لوبیای سویا ماده اصلی تمپه

تمپه چیست؛ نحوه تهیه تمپه و نگهداری آن + چند دستور غذا_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

تمپه نوعی غذای تهیه‌شده از سویا با قدمتی چندهزارساله است که از غذاهای سنتی اندونزی محسوب می‌بشود. این غذا اولین بار در دهه ۱۹۷۰ راه خود را به کشورهای غربی باز کرد و جایگزینی مناسب برای گوشت شد. اگر می‌خواهید نحوه تهیه این غذا را بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تمپه؛ غذایی از اندونزی

تمپه نوعی خوراکی کیک‌همانند تهیه‌شده از لوبیای سویای پخته و مقداری تخمیرشده است. عمل تخمیر جهت تجزیه اسید فیتیک در سویا و هضم آسان‌تر نشاسته آن می‌بشود. لوبیای سویا سپس از طی فرایند تخمیر، به‌شکل کیکی گردی و مسطح همانند همبرگر زیاد فشرده سبزیجات درمی‌آید. تمپه مناسب افراد وگان و گیاهخوار است. در ضمن چون این غذا از لوبیای سویا تهیه می‌بشود، عاری از گلوتن است.

قیمت غذایی تمپه

قیمت غذایی نصف ۱ تمپه کوچک (همانند نصف ۱ همبرگر کوچک) عبارت است از:

  • ۱۸ گرم پروتئین؛
  • ۱۲ گرم کربوهیدرات؛
  • ۴٫۵ گرم چربی.

تمپه منبعی غنی از کلسیم، آهن و پتاسیم است.

نحوه تهیه تمپه

لوبیای سویا ماده مهم تمپه

مواد ملزوم

  • ۲٫۵ فنجان لوبیای سویای کاملا خشک‌شده؛
  • ۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری خمیرمایه تمپه.

دستورالعمل تهیه تمپه

۱. لوبیاهای سویا را درون کاسه‌ای بزرگ بریزید و نزدیک به ۱۲ ساعت یا یک شب تا صبح بخیسانید.

۲. سویاها را از آب دربیاورید و پوستشان را بکنید. با سختی دست یا ابزاری مناسب، لوبیاهای سویا را از وسط ۲ نیم کنید. این مرحله سخت‌ترین قسمت کار است و امکان پذیر ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول بکشد.

۳. سویاهای پوست‌کنده را درون قابلمه‌ای پر از آب بریزید. آب باید حدودا ۷ سانتی‌متر روی سویاها را بپوشاند. بگذارید آب بجوشد. کف‌‌هایی را که روی سطح آب جمع خواهد شد، بردارید و دور بریزید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید لوبیاهای سویا بپزند. یقیناً در قابلمه را اندکی کج بگذارید تا سویاها فقط نرم شوند و خمیر نشوند. این مرحله نزدیک به ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.

۴. ۲ کیسه پلاستیکی زیپ‌دار بردارید و با منفعت گیری از سیخ یا سوزن بزرگ روی کیسه‌ها با فواصل ۲سانتی‌متری چند سوراخ تشکیل کنید.

۵. لوبیاهای پخته‌شده سویا را از قابلمه درآورید و روی کاغذ پخت قرار دهید، سپس با کاغذی دیگر روی آنها بزنید تا با جذب آب به کاغذ، سویاها خشک شوند.

۶. بگذارید سویاها خنک شوند. سپس آنها را درون کاسه‌ای خشک بریزید و روی آنها مقداری سرکه بریزید و آنها را کاملا مخلوط کنید. سرکه جلوی رشد باکتری‌ها را می‌گیرد.

۷. خمیرمایه تمپه را به آن اضافه کنید.

۸. مواد آماده‌شده سویا را به ۲ تکه تقسیم کنید و هر تکه را داخل یکی از کیسه‌ها بریزید. زیپ کیسه را ببندید و با دست از روی کیسه مواد را کاملا یکنواخت پهن کنید.

۹. کیسه‌ها را درون انکوباتور (گرمخانه) قرار دهید. از این دستگاه برای رشد قارچ میسیلیوم منفعت گیری می‌بشود. برای این که این نوع قارچ رشد کند به دمای ۳۰ تا ۳۲ درجه سلسیوس به‌زمان ۲۴ تا ۴۸ ساعت نیاز است. اگر دما به‌قدر کافی نباشد، امکان پذیر باکتری‌های زیان اور رشد کنند و اگر دما بیشتر از حد باشد، قارچ میسیلیوم مجال رشد اشکار نمی‌کند. در صورتی که انکوباتور ندارید، می‌توانید از مکانی گرم همانند پشت بخاری یا کابینتی که در آن لامپ یا پد حرارتی گذاشته‌اید منفعت گیری کنید.

۱۰. بعد از گذشت ۱۲ تا ۲۴ ساعت باید نشانه‌هایی از میسیلیوم روی سویا‌ها مشاهده کنید. این فرایند امکان پذیر تا ۴۸ ساعت نیز طول بکشد. هنگامی لایه‌ای سفیدرنگ اطراف لوبیاهای سویا شکل گرفت و سپس متراکم و در نهایت همانند کیک سفت و محکم شد، تمپه آماده است. بوی تمپه در این زمان باید مطبوع باشد. یقیناً امکان پذیر مقداری بوی ملایم آمونیاک هم به مشام برسد.

۱۱. تمپه‌ها را از درون کیسه درآورید و اجازه دهید تا حد دمای اتاق خنک شوند. سپس آنها را درون ظرف فرد دیگر قرار دهید و در یخچال بگذارید. تمپه‌های آماده‌شده خام را می‌توانید ۱ هفته تا ۱۰ روز در یخچال یا ۳ ماه در فریزر نگه دارید. یقیناً باید ظرفی که برای آنها منفعت گیری می‌کنید در محکمی داشته باشد و جلوی نفوذ هوا را بگیرد. تمپه پخته را فقط ۳ روز می‌توانید در یخچال نگه دارید.

۲ مسئله

  1. تمپه‌ها را می‌توانید خام یا پخته مصرف کنید. یقیناً زیاد تر مردم به‌علت این که تمپه‌های خام اندکی طعم تلخ دارند، ترجیح خواهند داد آنها را بپزند.
  2. اگر روی تمپه، به‌اختصاصی نزدیک سوراخ‌های کیسه، نقاط سیاه یا خاکستری‌رنگ دیدید، دلواپس نباشید. این کاملا طبیعی است و مشکلی ندارد. اما اگر رنگ‌های فرد دیگر روی تمپه مشاهده کردید یا تمپه زیاد نرم و خمیری شده می بود یا بوی بدی از آن به مشام می‌رسید، باید آن را دور بریزید.

خرید تمپه

تمپه در زیاد تر فروشگاه‌های مواد غذایی سالم فروخته می‌بشود و می‌توان آن را همانند توفو در تکه محصولات لبنی یافت.

دستور تهیه ۹ نوع غذا با تمپه

۱. خوراک تند تمپه وگان

خوراک تند تمپه

زمان آماده‌سازی مواد: ۵ دقیقه
زمان پخت: ۳۰ دقیقه
برای ۶ نفر
قیمت غذایی: ۲۰۴ کالری، ۱۰گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱۳ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
  • ۲۵۰ گرم تمپه (خردشده به قطعات کوچک)؛
  • ۲ قاشق چای‌خوری سس سویا؛
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز (خردشده)؛
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای سبز (خردشده)؛
  • ۲ حبه سیر (رنده‌شده)؛
  • ۱ عدد پیاز (خردشده)؛
  • ۱۰۰ گرم فلفل تند سبز؛
  • ۳۰ گرم لوبیا قرمز؛
  • ۱ قاشق پودر فلفل قرمز تند؛
  • نصف قاشق چای‌خوری زیره؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری یا در حد طعم‌دهی فلفل کاین؛
  • گشنیز تازه برای تزئین (اختیاری).

نحوه تهیه خوراک تند تمپه وگان

۱. تمپه‌ها را ۳ تا ۵ دقیقه با ۱ قاشق روغن زیتون روی حرارت تفت دهید.
۲. سس سویا را به تمپه‌ها بیفزایید و یکی‌دو دقیقه دیگر آنها را تفت دهید و ظرف را کنار بگذارید.
۳. درون ماهیتابه یا قابلمه‌ای بزرگ، پیاز و سیر و فلفل‌دلمه‌ای‌ها را با روغن زیتون باقی‌مانده کاملا تفت دهید تا همه مواد نرم شوند.
۴. حرارت را کم کنید و باقی مواد، به غیر از گشنیز، را به تمپه اضافه کنید.
۵. اگر ملزوم می بود، اندکی آب به مواد اضافه کنید و بگذارید ۲۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت بپزد.
۶. خوراک آماده است و می‌توانید روی آن را با گشنیز تزئین کنید.

۲. تمپه ترش و شیرین وگان

تمپه ترش و شیرین

زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
برای ۳ نفر
قیمت غذایی: ۵۰۰ کالری، ۲۰ گرم چربی، ۶۴ گرم کربوهیدرات، ۲۳ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم تمپه (به قطعات کوچک خرد‌شده)؛
  • سه‌چهارم پیمانه سوپ سبزیجات؛
  • ۲ قاشق غذاخوری سس سویا؛
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون.

مواد ملزوم برای تهیه سس

  • ۴۵۰ گرم آب آناناس و چند تکه خرد‌شده آناناس؛
  • یک‌چهارم فنجان سرکه سیب یا سفید؛
  • ۱ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت؛
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای سبز یا قرمز (خردشده)؛
  • ۱ عدد پیاز متوسط؛
  • برنج پخته برای سرو غذا.

نحوه تهیه تمپه ترش و شیرین وگان

۱. تمپه، سوپ سبزیجات و سس سویا را درون ماهیتابه‌ای بریزید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید تا تمپه‌ها نرم شوند.
۲. مایع حاضر در ماهیتابه را خارج کنید و کنار بگذارید. سپس تمپه باقی‌مانده در ماهیتابه را با روغن زیتون ۳ تا ۵ دقیقه تفت دهید تا به رنگ قهوه‌ای درآید.
۳. آب آناناس، شکر قهوه‌ای، سرکه و نشاسته ذرت را برای آماده‌کردن سس درون ماهیتابه‌ای بریزید و کاملا هم بزنید. سپس مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید و آن را مدام هم بزنید.
۴. فلفل و پیاز را به سس اضافه کنید و سس را آن‌قدر روی حرارت هم بزنید تا غلیظ بشود.
۵. حرارت را کم کنید، سپس تمپه‌ها و تکه‌های آناناس را به محتویات ظرف بیفزایید و اجازه بدهید مواد بپزند.
۶. تمپه ترش و شیرین آماده است و می‌توانید آن را با برنج نوش جان کنید.

۳. بیکن تمپه

بیکن تمپه

زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
زمان‌زمان طعم‌دارکردن: ۲ ساعت
برای ۴ نفر
قیمت غذایی: ۲۲۸ کالری، ۱۷ گرم چربی، ۱۰ گرم کربوهیدرات، ۱۲ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲ قاشق غذخوری سس سویا؛
  • ۳ قاشق غذاخوری روغن سبزیجات؛
  • ۱ قاشق غذاخوری شربت افرا؛
  • ۲ قاشق چای‌خوری شکر قهوه‌ای؛
  • ۱ قاشق چای‌خوری پاپریکای دودی؛
  • نصف قاشق چای‌خوری دود مایع؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک نرم؛
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه؛
  • یک‌هشتم قاشق چای‌خوری زیره سیاه؛
  • یک‌هشتم قاشق چای‌خوری گشنیز آسیاب‌شده؛
  • یک‌هشتم قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز؛
  • ۲۵۰ گرم تمپه (به قطعات نواری خردشده).

نحوه تهیه بیکن تمپه

۱. سس سویا، ۱ قاشق غذاخوری روغن سبزیجات،‌ شربت افرا، شکر قهوه‌ای، پاپریکای دودی، مایع دود، نمک، فلفل سیاه، زیره، گشنیز و فلفل قرمز را درون کاسه‌ای متوسط بریزید و کاملا با هم مخلوط کنید. مواظب باشید که شکر کاملا در مواد حل بشود.
۲. تمپه‌ها را درون ترکیب آماده‌شده بگذارید و آنها را به‌زمان ۲ ساعت در دمای اتاق نگه دارید. مواظب باشید همه تمپه‌ها به مایع آماده‌شده آغشته شده باشند.
۳. تمپه‌ها را از درون مایع درآورید و به ظرف فرد دیگر منتقل کنید.
۴. ۲ قاشق غذاخوری باقی‌مانده روغن زیتون را به تمپه‌ها اضافه کنید و ظرف را روی حرارت بگذارید و ۴ تا ۵ دقیقه تفتشان دهید تا به رنگ قهوه‌ای درآیند. تمپه‌ها را برگردانید و طرف دیگر آنها را هم تفت دهید.
۵. بیکن تمپه‌ آماده است!

۴. برگر تمپه کلاسیک

تمپه چیست؛ نحوه تهیه تمپه و نگهداری آن چند.webp

زمان آماده‌سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۱۵ دقیقه
برای: ۴ نفر
قیمت غذایی: ۲۸۰ کالری، ۱۲ گرم چربی، ۲۵ گرم کربوهیدرات، ۱۸ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲۵۰ گرم تمپه (رنده‌شده)
  • ۱ قاشق غذاخوری سس سویا
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ قاشق چای‌خوری خردل
  • ۱ قاشق چای‌خوری ادویه برگر (یا مخلوط پاپریکا، فلفل سیاه و پودر سیر)
  • نصف پیمانه آرد سوخاری
  • ۱ عدد پیاز کوچک (رنده‌شده)
  • ۱ عدد تخم‌مرغ (یا جانشین گیاهی)
  • نان همبرگر، کاهو، گوجه و سس موردعلاقه برای سرو

نحوه تهیه برگر تمپه کلاسیک

۱. تمپه رنده‌شده را درون کاسه‌ای بریزید و با سس سویا، خردل، ادویه و پیاز مخلوط کنید.
۲. آرد سوخاری و تخم‌مرغ را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر منسجمی حاصل بشود.
۳. مخلوط را به ۴ تکه تقسیم کرده و به شکل برگر فرم دهید.
۴. ماهیتابه را با روغن زیتون چرب کرده و برگرها را از هر طرف ۴ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند.
۵. برگر تمپه را داخل نان همبرگر همراه با سبزیجات و سس دلخواه سرو کنید.

۵. سالاد تمپه با سس بادام‌زمینی

1743457157 489 تمپه چیست؛ نحوه تهیه تمپه و نگهداری آن چند

زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۱۰ دقیقه
برای: ۲ نفر
قیمت غذایی: ۳۵۰ کالری، ۱۴ گرم چربی، ۳۰ گرم کربوهیدرات، ۲۰ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲۰۰ گرم تمپه (مکعبی خردشده)
  • ۲ قاشق غذاخوری سس سویا
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن کنجد
  • ۱ پیمانه کلم بنفش خردشده
  • ۱ پیمانه هویج رنده‌شده
  • ۱ پیمانه جوانه ماش یا اسفناج خردشده
  • ۱ قاشق غذاخوری کنجد بوداده

مواد ملزوم برای سس بادام‌زمینی

  • ۲ قاشق غذاخوری کره بادام‌زمینی
  • ۱ قاشق غذاخوری عسل یا شیره افرا
  • ۱ قاشق غذاخوری آب‌لیمو
  • ۱ قاشق چای‌خوری سس سویا
  • نصف قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه رنده‌شده
  • مقداری آب برای رقیق‌شدن سس

نحوه تهیه سالاد تمپه با سس بادام‌زمینی

۱. تمپه را با سس سویا و روغن کنجد مخلوط کرده و ۱۰ دقیقه استراحت دهید.
۲. تکه‌های تمپه را در ماهیتابه‌ای داغ ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند.
۳. در یک کاسه بزرگ، کلم، هویج و جوانه‌ها را ترکیب کنید.
۴. مواد سس را مخلوط کرده و روی سالاد بریزید.
۵. تمپه سرخ‌شده را روی سالاد بچینید و با کنجد بوداده تزئین کنید.

۶. خوراک تمپه با سبزیجات مدیترانه‌ای

1743457157 645 تمپه چیست؛ نحوه تهیه تمپه و نگهداری آن چند

زمان آماده‌سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۵ دقیقه
برای: ۳ نفر
قیمت غذایی: ۳۲۰ کالری، ۱۵ گرم چربی، ۳۵ گرم کربوهیدرات، ۲۲ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲۵۰ گرم تمپه (مکعبی خردشده)
  • ۱ عدد بادمجان (مکعبی خردشده)
  • ۱ عدد کدو سبز (حلقه‌ای خردشده)
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز (نواری خردشده)
  • ۲ عدد گوجه‌فرنگی (خردشده)
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ قاشق چای‌خوری پونه کوهی خشک
  • ۱ قاشق چای‌خوری آویشن خشک
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار ملزوم
  • نصف پیمانه زیتون سیاه (خردشده)
  • ۱ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک

نحوه تهیه خوراک تمپه با سبزیجات مدیترانه‌ای

۱. در ماهیتابه‌ای بزرگ، روغن زیتون را گرم کنید و تمپه‌ها را ۵ دقیقه تفت دهید.
۲. بادمجان، کدو و فلفل دلمه‌ای را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه دیگر تفت دهید.
۳. گوجه‌فرنگی، پونه کوهی، آویشن، نمک و فلفل را بیفزایید و اجازه دهید مواد ۱۰ دقیقه دیگر بپزند.
۴. زیتون خردشده و سرکه بالزامیک را اضافه کنید و بعد از ۲ دقیقه از روی حرارت بردارید.
۵. خوراک مدیترانه‌ای تمپه را با نان تازه یا برنج سرو کنید.

۷. تمپه کاری هندی

 

زمان آماده‌سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
برای: ۴ نفر
قیمت غذایی: ۳۰۰ کالری، ۱۲ گرم چربی، ۳۲ گرم کربوهیدرات، ۱۸ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲۵۰ گرم تمپه (مکعبی خردشده)
  • ۱ عدد پیاز (خردشده)
  • ۲ حبه سیر (رنده‌شده)
  • ۱ قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه (رنده‌شده)
  • ۲ عدد گوجه‌فرنگی (پوره‌شده)
  • ۱ پیمانه شیر نارگیل
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر کاری
  • ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • ۱ قاشق چای‌خوری زیره آسیاب‌شده
  • ۱ قاشق چای‌خوری پودر گشنیز
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار ملزوم
  • برگ گشنیز تازه برای تزئین

نحوه تهیه تمپه کاری هندی

۱. در یک ماهیتابه، روغن نارگیل را گرم کنید و تمپه‌ها را ۵ دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند، سپس کنار بگذارید.
۲. پیاز را در همان ماهیتابه تفت دهید تا نرم و شفاف بشود.
۳. سیر، زنجبیل و ادویه‌ها را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد بشود.
۴. پوره گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و ۵ دقیقه بپزید تا غلیظ بشود.
۵. شیر نارگیل را اضافه کنید، مخلوط را هم بزنید و تمپه‌های سرخ‌شده را به خوراک اضافه کنید.
۶. اجازه دهید خوراک به زمان ۱۰ دقیقه بپزد تا طعم‌ها ترکیب شوند.
۷. کاری تمپه را با گشنیز تازه تزئین کنید و همراه با برنج یا نان سرو کنید.

۸. تمپه گریل‌شده با سس تریاکی

زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۱۰ دقیقه
برای: ۳ نفر
قیمت غذایی: ۲۷۰ کالری، ۱۰ گرم چربی، ۲۸ گرم کربوهیدرات، ۱۹ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲۰۰ گرم تمپه (برش‌های نازک)
  • ۳ قاشق غذاخوری سس سویا
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای
  • ۱ قاشق چای‌خوری سیر رنده‌شده
  • ۱ قاشق چای‌خوری زنجبیل رنده‌شده
  • ۱ قاشق غذاخوری سرکه برنج
  • ۱ قاشق چای‌خوری نشاسته ذرت (حل‌شده در ۲ قاشق غذاخوری آب)
  • ۱ قاشق چای‌خوری روغن کنجد
  • ۱ قاشق چای‌خوری کنجد بوداده برای تزئین

نحوه تهیه تمپه گریل‌شده با سس تریاکی

۱. در یک قابلمه کوچک، سس سویا، شکر قهوه‌ای، سیر، زنجبیل، سرکه برنج و نشاسته ذرت حل‌شده را ترکیب کنید.
۲. مخلوط را روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا سس غلیظ بشود، سپس از روی حرارت بردارید.
۳. برش‌های تمپه را در این سس بخوابانید و ۱۵ دقیقه استراحت دهید.
۴. ماهیتابه گریل یا باربیکیو را گرم کنید و تمپه‌ها را از هر طرف ۳ تا ۴ دقیقه گریل کنید تا طلایی شوند.
۵. روی تمپه‌های گریل‌شده کنجد بوداده بپاشید و با برنج یا سبزیجات بخارپز سرو کنید.

۹. تمپه با سس پستو و سبزیجات کبابی

زمان آماده‌سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
برای: ۲ نفر
قیمت غذایی: ۲۹۰ کالری، ۱۴ گرم چربی، ۲۷ گرم کربوهیدرات، ۱۸ گرم پروتئین

مواد ملزوم

  • ۲۰۰ گرم تمپه (برش‌های مکعبی)
  • ۱ عدد کدو سبز (حلقه‌ای خردشده)
  • ۱ عدد بادمجان (مکعبی خردشده)
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای زرد (خردشده)
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۲ قاشق غذاخوری سس پستو
  • ۱ قاشق چای‌خوری سرکه بالزامیک
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار ملزوم

نحوه تهیه تمپه با سس پستو و سبزیجات کبابی

۱. فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
۲. در یک کاسه، تمپه، کدو، بادمجان و فلفل دلمه‌ای را با روغن زیتون، نمک، فلفل و سرکه بالزامیک مخلوط کنید.
۳. مواد را روی سینی فر پخش کنید و به زمان ۲۰ دقیقه بپزید تا طلایی شوند.
۴. سس پستو را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۵. خوراک را گرم سرو کنید و در صورت تمایل با برنج یا نان تازه میل کنید.

چطور تمپه را در غذاهای گوناگون منفعت گیری کنیم؟

ایده‌هایی برای ترکیب تمپه با سالاد، سوپ، ساندویچ و غذاهای دیگر

۱. سالادهای مقوی با تمپه

تمپه سرخ‌شده یا کبابی، جانشین عالی برای مرغ یا گوشت در سالادها است. پیشنهادهای ترکیبی:

  • سالاد مدیترانه‌ای: تمپه گریل‌شده با سبزیجات تازه، زیتون، پنیر فتا و سس لیمو

  • سالاد آسیایی: تمپه سرخ‌شده با روغن کنجد، جوانه‌ها، هویج رنده‌شده و سس سویا

  • سالاد سزار گیاهی: تکه‌های تمپه سرخ‌شده به جای مرغ، با کاهو، نان تست‌شده و سس مخصوص سزار

۲. سوپ‌های خوش‌طعم با تمپه

اضافه کردن تمپه خردشده به سوپ‌ها علتافزایش قیمت غذایی و تشکیل بافتی دلپذیر می‌بشود. پیشنهادها:

  • سوپ عدس و تمپه: عدس قرمز، گوجه‌فرنگی، ادویه‌ها و تکه‌های تمپه برای یک سوپ غلیظ و مغذی

  • سوپ سبزیجات و تمپه: ترکیبی از سبزیجات تازه، آب سبزیجات و تمپه سرخ‌شده

  • رامن با تمپه: تمپه مزه‌دارشده در سس سویا و زنجبیل، همراه با نودل و سبزیجات

۳. ساندویچ‌ها و برگرهای خوشمزه با تمپه

تمپه می‌تواند به‌گفتن جانشین گوشت در ساندویچ‌ها و برگرها منفعت گیری بشود:

  • ساندویچ باربیکیو تمپه: تمپه کبابی با سس باربیکیو، آووکادو و سبزیجات تازه

  • برگر تمپه: ترکیب تمپه له‌شده با ادویه‌ها، پیاز و آرد برای تهیه یک برگر گیاهی خوشمزه

  • ساندویچ تمپه و آووکادو: تمپه سرخ‌شده، آووکادو، گوجه‌فرنگی و سس خردل در نان تست‌شده

۴. دیگر غذاهای خلاقانه با تمپه

  • تمپه تفت‌داده با برنج و سبزیجات: شبیه غذای آسیایی “استیر فرای”

  • تمپه گریل‌شده با سیب‌زمینی شیرین و سس تاهینی

  • تمپه مزه‌دارشده در سس سویا و خردل، سرو‌شده با کینوا و سبزیجات بخارپز

تفاوت تمپه با توفو و سیتان

  • طعم تمپه ملایم‌تر از توفوست.
  • تمپه از لوبیای سویا درست می‌بشود، درحالی‌که توفو با منفعت گیری از شیر سویا آماده می‌بشود.
  • تمپه برخلاف توفو که بافتی نرم دارد، سفت و محکم است و به‌راحتی خرد نمی‌بشود.

سیتان که «گوشت گندم» هم نامیده می‌بشود از گلوتن، پروتئین مهم گندم، به دست می‌آید. به این علت نمی‌تواند بدون گلوتن باشد. با منفعت گیری از سیتان کلوچه‌های گیاهی بدون طعم درست می‌کنند. یقیناً برخی از تشکیل‌کنندگان برای مزه‌دارکردن سیتان به آن ادویه و طعم‌دهنده اضافه می‌کنند.

کلام آخر

امیدواریم این مقاله برایتان سودمند باشد. اگر شما هم توانایی تهیه تمپه سویا را دارید و نکاتی خاص می‌دانید، خوشحال می‌شویم آن را با ما هم در بین بگذارید.

راه‌حل‌هایی برای این که هم قشنگ بمانیم هم سالم


هشدار! این نوشته فقط جنبه آموزشی دارد و برای منفعت گیری از آن ملزوم است با پزشک یا متخصص وابسته مشورت کنید. اطلاعات زیاد تر

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی