غذاهای شور ازجمله غذاهای محرک میگرن

۹ عامل و ۱۰ خوراکی تحریک کننده میگرن + روش مقابله_سیاه پوش

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

برخی افراد فکر می‌کنند میگرن همان سردرد شدید است. گرچه با اهمیت ترین نشانه ابراز میگرن سردرد است، زیاد تر اوقات فرد مبتلا دچار علائم فرد دیگر همانند حالت تهوع، استفراغ، مورمورشدن یا بی‌حسی دست و پا و حساسیت به نور و صدا هم می‌بشود. محققان تا این مدت علت دقیق سردردهای میگرنی را کشف نکرده‌اند، اما اعتقاد دارند متعادل‌نبودن برخی مواد شیمیایی مغز در ابراز میگرن نقش دارد. در این مقاله درمورد عوامل و خوراکی‌های تحریک‌کننده میگرن و روش مقابله با این نوع سردردها می‌گوییم. با ما همراه باشید.

علل ابتلا به میگرن

برخی افراد زیاد تر از دیگران در معرض ابتلا به میگرن قرار دارند. عواملی که این افراد را صدمه‌پذیرتر می‌کنند عبارت‌اند از:

  • ژنتیک: اگر یکی از افراد خانواده مبتلا به میگرن باشد، گمان ابتلای دیگر اعضای خانواده هم افزایش می‌یابد.
  • سن: امکان پذیر افراد در هر مقطعی از زندگی دچار سردردهای میگرنی شوند، اما به گمان زیاد اولین سردردها در نوجوانی ابراز می‌کنند، در حوالی ۳۰سالگی به اوج می‌رسند و در بین‌سالی شدیدتر خواهد شد.
  • جنسیت: زنان تقریبا سه‌ برابر مردان دچار سردردهای میگرنی خواهد شد.

عوامل محرک میگرن

رایج‌ترین عوامل محرک میگرن عبارت‌اند از:

  • تغییرات هورمونی: تحول مقدار هورمون استروژن امکان پذیر علتمیگرن و سردردهای هورمونی در زنان بشود. مصرف داروهایی همانند قرص‌های جلوگیری از بارداری یا هورمون‌درمانی جانشین امکان پذیر سردردهای میگرنی را تحریک یا آنها را شدیدتر کنند.
  • استرس: هنگامی استرس دارید، مغزتان با ترشح مواد شیمیایی جواب جنگ یا گریز را اغاز می‌کند. اضطراب، نگرانی و هراس علتایجاد تنش‌های زیاد تر و شدیدترشدن سردردهای میگرنی خواهد شد.
  • مصرف برخی غذاها: غذاهای شور و فراوری‌شده از عوامل محرک میگرن می باشند. شیرین‌کننده‌های مصنوعی آسپارتام و تحکیم‌کننده طعم مونوسدیم‌گلوتامات (MSG) نیز امکان پذیر علتابراز علائم میگرن شوند.
  • حذف قولهای غذایی: حذف وعده غذایی قند خون را افت می‌دهد و علتایجاد سردرد می‌بشود.
  • اضافه‌بار حسی: چراغ‌های روشن، صداهای بلند و بوهای تند امکان پذیر در برخی افراد علتایجاد سردردهای میگرنی شوند.
  • تحول الگوی خواب: افتخواب یا خوابیدن بیشتر از حد هم امکان پذیر فرد را دچار علائم میگرن کند.
  • سختی فیزیکی: گرچه فعالیت بدنی منظم یکی از اصول سالم‌بودن است، اگر سابقه ابتلا به میگرن دارید باید از انجام تمرینات شدید خودداری کنید.
  • تغییرات آب‌وهوایی: تحول شرایط جوی و آب‌وهوایی نیز یکی از رایج‌ترین عوامل محرک میگرن محسوب می‌بشود.
  • مصرف بیشتر از حد دارو: مبتلا به میگرن هستید و برای درمان میگرن بیشتر از ۱۰ روز در ماه دارو مصرف می‌کنید؟ مصرف بیشتر از حد دارو امکان پذیر شما را در معرض ابتلا به سردردهای برگشتی قرار دهد. سردرد ناشی از مصرف بیشتر از حد دارو سردرد بازگشتی نامیده می‌بشود.

خوراکی‌های محرک میگرن

۱. کافئین

گرچه مطابق پژوهش‌های گوناگون مصرف متعادل نوشیدنی‌های کافئین‌دار برای تسکین حملات میگرنی مؤثر است، مصرف بیشتر از حد آنها امکان پذیر حالت را بدتر کند. مصرف بیشتر از حد نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا حتی ترک ناگهانی کافئین امکان پذیر علتابراز علائم میگرن بشود. غذاها و نوشیدنی‌های کافئین‌دار عبارت‌اند از:

۲. شیرین‌کننده‌های مصنوعی

تعداد بسیاری از غذاهای فراوری‌شده حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی‌اند. این نوع شیرین‌کننده‌ها جانشین قندی می باشند که برای افزودن طعم شیرین به غذاها و نوشیدنی‌ها اضافه خواهد شد. یکی از زیان های مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی تشکیل یا تشدید سردردهای میگرنی است. تا حد امکان خوراکی‌های حاوی این نوع شیرین‌کننده‌ها را مصرف نکنید.

۳. الکل

الکل یکی از رایج‌ترین محصولات محرک میگرن محسوب می‌بشود. در پژوهشی معتبر، بیشتر از ۳۵درصد شرکت‌کنندگان مبتلا به میگرن گزارش دادند که الکل یکی از تأثیرگذارترین محرک‌های میگرن در آنهاست. الکل علتکم‌آبی بدن می‌بشود و کم‌آبی یکی از با اهمیت ترین عوامل تشکیل سردرد است.

۴. شکلات

بر پایه گزارش بنیاد میگرن آمریکا، شکلات سپس از الکل دومین محرک رایج حملات میگرنی محسوب می‌بشود. محتوای کافئین و بتافنیل‌اتیلامین حاضر در شکلات امکان پذیر در برخی افراد علتسردردهای میگرنی بشود.

۵. غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات

مونوسدیم گلوتامات (MSG) نوعی نمک اسیدگلوتامیک است که به‌طور طبیعی در بدن ما وجود دارد. برخی غذاهای خاص نیز حاوی این نمک‌اند و در تعداد بسیاری از غذاها به‌گفتن چاشنی منفعت گیری می‌بشود. گرچه مصرف این نوع نمک بی‌خطر برداشت می‌بشود، برخی محققان مصرف آن را با ابراز حملات میگرنی مرتبط می‌دانند.

۶. گوشت‌های فراوری‌شده

گوشت‌های فراوری‌شده همانند ژامبون، هات‌داگ و سوسیس همه انها حاوی مواد نگهدارنده‌ای به‌نام نیترات‌اند که رنگ و طعم گوشت را نگه داری می‌کند. این نوع گوشت‌ها امکان پذیر با واردکردن نیتریک‌اکسید در خون علتگشادشدن رگ‌های خونی مغز شوند. پژوهش‌ها حاکی از آن‌اند که نیتریک‌اکسید یکی از عوامل محرک میگرن است.

۷. پنیرهای رسیده

پنیر رسیده نوعی پنیر است که با دستورالعمل خاصی درست می‌بشود و بعد از تشکیل در شرایط خاصی چندین ماه در سردخانه می‌ماند تا به پنیر کامل تبدیل بشود. پنیرهای رسیده حاوی ماده‌ای به‌نام تیرامین می باشند؛ تیرامین نوعی ماده‌ای شیمیایی است که علتسردرد و میگرن می‌بشود. پنیرهای سرشار از تیرامین عبارت‌اند از:

۸. غذاهای ترش و تخمیری

غذاهای تخمیری هم امکان پذیر همانند پنیرهای رسیده حاوی مقادیر بسیاری تیرامین باشند. این غذاها عبارت‌اند از:

  • خیارشور؛
  • کیمچی؛
  • کامبوچا؛
  • ترشی بامیه؛
  • ترشی فلفل هالوپینو.

۹. غذاهای منجمد

خوردن غذاها و نوشیدنی‌های منجمد همانند بستنی امکان پذیر علتسردرد میگرنی شدید بشود.

۱۰. غذاهای شور

بعضی اوقات علت ابراز علائم میگرن خوردن غذاهای شور (مخصوصا غذاهای فراوری‌شده شور) است. مصرف سدیم زیاد سختی خون را افزایش می‌دهد و علتسردرد یا حملات میگرنی می‌بشود.

راهکارهای مقابله با محرک‌های میگرن

۱. غذاهای محرک میگرن را مصرف نکنید

اکنون که خوراکی‌های محرک میگن را شناختید، ملزوم است مصرف آنها را محدودتر کنید. یکی از راهکارهای سودمند در این عرصه این است که نام خوراکی‌هایی را یادداشت کنید که قبل از ابراز علائم میگرن خورده‌اید. به‌مرور زمان فهمید می‌شوید که کدام خوراکی‌ها در تشکیل علائم سردردهای میگرنی شما نقش دارند. با حذف این خوراکی‌ها از رژیم غذایی می‌توانید با یکی از با اهمیت ترین عوامل محرک میگرن مقابله کنید.

۲. غذایتان را سروقت بخورید

بعضی اوقات امکان پذیر به دلایل گوناگون وسوسه شوید که یکی از قولهای غذایی را حذف کنید و وعده بعدی را جانشین آن کنید. با این کار قند خونتان کم شدن می‌کند و کم‌کم سردردتان اغاز می‌بشود. مطابق یک برنامه منظم غذا بخورید و اجازه ندهید بدنتان کم‌آب بشود.

۳. مصرف کافئین را محدود کنید

زیاد تر ما ایرانی‌ها عادت کرده‌ایم روزانه چندین لیوان چای و قهوه و دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار بخوریم، غافل از این که مصرف بیشتر از حد این نوشیدنی‌ها گمان ابراز علائم میگرن را افزایش می‌دهد. اگر میگرن دارید، تلاش کنید کم‌کم مقدار کافئین مصرفی‌تان را افت دهید. قطع ناگهانی و یک‌باره کافئین امکان پذیر علائم میگرن را تشدید کند.

۴. از تمرینات ورزشی شدید بپرهیزید

همه افراد برای سالم‌بودن به فعالیت بدنی منظم نیاز دارند. اگر دچار میگرن هستید، همیشه باید اعتدال را نگه داری کنید و ورزش‌هایی با شدت متوسط را انجام دهید.

۵. استرس را مهار کنید

برای تسلط بر استرس می‌توانید از راه حلهای مختلفی منفعت گیری کنید. برخی از مؤثرترین راه حلها عبارت‌اند از:

  • مدیتیشن؛
  • دعاکردن؛
  • ورزش‌کردن؛
  • زمان‌گذراندن با افراد موردعلاقه؛
  • انجام کارهای سرگرم‌کننده و لذت‌قسمت.

کلام پایانی

در این مقاله، خوراکی‌ها و عوامل محرک میگرن و روش مقابله با آنها را شناختید. اگر شما هم دچار میگرن هستید و گهگاه دچار سردردهای میگرنی شدید می‌شوید، تلاش کنید با پرهیز از عوامل محرک این علائم را به حداقل برسانید.

شما هم دچار سردردهای میگرنی می‌شوید؟ چه راهکاری برای بهبود علائم منفعت گیری می‌کنید؟ لطفا نظرات و ازمایش ها ارزشمندتان را با ما و کاربران عزیزمان به اشتراک بگذارید.

گامی برای تسلط شما بر توانایی‌های برقراری ربط


هشدار! این نوشته فقط جنبه آموزشی دارد و برای منفعت گیری از آن ملزوم است با پزشک یا متخصص وابسته مشورت کنید. اطلاعات زیاد تر

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی

[ad_2]

منبع