
جانشین روغنهای معمول در غذا |
| ۲ |
خوراکیهای قرمز و بنفش |
افت چربی شکمی، فلاونوئیدها |
انگور، گوجه، بادمجان، کلم |
| ۳ |
سرکه انار |
چربیسوزی، بهبود هضم |
۳۰ میلیلیتر روزانه |
| ۴ |
غلات کامل |
حس سیری، افت ذخیره چربی |
برنج قهوهای، جو، فارو |
| ۵ |
حبوبات |
منبع عالی فیبر |
عدس، لوبیا سیاه، لوبیا قرمز |
| ۶ |
دانه چیا |
پروتئین، فیبر، اسید چرب ALA |
در اسموتی یا پودینگ |
| ۷ |
دارچین |
چربیسوزی، افت تودههای چربی |
روزانه ۱ قاشق چایخوری در غذا |
| ۸ |
زردچوبه |
تنظیم قند خون، جلوگیری از چربی شکمی |
در سوپ، اسموتی، تخممرغ |
| ۹ |
شکلات تلخ |
تاثییر بر انسولین و کورتیزول |
۳۰ گرم روزانه (۷۰٪) |
| ۱۰ |
تخم کتان |
فیبر بالا، امگا-۳، لینان |
به طور آسیاب شده در غذا یا نوشیدنی |
۱. روغن نارگیل
اگر میسوال کرد که برای لاغری شکم چه بخوریم، باید او گفت مطالعه روی زنان برزیلی نشان داده است که سایز کمر زنانی که طی یک دورهی ۱۲ هفتهای از مکمل روغن نارگیل در رژیم غذایی منفعت گیری کردهاند، کوچک شده است. روغن نارگیل شامل نوعی اسید چربِ اشباع شده به نام اسید لوریک (Lauric Acid) است که در بدن به شدت تبدیل به انرژی میبشود. این یعنی کالری اسید لوریک، پیش از این که تبدیل به چربی انباشته بشود، میسوزد و تبدیل به انرژی میبشود و علتلاغری شکم شما میبشود. لزومی ندارد آن را به شکل قرص مصرف کنید، کافی است روغن نارگیل تصفیه شده را جانشین روغنهای دیگر در دستور غذایتان کنید.
۲. محصولات خوراکی قرمز یا بنفشرنگ
دومین پاسخی که در جواب به سوال برای لاغری شکم چه بخوریم، میتوان داد این است که بگوییم خوراکیهای بنفش و قرمز! تحقیقات تازهی مجلهی تغذیهی بالینی اروپا (European Journal of Clinical Nutrition) نشان داد زنانی که در یک بازهی وقتی ۳ ساله رژیم غذایی سرشار از محصولات قرمز یا بنفشرنگ همانند انگور، گوجه، بادمجان و کلم دارند، نسبت به زنانی که رژیم غذاییشان زیاد تر شامل سبزیجات و میوههای سبز، زرد یا نارنجی بوده است، چربی شکمی کمتری داشتهاند. برخی پژوهشها ادعا میکنند وجود فلاونوئید در برخی از این محصولات مانع جذب چربی میبشود یا بر فرآیند چربی سوزی تأثیر گذاشته و علتلاغری شکم میبشود. بعد تلاش کنید در رژیم لاغری شکم و پهلو حتما از خوراکیهای بنفش و قرمز هم منفعت گیری کنید.
حتما بخوانید: ۱۷ راه لاغری برای کارمندان و افرادی که زمان کافی ندارند
۳. سرکهی انار
یکی از خوراکیهای مناسب برای رژیم لاغری شکم، سرکه انار است. بنا بر پژوهش محققین کُرهای مصرف ۳۰ میلیلیتر سرکهی انار در زنانِ دچار اضافه وزن به زمان ۸ هفته، علتکاهش ۳٫۷ درصدی چربی شکمی و در نهایت علتلاغری شکم در آنها شده است. به حرف هایی دکتر کارول جوهانسون (Carol Johnston)، استاد دانشگاه آریزونا، همهی انواع سرکه دارای اسید اَستیک می باشند که هم در هضم نشاسته تأثیر دارد و هم آنزیم مؤثر در چربیسوزی را تحریک میکند.
۴. غلات کامل
بر مبنای مطالعهای در دانشگاه تافتز (Tufts University)، افرادی که روزی ۳ پُرس یا زیاد تر غلات کامل مصرف میکنند، نسبت به افرادی که کمتر از نیم پُرس غلات کامل میخورند، ۱۰ درصد کمتر چربی شکمی دارند. رهبر این گروه تحقیق، دکتر نیکولا مککُون (Nicola McKeown) میگوید: این قضیه امکان پذیر به علت تاثییر غلات کامل بر هورمونهای کنترل اشتها و ابراز حس سیری باشد؛ یا به علت فیبر حاضر در غلات کامل که با تحریک برخی هورمونها، ذخیرهی چربی شکمی را افت میدهد. اما مسئلهی قابل دقت این است که افرادی که غلات تصفیه شده مصرف کردهاند (انواع نان و شیرینیهای سفید)، کاهشی در چربی شکمیشان نداشتهاند. بنا بر پیشنهادی دکتر مککون بهتر است غلات تصفیهشده را با غلات کامل همانند برنج قهوهای یا فارو (غذایی تهیه شده از انواع خاصی از گندم) جانشین کنید.
حتما بخوانید: ۱۰ مسئله الزامی برای تغذیه که خانمهای ورزشکار باید بدانند
۵. حبوبات

یکی از دوستداران لاغری شکم انواع حبوبات است. انچه که مطالعات مجلهی اُبیسیتی (Obesity) نشان میدهد، به ازای مصرف ۱۰ گرم فیبر در هر روز، گمان ابراز چربی شکمی ۴ درصد افت مییابد. به حرف هایی محققان، بهترین منبع فیبر انواع حبوبات می باشند به اختصاصی عدس، لوبیای سیاه و لوبیای لیما (لوبیای عروس) که در هر نصف فنجان از آنها، ۷ تا ۸ گرم فیبر وجود دارد. سرپرست محققین اُبیسیتی، دکتر کریستن هیرستون (Kristen G. Hairston) معتقد است، لوبیای چشمبلبلی و لوبیا قرمز هم انتخابهای خوبی می باشند چون به ازای هر نصف فنجان، ۴ تا ۵ گرم فیبر دارند.
۶. دانهی چیا (Chia)

به حرف هایی دکتر لیندسی براون (Lindsay Brown)، استاد دانشگاه کویینزلند، که درموردی اثرات چیا در حذف چربی شکمی مطالعه کرده است، دانهی چیا علاوه بر پروتئین و فیبر حاوی اسید چرب ALA (آلفا لینولنیک اسید) است که مانع احاطه شدن اعضای حیاتی حاضر در ناحیهی شکمی توسط چربی میبشود. دانههای چیا را میتوان با انواع اسموتی مخلوط کرد، همراه با ماست میل نمود یا از ترکیب آن با شیر بادام، مقداری دارچین و عسل، نوعی پودینگ تهیه کرد.
۷. دارچین
برای چربی سوزی شکم دارچین زیاد مصرف کنید. دارچین یکی از مدافعان لاغری شکم است که در کابینت ادویههایتان خواهید یافت. دانشمندان ژاپنی در آزمایشی، چندین موش را تحت رژیم غذایی پرچرب و پرقند قرار دادند، به رژیم غذایی گروهی از موشها روغن دارچین، که عطر و طعم گرم دارچین از آن است، اضافه کردند. بعد از یک ماه، موشهایی که ترکیبات دارچین را مصرف کرده بودند، چربی شکمی کمتری داشتند. کارشناسان اعتقاد دارند این ماده در از بین بردن تودههای چربی مؤثر است. کری گنز (Keri Gans) نویسندهی «یک تحول غذاییِ کوچک» پیشنهاد میکند در غذاهای روزانهی خود برای مقداری دارچین، به اندازهی یک قاشق چایخوری، جا باز کنید.
حتما بخوانید: تغذیه در محل کار: چند نظر خوشمزه و سالم که دوست خواهید داشت
۸. زردچوبه
معروف است ادویهی کاری جادویش را از این ادویهی شگفت و مرموز میگیرد. اما از این بعد میتوانید به زردچوبه، به چشم یک «کمربند لاغرکننده» هم نگاه کنید! انچه که مطالعات مجلهی «غذا و گوارش» (Food & Function) میگوید، زردچوبه حاوی مولکولهایی است که با جدا کردن قند از خون و تبدیل آن به انرژی، مانع ذخیرهی آن به شکل چربی در ناحیهی شکم خواهد شد. کارشناس تغذیه، بروک اَلپرت (Brooke Alpert) پیشنهاد میکند روزانه یک قاشق غذاخوری زردچوبه مصرف کنیم. به نظر او میتوان به سوپ، ماست یونانی، انواع اسموتی سبز، سبزیجات تَفت داده شده، تخم مرغ و حتی چای، زردچوبه اضافه کرد. دلواپس نباشید! مقدار کم زردچوبه طعم خاصی ندارد، مخصوصا اگر در غذایی که میپزید طعمهای گوناگون وجود داشته باشد.
۹. شکلات تلخ
همانند تعداد بسیاری از دشمنان چربی، شکلات حاوی فلاونوئید است؛ به همین علت محققین اسپانیایی در پژوهش تازه خود روی ۱۴۵۸ نوجوان، دریافتند افرادی که شکلات بیشتری مصرف میکنند، کمر باریکتری دارند. دکتر گارسیا، یکی از محققین این پژوهش و استاد دانشکدهی پزشکی دانشگاه گرانادای اسپانیا، میگوید: نوع شکلات مهم نیست اما شکلات تلخ ۷۰درصد، حاوی مقادیر زیاد کاتچین (Catechin)، یکی از انواع فلاونوئیدها هست که بر کارکرد انسولین و تشکیل کورتیزول (هورمونی که علتذخیرهی چربی در ناحیهی شکم میبشود) تاثییر میگذارد. تانیا زوکربرات (Tanya Zuckerbrot)، بنیانگذار رژیم غذاییِ عاملِ F پیشنهاد میکند به جای شیرینیهای معمول در رژیم غذایی، روزانه نزدیک به ۳۰ گرم شکلات تلخِ ۷۰درصد مصرف کنیم. این چنین، شکلات تلخ را میتوانید علاوه بر خوردنیای برای لاغری شکم، به گفتن مادهی انرژیزا در باشگاه و در زمان ورزش منفعت گیری کنید.
۱۰. تخم کتان و لاغری

تخم کتان برای افت وزن و چربی سوزی شکم زیاد سودمند است. این مادهی خوراکی با فیبر فراوانش به شما حس سیری میدهد، سرشار از امگا-۳ و لینان (lignan) است که به از دست دادن وزن پشتیبانی میکند. هنگامی هر قاشق غذاخوری تخم کتان تنها ۳۶ کالری دارد، گنجاندن آن در رژیم غذاییتان کار سادهای است.
فیبر حاضر در تخم کتان به اندازهی است که تنها یک قاشق غذاخوری از آن برای اثرگذاری کافی است. پژوهشی در سال ۲۰۱۲ نشان داد فیبر تخم کتان برای افت اشتها سودمند است. فیبر محلول در تخم کتان فرایند گوارش را کند و از تبدیل شدن گلوکز به قند جلوگیری میکند. تنظیم قند خون به افت وزن پشتیبانی میکند چون قند اضافه همیشه تبدیل به چربی میبشود. افزایش قند این چنین با رهاسازی انسولین مطلب توقف سوخت چربیهای ذخیرهشده را به بدن میدهد. به علاوه فیبر حاضر در تخم کتان حاوی نوعی باکتری خوب است که امکان پذیر علتکاهش وزن بشود.
امگا-۳ گمان ابراز بیماریهای قلبی-عروقی را افت میدهد و بنابر پژوهشی در سال ۲۰۱۳ مصرف بهاندازهی آن مانع چاقی میبشود. امگا-۳ با افزایش سطح آدیپونکتین (adiponectin)، هورمونی که توسط سلولهای چربی ترشح میبشود و سوختوساز لیپید و گلوکز را تنظیم میکند، به افت وزن پشتیبانی میکند.
تنها دو مادهی خوراکی حاوی مقادیر زیاد لینان می باشند: تخم کتان و کنجد. و مقدار لینان حاضر در تخم کتان ۷ برابر زیاد تر ازکنجد است. لینان با افت کلسترول میتواند ابراز بیماریهای قلبی-عروقی را افت دهید. این چنین خاصیت آنتیاکسیدانی آن با رشد تومورهای سرطانی مقابله میکند، هرچند نیاز به تحقیق بیشتری در این عرصه است. با این که پژوهشها تاثییر لینان بر افت وزن را ثابت نکردهاند، ویژگی بالقوهی آن در افت سطح گلوکز امکان پذیر به افت وزن پشتیبانی کند به این شرط که کالری دریافتی از کالری مصرفی زیاد تر نباشد.
مصرف تخم کتان طبق معمول با عوارض خاصی همراه نیست اما به علت برخی ترکیبات فعالش باید برخی نکات احتیاطی را در نظر بگیرید. این مادهی خوراکی امکان پذیر علتیبوست یا عوارض فرد دیگر همانند اسهال، باد معده و روده و دردهای شکمی بشود. زنان باردار نباید تخم کتان مصرف کنند. اگر دچار دیابت، اختلال خونریزی، انسداد روده، سرطانهای حساس بههورمون یا هر بیماری مزمن دیگر هستید، پیش از مصرف تخم کتان با پزشکتان مشورت کنید.
تخم کتان را در یخچال نگه دارید و تا ۲۴ ساعت بعد از آسیاب کردن مصرف کنید چون بعد از این زمان مواد مفیدش را از دست میدهد. میتوانید در دستور غذاهای گوناگون تا ۱۵ درصدِ آرد را با تخم کتان جانشین کنید اما به گمان زیاد باید مقدار مخمر را افزایش بدهید. با منفعت گیری از تخم کتان به جای تخممرغ و روغن میتوانید مقدار کالری غذایتان را افت دهید. میتوانید هر ۱ قاشق مارگارین را با ۳ قاشق تخم کتان، و هر تخممرغ را با ترکیبی از ۱ قاشق تخم کتان و ۳ قاشق آب جانشین کنید.
اگر زمان کافی برای خواندن این نوشته ندارید، ویدیوی زیر را ببینید.
۱۱. زنجبیل
زنجبیل یکی از نیرومندترین مواد ضدالتهابی طبیعی است که به افت چربیهای شکمی و بهبود فرآیند هضم پشتیبانی شایانی میکند. تحقیقات نشان دادهاند که زنجبیل میتواند به افزایش متابولیسم بدن پشتیبانی کرده و شدت چربیسوزی را بالا ببرد. ترکیبات فعال زنجبیل، همانند جینجرولها، میتوانند به افت هورمونهای استرس که تبدیل تجمع چربیهای شکمی خواهد شد پشتیبانی کنند. این ماده این چنین به بهبود سیستم گوارشی و افت نفخ معده پشتیبانی میکند. زنجبیل را میتوان به راه حلهای مختلفی منفعت گیری کرد؛ به طور تازه در چای یا غذا، یا به شکل خشک شده و پودری در انواع اسموتیها و دسرها. با افزودن زنجبیل به رژیم غذایی خود، میتوانید از خواص سلامتی آن منفعتمند شوید و به افت وزن پشتیبانی کنید.
۱۲. آناناس

آناناس یک میوه خوشمزه و کمکالری است که سرشار از آنزیم بروملین است. این آنزیم به تجزیه پروتئینها در بدن پشتیبانی کرده و خواص ضدالتهابی دارد، که علتکاهش نفخ و التهاب در ناحیه شکم میبشود. آناناس این چنین به علت داشتن ویتامین C، سیستم ایمنی بدن را تحکیم میکند و با افزایش متابولیسم میتواند به چربیسوزی پشتیبانی کند. مصرف آناناس به گفتن بینوعده یا در سالادها و اسموتیها میتواند هم به کنترل اشتها و هم به بهبود هضم پشتیبانی کند. با دقت به خواص آنتیاکسیدانی و فیبر بالای آن، مصرف منظم آناناس میتواند بخشی از یک رژیم سالم برای افت وزن باشد.
۱۳. کرفس
کرفس یکی از سبزیجاتی است که به علت داشتن مقادیر زیاد آب و کالری زیاد پایین، به گفتن یک بینوعده عالی برای افت وزن شناخته میبشود. این سبزی کمکالری به دفع سموم از بدن پشتیبانی کرده و به علت محتوای فیبر بالا، حس سیری طویلتری تشکیل میکند. کرفس این چنین منبعی غنی از مواد مغذی همانند ویتامین K، پتاسیم و آنتیاکسیدانها است که به بهبود سلامت عمومی بدن پشتیبانی میکنند. منفعت گیری از کرفس به طور خام در سالادها، به گفتن بینوعده یا همراه با اسموتیها میتواند به کنترل اشتها و افت وزن موثر پشتیبانی کند.
۱۴. چای سبز

چای سبز یکی از بهترین نوشیدنیهای طبیعی برای افزایش متابولیسم و چربیسوزی است. این نوشیدنی سرشار از آنتیاکسیدانها بهاختصاصی کاتچینها است که در تنظیم سطح انسولین و تسریع فرآیند چربیسوزی نقش موثری دارند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم چای سبز میتواند به افت وزن و چربیهای شکمی پشتیبانی کند. کاتچینهای حاضر در چای سبز نه تنها به متابولیسم چربیها پشتیبانی میکنند، بلکه به تنظیم قند خون و افت اشتها نیز پشتیبانی میکنند. نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان چای سبز در روز، به اختصاصی قبل از قولهای غذایی، میتواند به افزایش سوخت و ساز بدن و دستیابی به شکمی تخت پشتیبانی کند.
۱۵. ماهی سالمون
ماهی سالمون یکی از بهترین منبع های طبیعی امگا-۳ است، که این اسید چرب به افت التهابهای بدن و تنظیم هورمونهای استرس پشتیبانی میکند. این هورمونها طبق معمولً به تجمع چربی در ناحیه شکم مرتبط می باشند، اما مصرف امگا-۳ میتواند علتکاهش این تجمع و بهبود فرآیند چربیسوزی بشود. علاوه بر این، سالمون سرشار از پروتئین با کیفیت است که میتواند علتافزایش حس سیری و جلوگیری از پرخوری بشود. مصرف سالمون حداقل دو بار در هفته پیشنهاد میبشود تا از مزایا آن برای سلامتی و افت چربیهای شکمی منفعتمند شوید.
۱۶. بادام
آووکادو یک میوه بسیار مغذی و سرشار از چربیهای سالم است که به افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. این میوه حاوی اسید اولئیک است که به افت التهاب و بهبود کارکرد متابولیسم پشتیبانی میکند. آووکادو این چنین حاوی مقادیر بسیاری فیبر است که علتافزایش حس سیری و افت اشتها میبشود. مصرف آووکادو در سالادها، اسموتیها یا به تنهایی به گفتن بینوعده میتواند به بهبود سلامت کلی بدن و افت چربیهای شکمی پشتیبانی کند.
۱۷. خیار

خیار به علت محتوای آب بالا و کالری پایین، به گفتن یک بین وعده سالم و تسکیندهنده تشنگی شناخته میبشود. خیار به دفع سموم از بدن پشتیبانی میکند و با داشتن آنتیاکسیدانهایی همانند ویتامین C، علتبهبود کارکرد سیستم ایمنی میبشود. مصرف خیار به طور خام در سالادها یا به گفتن یک بین وعده سبک میتواند به افت نفخ و لاغری شکم پشتیبانی کند.
۱۸. سیب
سیب به علت داشتن فیبر بالا و کالری پایین یکی از بهترین میوهها برای افت وزن است. این میوه حس سیری را افزایش داده و میتواند میل به خوردن تنقلات ناسالم را افت دهد. این چنین، سیب حاوی پکتین است که به افت سطح قند خون پشتیبانی میکند. مصرف یک سیب در روز، به اختصاصی به گفتن بین وعده، میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.
۱۹. بلوبری
بلوبریها دارای آنتیاکسیدانهای قوی می باشند که به بهبود متابولیسم بدن و افت التهاب پشتیبانی میکنند. مصرف بلوبریها میتواند از افزایش وزن و تجمع چربیهای شکمی جلوگیری کند. این میوهها را میتوان به راحتی در سالادها، اسموتیها، یا به گفتن بین وعده مصرف کرد تا از خواص افت وزن آنها منفعتمند شد.
۲۰. جو دوسر
جو دوسر به علت داشتن فیبر زیاد و کربوهیدراتهای پیچیده، حس سیری طویلتری تشکیل کرده و به تنظیم سطح قند خون پشتیبانی میکند. مصرف جو دوسر برای صبحانه میتواند انرژی ملزوم برای اغاز روز را فراهم کند و میل به خوردن غذاهای پرکالری را افت دهد. جو دوسر را میتوان با میوهها، ماست، یا به طور گرم با شیر مصرف کرد.
۲۱. فلفل قرمز

فلفل قرمز حاوی کپسایسین است که به افزایش سوخت و ساز بدن و چربیسوزی پشتیبانی میکند. این مادهی فعال علتافزایش دمای بدن میبشود که به نوبه خود به سوزاندن کالری زیاد تر منجر میبشود. افزودن فلفل قرمز به غذاها میتواند طعم غذا را تحکیم کند و به گفتن یک عامل موثر در افت چربی شکمی عمل کند.
این خوراکیها به گفتن بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و همراه با ورزش میتوانند نقش مؤثری در افت چربیهای شکمی ایفا کنند و به دستیابی به یک شکم تخت و سالم پشتیبانی کنند.
سرکه سیب حاوی اسید استیک است که به افت سطح قند خون و افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. مصرف یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در آب ولرم قبل از قولهای غذایی میتواند علتافزایش حس سیری و افت اشتها بشود.
۲۳. سیر
سیر یکی از مواد غذایی قوی با خواص آنتیاکسیدانی است که به افزایش متابولیسم و افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. سیر میتواند سطح انسولین را تنظیم کند و علتکاهش تجمع چربی در بدن بشود. افزودن سیر تازه به غذاها، سسها، یا سالادها میتواند تأثیر مثبتی بر افت وزن داشته باشد.
۲۴. اسفناج
اسفناج سرشار از فیبر و مواد مغذی است که به افت وزن و کنترل اشتها پشتیبانی میکند. این سبزی کمکالری علتبهبود کارکرد دستگاه گوارش میبشود و با افت التهاب میتواند به افت چربیهای شکمی پشتیبانی کند. میتوانید اسفناج را به طور خام در سالادها یا به گفتن بخشی از غذاهای پخته مصرف کنید.
۲۵. کلم بروکلی
کلم بروکلی به علت دارا بودن فیبر بالا و ترکیبات خاصی همانند سولفورافان، به افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. این ترکیبات علتبهبود سوخت و ساز چربیها خواهد شد و به کنترل سطح قند خون پشتیبانی میکنند. مصرف بروکلی به طور بخارپز یا در سالادها میتواند تأثیر مثبتی بر افت وزن داشته باشد.
۲۶. تخم مرغ

تخم مرغ منبعی عالی از پروتئین است که علتاحساس سیری طویلتر میبشود و به افت وزن پشتیبانی میکند. مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه میتواند اشتها را افت داده و علتکنترل کالری مصرفی در طول روز بشود. تخم مرغ را میتوانید به طور آبپز، املت، یا نیمرو مصرف کنید.
۲۷. گوجه فرنگی
گوجه فرنگی کمکالری و سرشار از آنتیاکسیدانها است که به افت التهاب و افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. لیکوپن حاضر در گوجه فرنگی به محافظت از بدن در برابر بیماریهای قلبی و افت استرس اکسیداتیو پشتیبانی میکند. گوجه فرنگی را به سالادها، سوپها، یا به گفتن بین وعده مصرف کنید.
۲۸. نعناع
نعناع به بهبود هضم غذا و افت نفخ پشتیبانی میکند. این گیاه معطر علتافزایش ترشح صفرا و بهبود فرایند تجزیه چربیها میبشود. مصرف نعناع به طور چای یا به گفتن ادویه در غذاها میتواند به افت وزن و افت چربیهای شکمی پشتیبانی کند.
۲۹. بادمجان
بادمجان سرشار از فیبر و کمکالری است که به کنترل اشتها و افت وزن پشتیبانی میکند. مصرف بادمجان در غذاهای گوناگون همانند خورشها و سالادها میتواند علتکاهش تجمع چربیها در بدن بشود. این چنین، بادمجان حاوی آنتیاکسیدانهایی است که به بهبود متابولیسم پشتیبانی میکنند.
۳۰. هویج
هویج کمکالری و سرشار از فیبر است که به حس سیری طویلتر پشتیبانی میکند. این سبزی غنی از بتاکاروتن و آنتیاکسیدانها است که به بهبود سلامت دستگاه گوارش و افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. مصرف هویج به طور خام، بخارپز، یا در سوپها میتواند مؤثر باشد.
۳۱. خیار شور
خیار شور کمکالری و حاوی پروبیوتیکهایی است که به بهبود سلامت روده و هضم غذا پشتیبانی میکنند. مصرف خیار شور میتواند به افت نفخ و افت چربیهای شکمی پشتیبانی کند، اما به یاد داشته باشید که باید به مقدار مصرف سدیم دقت داشته باشید.
۳۲. پاپایا

پاپایا حاوی آنزیمی به نام پاپائین است که به هضم پروتئینها و افت التهاب در بدن پشتیبانی میکند. این میوه استوایی میتواند به افت نفخ و بهبود گوارش پشتیبانی کند و با افت چربیهای شکمی مرتبط است. مصرف پاپایا به طور تازه یا در سالاد میوهها میتواند سودمند باشد.
۳۳. کیوی
کیوی میوهای سرشار از فیبر و ویتامین C است که به هضم بهتر غذا و افت اشتها پشتیبانی میکند. مصرف کیوی به گفتن بین وعده یا در سالادها میتواند به بهبود متابولیسم و افت وزن پشتیبانی کند. کیوی این چنین دارای آنتیاکسیدانهایی است که به افت التهاب در بدن پشتیبانی میکنند.
۳۴. انجیر
انجیر حاوی فیبر بالا و مواد مغذی است که به کنترل سطح قند خون و افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. مصرف انجیر به طور تازه یا خشک میتواند به حس سیری پشتیبانی کند و علتجلوگیری از پرخوری بشود. انجیر به علت داشتن ترکیبات مفیدی همانند پتاسیم، به تنظیم سختی خون نیز پشتیبانی میکند.
۳۵. قارچ
قارچ کمکالری و منبعی عالی از ویتامینهای گروه B است که به بهبود متابولیسم پشتیبانی میکند. این خوراکی سرشار از فیبر است و علتاحساس سیری طویلتری میبشود. قارچ را میتوان در غذاهای گوناگون همانند سالادها، سوپها، یا ساندویچها منفعت گیری کرد تا از خواص افت وزن آن منفعتمند شوید.
۳۶. جوپرک

جوپرک حاوی فیبر بالایی است که به بهبود کارکرد دستگاه گوارش و افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. مصرف جوپرک در صبحانه یا به طور بین وعده میتواند علتافزایش حس سیری و افت اشتها بشود. این خوراکی علتبهبود سطح کلسترول نیز میبشود.
۳۷. تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان منبعی غنی از فیبر، ویتامین E، و چربیهای سالم است که به افت التهاب و بهبود سلامت قلب پشتیبانی میکند. مصرف تخمه آفتابگردان به گفتن بین وعده میتواند به افت چربیهای شکمی و کنترل اشتها پشتیبانی کند. این خوراکی این چنین حاوی ترکیباتی است که به بهبود کارکرد متابولیسم پشتیبانی میکنند.
۳۸. تمشک
تمشک سرشار از فیبر و آنتیاکسیدانها است که به بهبود گوارش و افت وزن پشتیبانی میکند. مصرف تمشک به گفتن بین وعده یا در اسموتیها میتواند علتکاهش چربیهای شکمی و کنترل سطح قند خون بشود. تمشک این چنین علتکاهش التهاب در بدن و بهبود سلامت روده میبشود.
۳۹. توت فرنگی
توت فرنگی سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامین C است که به افت التهاب و چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. این میوه دارای فیبر بالا بوده و علتاحساس سیری میبشود. مصرف توت فرنگی تازه یا در اسموتیها، سالادها و دسرهای کمکالری میتواند به افت وزن پشتیبانی کند.
۴۰. فلفل دلمهای قرمز

فلفل دلمهای قرمز حاوی ویتامین C و کاروتنوئیدها است که به افت چربیهای شکمی پشتیبانی میکند. این فلفل کمکالری و سرشار از فیبر است و میتواند حس سیری را افزایش دهد. افزودن فلفل دلمهای قرمز به سالادها، ساندویچها، یا غذاهای پخته میتواند به بهبود رژیم غذایی شما پشتیبانی کند.
۴۱. دانههای کدو تنبل
دانههای کدو تنبل سرشار از فیبر، پروتئین، و منیزیم می باشند که به افت التهاب و بهبود متابولیسم بدن پشتیبانی میکنند. این دانهها به علت داشتن چربیهای سالم و آنتیاکسیدانها میتوانند به افت چربیهای شکمی پشتیبانی کنند. مصرف یک مشت دانه کدو تنبل به گفتن بین وعده میتواند حس سیری را افزایش دهد.
هشدار! این نوشته فقط جنبه آموزشی دارد و برای منفعت گیری از آن ملزوم است با پزشک یا متخصص وابسته مشورت کنید. اطلاعات زیاد تر
اصول و راه حلهایی کاملا عملی برای یادگیری سریع و ماندگار هر زبان تازه