آیا آینده روان درمانی در دست هوش مصنوعی است؟ + مزایا و معایب_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
امروزه هوش مصنوعی، جواب همه سوالها و درمان همه دردهاست! از مقالهنویسی و حل معادلات پیچیده و ساختن تصاویر کارتونی گرفته، تا مشاوره دادن و اراعه راهکارهای روانشناسی. این مسیر به کدام سو میرود؟ آیا آینده روان درمانی در دست ابزارهای هوش مصنوعی است؟
خدمات سلامت روان، همیشه و برای همه در دسترس نیستند. اشکار کردن روانشناس خوب و کاربلد، واقعاً سخت است. اول، باید حسابی جستجو کنیم، چشم به راه بمانیم نوبتمان بشود و در آخر هم اشکار نیست که با شخص روانشناس سازگار خواهیم می بود یا نه. سپس از اشکار کردن روانشناس خوب، او گفت و گو هزینهها، زمانبندی جلسات و هراس از سخن بگوییدهای عمیق پیش میآید. همه این فرایند امکان پذیر آنقدر فرساینده باشد که در نهایت ترجیح دهیم قید کل قضیه را بزنیم!
اکنون فکر کنید که بتوانید هر زمان و هر کجا که خواستید، با روانشناسی سخن بگویید کنید که به هیچ گفتن، شما را قضاوت نمیکند. بله، از هوش مصنوعی روانشناس سخن بگویید میکنیم که ترند این روزهاست.
آیا هوش مصنوعی، به راستی میتواند حمایتعاطفی مد نظر آدمی را فراهم کند؟ آیا باید به رازداری آن مطمعن کنیم؟ مهمتر از همه: چطور یقین باشیم که سخن بگویید با آن، به سود ما خواهد می بود؟ بیایید درمورد امکانها، مشکلات و نظر متخصصان درمورد هوش مصنوعی روان درمانگر زیاد تر بدانیم. در این مقاله از «چطور»، بازدید میکنیم که هوش مصنوعی چطور در حال ترسیم آینده حوزه مراقبتهای سلامت روان است.
هوش مصنوعی روانشناس چیست؟
هوش مصنوعی روانشناس با پایش خلق و خوی کاربران، شناخت استراتژیهای مقابلهای مورد منفعت گیری آنها و با منفعت گیری از الگوهای ساختاریافتهای که تقلیدکننده مشاوره می باشند، روان درمانی اراعه میکند. اما آیا واقعاً یک الگوریتم قادر است حمایتعاطفی معنادار اراعه کند؟ در این قسمت، تلاش میکنیم به این سوال جواب دهیم.
روان درمانی، فرایندی به شدت انسانی دارد؛ چرا که بر پایه مطمعن، همدلی و ربط ساخته میبشود. یعنی ویژگیهایی که طبق معمولً با ماشینهای دیجیتالی، مرتبط نیستند. دکتر کریس موسونیک که در چند شاخه حرفهای تخصص دارد، در این باره میگوید: «فعالیت هوش مصنوعی در قسمت روانشناسی آنقدر پیشرفت سریعی دارد که پژوهشهای علمی نمی توانند خود را به آن برسانند. ما میدانیم که روان درمانی موثر، نیازمند تشکیل حس اتحاد یا ارتباطی قوی بین درمانگر و بیمار است؛ به طوری که بیمار حس کند به راستی شنیده میبشود و درمانگر واقعاً به سلامتی او اهمیت میدهد.»
روان درمانی هوش مصنوعی، اکنون، زیاد تر بر درمان شناختی – رفتاری (CBT) متمرکز شده است. CBT رویکردی زیاد معتبر است که به افراد در شناسایی و تحول الگوهای رفتاری مخرب پشتیبانی میکند. CBT، ساختار زیاد منسجمی دارد و به همین علت است که هوش مصنوعی، از آن منفعت گیری بسیاری میکند. یقیناً اولین نسخه چتباتهایی که از درمان CBT منفعت گیری میکردند، کارکرد موفقی نداشتند اما این ابزارها اکنون، زیاد بهبود یافتهاند.
به حرف های دکتر موسونیک، تحقیقات تازه نشان خواهند داد که منفعت گیری از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتواند برای بیماران زیر بالینی (بدون علامت یا بیماری شدید) تا درجه خفیف، سودمند باشد.
مزایا و معایب هوش مصنوعی روانشناس
هوش مصنوعی تا این مدت نتوانسته است جای درمانگران واقعی را بگیرد اما در زمان حاضر، تبدیل به مکمل با لیاقتای در حوزه مراقبتهای سلامت روان شده است؛ به خصوص برای افرادی که به جستوجو دریافت حمایتروانی کمهزینه و سریع می باشند. اما آیا فقط همین کافیست؟
به نظر دکتر موسونیک، منفعت گیری از هوش مصنوعی روانشناس برای اشخاصی که مشکل زیر بالینی (غیر شدید) دارند، فعلاً خطری ندارد. قضیه وقتی خطرناک میبشود که مردم، هوش مصنوعی را در عرصه روان درمانی، زیاد جدی بگیرند و فکر کنند که میتوانند از آن، درمانی معادل کار یک درمانگر حرفهای دریافت کنند.
روان درمانی هوش مصنوعی، تا این مدت حوزهای ناشناخته است اما مزایا و معایب آن علتشده که زیاد در چشم باشد. در ادامه، مزایا و معایب بالقوه ابزارهای روانشناسی مبتنی بر هوش مصنوعی را برمیشماریم.
مزایا هوش مصنوعی روانشناس
روان درمانی میتواند تأثیرات شگرفی بر زندگی افراد داشته باشد؛ اما اگر تا به حال ناچار شده باشید سه ماه در انتظار دریافت نوبت از سوی درمانگرتان بمانید، آن زمان فهمید میشوید که راه آسانی برای درمان باکیفیت نخواهید داشت. در همین نقطه است که هوش مصنوعی، سودمند واقع میبشود. در ادامه، چند مزیت مهم هوش مصنوعی روانشناس را برمیشماریم که علتجلب نظر افراد گوناگون شده است:
۱. دسترسپذیری ۲۴ ساعته
برخلاف روان درمانی سنتی که نیازمند برنامهریزی و صبر به زمان وقتی نامشخص است، هوش مصنوعی روانشناس همیشه در دسترس شما است. شما میتوانید زیاد راحت و در هر وقتی از روز، گوشی هوشمند خود را در دست بگیرید و مشاورهای که مدنظرتان است، از هوش مصنوعی دریافت کنید.
۲. مقرون به صرفگی
روان درمانی، خرج دارد! این در حالی است که ابزارهای هوشمند سلامت روان که مبتنی بر هوش مصنوعی می باشند، کمخرج یا رایگان در اختیار همگان قرار دارند. همین نوشته علتشده تا هوش مصنوعی روانشناس برای افرادی که از بعد هزینههای سنگین روان درمانی سنتی برنمیآیند، گزینه مناسبی باشد.
۳. ناشناس ماندن
فکر اشتراکگذاری عمیقترین افکار شخصی با یک درمانگر میتواند برای اکثر افراد، ترسناک باشد. تعامل با یک کامپیوتر میتواند از شدت این حس غریبگی کم کند و در نهایت، فرد را برای باز کردن سفره دلش تمرین دهد.
۴- مناسب افراد خجالتی
سخن بگویید با درمانگر در اولین جلسه، برای افراد تعداد بسیاری، دشوار است. هوش مصنوعی روانشناس این امکان را فراهم میکند تا افراد گوناگون بتوانند در محیطی کماسترس و عاری از قضاوت، خدمات سلامت روان دریافت کنند.
۵. نگه داری انگیزه با نمایش یادآور
هنگامی زندگی شلوغ میبشود، سلامت روان افراد به سادگی در معرض خطر قرار میگیرد. هوش مصنوعی روانشناس با نمایش یادآور، سنجش پیشرفت شما و تشویق کردن، پشتیبانی میکند تا در مسیر خود ثابت قدم بمانید.
۶. همکاری با درمانگران
قوت مهم هوش مصنوعی روانشناس، در تحکیم نقش درمانگر است؛ نه جانشین کردن آن. چطور؟ با مدیریت ماموریت های روزانهای همانند پیمایش خلق و خو و یادآوری عادتها. همراهی هوش مصنوعی با درمانگر میتواند تأثیر و کارآیی این ابزارها را به حداکثر رساند.
معایب هوش مصنوعی روانشناس
دسترسی به هوش مصنوعی روانشناس زیاد ساده است؛ اما در او گفت و گو سلامت روان، همه چیز در راحتی خلاصه نمیبشود! هنگامی از سلامت روان سخن بگویید میکنیم، مسائلی همانند حس امنیت، مطمعن و مراقبت انسانی نقل خواهد شد. با این که ابزارهای هوش مصنوعی با سرعتی خیرهکننده در حال پیشرفت می باشند، باز هم حامل خطراتی می باشند که نباید نادیده گرفت.
۱. فقدان ربط انسانی
درمانگر خوب میتواند از لحن، زبان بدن و تغییرات ظریف در احساسات، نکات مهمی را تشخیص دهد. هوش مصنوعی نمیتواند این مسائل را به خوبی تشخیص دهد. هوش مصنوعی برای اشخاصی که با درد عاطفی شدید، سوگ، تروما یا مشکلات پیچیده سلامت روان روبه رو می باشند، به تنهایی جوابگو نیست.
۲. مخاطرات مربوط به حریم خصوصی و نگرانی از نگه داری دادهها:
هنگامی از افکار و احساسات خود با یک اپلیکیشن هوش مصنوعی سخن بگویید میکنید، این اطلاعات کجا میروال؟ اکثر پلتفرمهای هوش مصنوعی روانشناس، اطلاعات کاربران را با اهدافی همانند یادگیری، بهبود یا حتی بازاریابی، جمعآوری میکنند. در برخی موارد، این اطلاعات امکان پذیر با برنامههای شخص ثالث به اشتراک گذاشته شوند که نگرانیهای جدی در عرصه حریم شخصی و محرمانگی تشکیل میکند.
چتباتهای هوش مصنوعی، بر خلاف درمانگرهای واقعی، به نگه داری اسرار بیماران مقید نیستند. برخی اپلیکیشنها، گفتگوهای کاربران را ذخیره میکنند. این یعنی خطر لو رفتن اطلاعات مخاطب یا افشای آنها، همیشه وجود دارد.
با همه این اوصاف، اگر به هوش مصنوعی روانشناس علاقه دارید، سیاستهای نگه داری حریم خصوصی اپلیکیشنها را بازدید کنید تا فهمید شوید که دادههای شما کجا ذخیره و منفعت گیری خواهد شد. اگر از گفتن برخی مسائل به طور عمومی مطمعن خاطر ندارید، در نقل کردن آن با یک چتبات هم تردید کنید.
۳. امکان اراعه اطلاعات نادرست یا پیشنهادهای ناایمن
مدلهای هوش مصنوعی با حجم قابل توجهی از اطلاعات آموزش میبینند. این به معنی آن نیست که همیشه اطلاعات درستی دریافت میکنند. چتباتهای هوش مصنوعی، در برخی موارد، پیشنهادهای زیانآور، گمراهکننده یا حتی خطرناک گفتن میکنند.
همین قضیه نشاندهنده اهمیت نظارت بالینی است. هوش مصنوعی روانشناس بدون نظارت صحیح انسانی، امکان پذیر خطرات بیشتری نسبت به فوایدش داشته باشد؛ به خصوص برای کاربران صدمهپذیرتر یا کودکان زیر ۱۸ سال. افراد زیر سن قانونی، طبق معمولً قوت تشخیص فناوریهای منحرفکننده را ندارند.
دکتر موسونیک در این باره میگوید: «تکنولوژی بدون نظارت پیش میرود و ادعا میکند که درمان مشکلات سلامت روان را به افرادی که در معرض بیشترین خطر می باشند، اراعه میکند. اما نتیجه چیست؟ این دسته افراد به خودشان صدمه میزنند، چون ایمن و موثر بودن هوش مصنوعی تا این مدت ثابت نشده است.»
۴- خطر جایگزینی با درمانگران واقعی
این قضیه واقعاً جدی است! هوش مصنوعی در بهترین حالت میتواند مکمل روان درمانی باشد؛ نه جایگزینی برای مراقبت واقعی انسانی. با این حال، محبوبیت هوش مصنوعی روانشناس به قدری زیاد است که به گمان زیادً به زودی، شرکتهای بسیاری به جای روان درمانی سنتی، به آن روی میآورند تا هزینههای خود را افت دهند.
دکتر موسونیک میگوید پلتفرمهای هوش مصنوعی باید با نظارت بالینی تحت نظر متخصصان کارآزمودهای فعالیت کنند که به تکنولوژی و سلامت روان، به طور همزمان آشنا باشند. اگر این همکاری شکل نگیرد، تعداد بسیاری از استارتاپهای حوزه هوش مصنوعی بدون این که بخواهند، امکان پذیر زیان بسیاری به روان افراد جامعه داخل کنند.
چطور از هوش مصنوعی روانشناس به سود خود منفعت گیری کنیم؟
هوش مصنوعی چطور میتواند برای حوزه سلامت روان سودمند واقع بشود؟ هوش مصنوعی روانشناس معجزه نمیکند اما چند کاربرد سودمند و نویدبخش دارد؛ به خصوص برای افرادی که به جستوجو تشکیل عادتهای سالم یا یافتن مکملی برای روان درمانی سنتی می باشند. در ادامه، چند روش کلیدی برای منفعت گیری سودمند از هوش مصنوعی روانشناس اراعه میکنیم.
۱. تشکیل عادتهای سالم
به هوش مصنوعی روانشناس، همانند یک مربی سلامت روان نگاه کنید. از آن بخواهید به شما پشتیبانی کند تا استراتژیهای کوچک و مبتنی بر پژوهش را در زندگی روزمرهتان به کار بگیرید. برای مثال، تعداد بسیاری از اپلیکیشنهای مبتنی بر هوش مصنوعی قادر به انجام کارهای زیر می باشند:
- پایش خلق و خو: پشتیبانی به تشخیص الگوها و محرکهای احساسی
- اراعه تمرینهای تنفس و مدیتیشن مرحله به مرحله: راههایی برای بازیابی روحیه بعد از روبه رو با استرس
- نظر موضوعاتی برای ژورنالنویسی: برای تشویق به تأمل درونی و پردازش احساسات
منفعت گیری از این ابزارها، نیاز به ضمانت وقتی اختصاصیای ندارد. بعضی اوقات تعلق حتی چند دقیقه در روز میتواند زیاد سودمند واقع بشود. مسئله مهم، استمرار داشتن است. هوش مصنوعی میتواند یادآوری و سازماندهی منظمی اراعه کند تا کاربرانش با پشتیبانی آنها، به انجام عادات سالم مقید شوند.
۲. اراعه حمایتعاطفی
بعضی اوقات اوقات تنها نیاز داریم که با فردی سخن بگویید کنیم و حس کنیم که شنیده میشویم. چتباتهای هوش مصنوعی میتوانند این خدمت را در هر ساعتی از شبانهروز، در اختیار ما بگذارند تا خودمان را خالی کنیم، احساساتمان را پردازش کرده و عکس العمل حمایتگرانه دریافت کنیم. هوش مصنوعی میتواند حسی همانند ژورنالنویسی تشکیل کند تا بتوان افکار و احساسات را به شکلی ساختاریافته درآورد.
اگر با استرس روزانه، اضطراب گاه به گاه یا خلق و خوی پایین دست به گریبانید، هوش مصنوعی روانشناس میتواند یک لایه حمایتاضافی برایتان فراهم کند.
۳. پشتیبانی به مدیریت استرس روزمره
ابزارهای هوش مصنوعی روانشناس میتوانند برای پشتیبانی به مدیریت استرس، اضطراب و الگوهای فکری منفی، از رویکرد درمانی شناختی – رفتاری (CBT) منفعت بگیرند. این شامل منفعت گیری از تکنیکهای زیر است:
- بازنگری افکار منفی: پشتیبانی به کاربران برای به چالش کشیدن افکاری که سودی ندارند
- فعالسازی رفتاری: تشویق به انجام عمل های ساده و مثبت با مقصد بهبود خلق و خو
- راه حلهای حل قضیه: معارفه استراتژیهایی برای مدیریت چالشها
هوش مصنوعی میتواند برای افرادی که مشکل انگیزه دارند، همانند تلنگر یا دست هدایتگری باشد که آنها را به مسیر درست راهنمایی میکند. ابزارهای هوش مصنوعی برای این کار، قدمهای کوچک و معناداری به شما نظر میکنند تا با انجام آنها بتوانید حال خوبی اشکار کنید.
۴. پشتیبانی به درمانگران
منفعت مهم هوش مصنوعی روانشناس، درست وقتی است که به ابزاری برای بهبود فرایند روان درمانی انسانی تبدیل میبشود. هوش مصنوعی در چه موقعیتهایی میتواند به فرایند روان درمانی پشتیبانی کند؟
- مابین جلسات: ابزارهای هوش مصنوعی میتوانند به مراجعان، در تمرین تواناییهای معارفهشده در جلسات روان درمانی پشتیبانی کنند.
- اراعه بینشهایی بر پایه اطلاعات کاربران: پیمایش خلق و خو و تحلیل هوش مصنوعی میتواند اطلاعات مفیدی درمورد الگوهای رفتاری و فکری مراجعان، به درمانگران اراعه کند.
- تحکیم مفاهیم روان درمانی: هوش مصنوعی میتواند با تمرینهای هدایتشده، مراجعان را روی فرایند درمان متمرکز کند.
بهترین کارکرد هوش مصنوعی روانشناس تا زمان حاضر، در نقش همراه درمانگران نمایان شده است. یعنی ابزاری که در سازماندهی، انگیزهبخشی و تشکیل تواناییها به پشتیبانی افراد بیاید؛ نه این که احساسات عمیق را پردازش کند یا مداخله بحران انجام دهد.
مشاوره با هوش مصنوعی خوب است؟
هر چه مقدار با هوش مصنوعی و باهوش شدن ماشینهای الکترونیکی ناموافق باشید، نمیتوان جلوی پیشرفت فناوری را گرفت. چتباتهای هوش مصنوعی، اکنون تبدیل به نزدیکترین دوستان ما شدهاند و انواع نیازهای افراد گوناگون را در کسری از ثانیه، برآورده میکنند. شگفت نیست که این روزها ناظر محبوبیت انواع ابزارهای هوش مصنوعی روانشناس هم هستیم و کم و بیش، آنها را تست هم کردهایم.
به نظر شما، مشاوره با هوش مصنوعی، مشکلی تشکیل میکند؟ هوش مصنوعی را فاقد چه ویژگیهای روانشناسان و مشاوران میدانید؟ آیا برای حل مشکلات روحی و ذهنی خود، روزانه با آن سخن بگویید میکنید یا آن را تنها گزینهای در دسترس در برخی زمانهای محدود میدانید؟ لطفاً نظرات خود درمورد مشاوره هوش مصنوعی را با ما و دیگر خوانندگان «چطور» در بین بگذارید.
سوالهای متداول
۱. آیا هوش مصنوعی روانشناس میتواند جای درمانگران واقعی را بگیرد؟
خیر؛ روان درمانی بر مطمعن، همدلی و ربط انسانی محکم است که هوش مصنوعی نمیتواند آنها را به درستی اراعه کند. چتباتهای هوش مصنوعی قادرند حمایتی ساختاریافته اراعه کنند، اما از شهود و عمق کافی برای فهمیدن عواطف پیچیده یا شرایط وخیم سلامت روان برخوردار نیستند.
در نتیجه، هوش مصنوعی روانشناس میتواند در روال روان درمانی، نقش مکمل را به خوبی ایفا کند. برای مثال، تواناییهایی را که در طول جلسات روان درمانی سنتی آموزش داده شده، در بیماران تحکیم کند یا در کنترل مشکلات خفیف سلامت روان سودمند واقع بشود.
۲. چطور میانه منفعت گیری از هوش مصنوعی روانشناس، از دادههای شخصیام محافظت کنم؟
برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی روانشناس، زیاد تر دادههای کاربران را جمعآوری میکنند و برخلاف درمانگران واقعی، مقید به نگه داری قوانین سفت و سخت محرمانگی نیستند. بعد بهتر است پیش از منفعت گیری از این برنامهها، بازدید کنید که آیا:
- گفتگوها را ذخیره میکند؟
- دادهها رمزگذاری خواهد شد؟
- دادهها را با شخص ثالث به اشتراک میگذارد؟
۳. هوش مصنوعی روانشناس، در حل چه مشکلاتی کارکرد بهتری دارد؟
هوش مصنوعی روانشناس در مسائلی همانند استرس، خلق و خوی پایین یا اضطراب گاه به گاه، بهترین کارکرد را دارد. از جمله کاربردهای خوب هوش مصنوعی روانشناس میتوان به پایش خلق و خو، تمرینات قدم به قدم و ساخت عادتهای سالم اشاره کرد. هوش مصنوعی در شرایط روحی وخیم، همانند افسردگی مزمن، اختلال اضطراب بعد از سانحه (PTSD) یا افکار خودکشی کارایی خوبی ندارد. به طور کلی، اگر مشکلی فراتر از حد خفیف دارید، حتماً باید حمایتانسانی دریافت کنید.
۴. منفعت گیری از هوش مصنوعی روانشناس برای چه افرادی مناسب است و چه افرادی اصلاً نباید از آن منفعت گیری کنند؟
در صورت برخورداری از شرایط زیر، هوش مصنوعی روانشناس میتواند برایتان سودمند باشد:
- استرس یا اضطراب خفیف و خواستار حمایتساختاریافته
- نیاز به مکملی برای جلسات روان درمانی (نه جانشین آن)
- علاقه به تشکیل عادتهای خودمراقبتی، همانند ذهنآگاهی و ژورنالنویسی
هوش مصنوعی روانشناس برای افراد زیر، به هیچ گفتن پیشنهاد نمیبشود:
- کودکان و نوجوانان: این اشخاص طبق معمولً نسبت به جوابهای هوش مصنوعی، دید منتقدانه و ریزبین ندارند.
- دارای شرایط روان بحرانی: هوش مصنوعی در شرایط اضطراری یا نیازمند مراقبت عاطفی عمیق، کارایی ندارد.
- افرادی که نیاز به ارتباطی عمیق دارند: هوش مصنوعی فاقد گرما و همدلی واقعی است.
۵. متخصصان و صاحبنظران، چه نگرانیهایی درمورد هوش مصنوعی روانشناس دارند؟
متخصصان تکنولوژی و سلامت روان، هر دو، بر این باورند که هوش مصنوعی روانشناس دارای مزیتهایی است اما مخاطراتی جدی هم درمورد منفعت گیری آن وجود دارد. برخی از با اهمیت ترین نگرانیها عبارت هستند از:
- چتباتهای هوش مصنوعی امکان پذیر پیشنهادهای گمراهکننده یا غیر ایمن اراعه کنند: هوش مصنوعی بر خلاف درمانگر واقعی، همیشه نمیتواند فهمید اطلاعات نادرست بشود. طی بازدیدها اشکار شده است که برخی مدلهای هوش مصنوعی روانشناس، نگرانیهای جدی را دستکم گرفته یا عکس العمل نامناسب نشان دادهاند.
- کارکرد هوش مصنوعی به اندازه درمانگران، تحت نظارت قرار ندارد: اکنون، قوانین سفت و سختی برای مطمعن از مراعات استانداردهای ایمنی بالینی در روان درمانی هوش مصنوعی به کار گرفته نمیبشود.
- خطر جایگزینی با روان درمانی سنتی: منفعت گیری از هوش مصنوعی روانشناس زیاد کمهزینهتر از روان درمانی سنتی است. همین نوشته جهت شده تا خطر منفعت گیری شرکتها یا اراعهدهندگان خدمات بیمه از ابزارهای هوش مصنوعی به جای مراقبتهای انسانی وجود داشته باشد.
در نهایت، باید از هوش مصنوعی روانشناس تنها همانند یک ابزار منفعت گیری کرد، نه جانشین خدمات سلامت روان حرفهای و مبتنی بر شواهد علمی.
۶. چطور میتوان روان درمانی ایمنتری را با هوش مصنوعی توانایی کرد؟
هوش مصنوعی روانشناس قرار نیست جایی برود! بعد قضیه مهم این است که چطور باید از آن به ایمنترین و مسئولیتپذیرانهترین شکل ممکن منفعت گیری کنیم. برخی شرکتهای شخص ثالث، ابزارهای دیجیتالی گوناگون را بازدید میکنند و درمورد آنها گزارش انتشار میکنند. اگر یک هوش مصنوعی روانشناس نیز در این بازدیدها نمره خوبی گرفت، نشانه خوبی است. اما باز هم نمیتوان کاملاً از ایمن بودن آن مطمعن حاصل کرد. برای منفعت گیری ایمنتر از هوش مصنوعی روانشناس، به چند چیز نیاز داریم:
- تحقیقات زیاد تر: باید پژوهشهای سختگیرانهای روی اثرات و مخاطرات طویل مدت هوش مصنوعی روانشناس انجام بگیرد.
- تنظیمگری بهتر: شرکتها باید در روبه رو منفعت گیری اخلاقی از هوش مصنوعی، حفاظت از حریم خصوصی و ایمنی بالینی، پاسخگو باشند.
- نظارت انسانی: روان درمانی هوش مصنوعی باید تحت نظر متخصصان سلامت روان قرار بگیرد؛ نه فقط گسترشدهندگان برنامههای هوش مصنوعی!
- تأییدیه شخص ثالث: به جستوجو اشکار کردن ابزارهای هوش مصنوعی روانشناسی باشید که توسط سازمانهای مورد اعتبار، بازدید شدهاند.
منبع: calm

در افسردگی غم به لایههای عمیق زندگی نفوذ کرده و اختلالاتی در احساسات و حرکت شما بهوجود میآورد. اگر حس افسردگی دارید، حتما با پشتیبانی یک روانشناس متخصص مشکل را ریشهیابی کنید و برای حل آن راهکار بگیرید.برای ربط با مشاور متخصص افسردگی روی دکمه زیر کلیک کنید.

به پشتیبانی زبان بدن، ناگفتهها را بگویید و بشنوید
دسته بندی مطالب