حدود سه ساعت بعد از صبحانه یک وعده‌ی غذایی کامل میل کنید تا سطح انرژی و تغذیه‌ی مورد نیاز بدن برای نیمه‌ی دوم روز تأمین شود

بهترین زمان ناهار خوردن چه ساعتی است؟_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

در یک دنیای مطلوب، همه ما درست در لحظه‌ای که ساعت به ۱۲ ظهر می‌رسد، یک ناهار سالم می‌خوردیم. اما در سبک زندگی پرسرعت امروزی، گاه پیش می‌آید که ناهار تبدیل به یک بین‌وعده ساده در اواخر بعدازظهر بشود. حذف ناهار تنها یک تغیر عادت کوچک نیست؛ این کار می‌تواند علتافت قابل دقت انرژی در میانه‌ی بعدازظهر و در نتیجه افت کارایی و سلامت بدن بشود. با دقت به این مسئله بهترین زمان ناهار خوردن چه ساعتی است؟

در ادامه نگاهی داریم به بهترین زمان ناهار خوردن و مزایا ناهار خوردن از نظر متخصصان:

چرا زمان ناهار مهم است؟

پیش از رسیدن به جواب سوال بهترین زمان ناهار خوردن، اجازه دهید نگاهی داشته باشیم به اهمیت این وعده غذایی.

نقش متابولیسم (سوخت‌وساز)

متابولیسم بدن شما طبق معمولً بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر در اوج خود قرار دارد. همین نوشته علتمی‌بشود که در این بازه‌ی وقتی، بدنتان آماده‌ی جذب و گوارش بهتر غذا باشد. خوردن ناهار در این زمان می‌تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:

ادامه مطلب
۱۲ نادرست رایج در روتین پوستی که همین امروز باید ترک کنید
آخرین مطالب
  • هضم بهتر: دستگاه گوارش شما در این بازه در بهترین حالت برای شکستن و جذب مواد مغذی است.
  • نگه داری تمرکز: یک قولی متعادل در میانه‌ی روز به شما پشتیبانی می‌کند تمرکزتان را نگه داری کنید، به‌اختصاصی اگر سر کار یا در کلاس درس باشید.

هماهنگی با ریتم شبانه‌روزی

به حرف های‌ی ودیکا پرمانی، متخصص تغذیه‌ی بالینی در بیمارستان و مرکز تحقیقات بنیاد ریلاینس سِر اچ. اِن. (Sir HN Reliance Foundation) در بمبئی، بدن انسان بر پایه ریتم شبانه‌روزی ۲۴ ساعته تنظیم می‌بشود. این ریتم نه‌تنها تشکیل هورمون‌ها، بلکه فرایندهای گوارشی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

«بدن ما طوری برنامه‌ریزی شده که در نیمه‌ی اول روز سوخت بیشتری بسوزاند، چون در آن زمان نرخ متابولیسم بالاتر است. خوردن قولهای غذایی در زمان مناسب علتمی‌بشود بدنمان استراحت کافی برای ترمیم سلولی و بازسازی داشته باشد.»

هرگونه تأخیر در قولهای غذایی می‌تواند این ریتم و رژیم طبیعی را برهم بزند و در نتیجه گمان ابراز مشکلاتی همانند کلسترول بالا و سختی خون را افزایش دهد.

ادامه مطلب
۱۷ صبحانه آسان بدون قند مصنوعی_سیاه پوش

بهترین زمان ناهار خوردن چه ساعتی است؟

نزدیک به سه ساعت سپس از صبحانه یک قولی غذایی کامل میل کنید تا سطح انرژی و تغذیه‌ی مورد نیاز بدن برای نیمه‌ی دوم روز فراهم بشود

اگرچه هیچ ساعت خاص و مشخصی برای «بهترین زمان ناهار خوردن» برای همه تعریف نشده است، پرمانی پیشنهاد می‌کند که نزدیک به سه ساعت سپس از صبحانه یک قولی غذایی کامل میل کنید تا سطح انرژی و تغذیه‌ی مورد نیاز بدن برای نیمه‌ی دوم روز فراهم بشود. برای مثال، اگر صبحانه را ساعت ۱۰ صبح می‌خورید، زمان مناسب برای صرف ناهار بین ۱۲:۳۰ تا ۱ بعدازظهر خواهد می بود.

اگر شرایط کاری یا تحصیلی به‌طوری است که نمی‌توانید تا قبل از ساعت ۲ بعدازظهر ناهار بخورید، حتماً یک بین‌قولی کوچک همانند برای مثالً میوه یا مقداری آجیل در ر فاصله‌ی صبحانه تا ناهار بخورید.

اگر ناهار را حذف کنید، چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد؟

این که ناهار را حذف کنید احتمالا در نگاه اول یک ساعت اضافی در روز برایتان بخرد، اما در درازمدت منفعت‌وری شما را افت می‌دهد.

  • کم شدن انرژی: در صورت عدم دریافت غذای کافی، به گمان زیادً در اواسط بعدازظهر دچار افتانرژی می‌شوید.
  • پرخوری در ساعات بعدی: هنگامی بدن برای زمان طویل بدون غذا می‌ماند، تمایل به خوردن زیاد تر در قولهای بعدی افزایش می‌یابد؛ چون بدن با ترشح انتقال‌دهنده‌های عصبی مرتبط با گرسنگی، اشتهای شما را بالا می‌برد.
  • تغییرات خلقی: کم شدن قند خون می‌تواند علتتحریک‌پذیری بشود و تمرکز یا تعامل آرام با دیگران را دشوار کند.
ادامه مطلب
ایستادن چه مقدار کالری میسوزاند و چه فوایدی دارد؟_سیاه پوش

یک برنامه‌ی بی‌نظیر برای ناهار در ۳ قدم

۱. از قبل برنامه‌ریزی کنید

ساده‌ترین راه برای پایبندی به یک برنامه‌ی سالم برای ناهار، این است که قولهای غذایی خود را از پیش برنامه‌ریزی کنید. اشکار کنید که چه وقتی و کجا می‌توانید ناهار بخورید. بر پایه این زمان‌بندی یک برنامه‌ی غذایی ساده تنظیم نمایید تا در لحظه‌ی آخر ناچار به انتخاب‌های ناسالم نشوید.

۲. غذاهای سالم و متعادل انتخاب کنید

ترکیبی از مواد زیر را در نظر بگیرید:

۳. گزینه‌های ساده برای وقتی که زمان ندارید

اگر دچار افتزمان هستید، به سراغ قولهای سریع اما متعادل بروید؛ برای مثالً:

  • ساندویچ پنیر (پنیر هندی یا پنیر معمولی) یا مرغ با نان سبوس‌دار و سبزیجات
  • رَپ توفو همراه با سبزیجات
  • پنیر پاراتا با یک پیاله ماست
  • پلو سویا یا پلو پنیر
  • برنج و ماست (کورک برنج) به همراه سبزیجات
ادامه مطلب
فواید شوخی و خنده برای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی

خوردنی‌هایی که بهتر است سپس از ناهار مصرف نکنید

قبل از ناهار چیزی مثل چیپس نخورید
قبل از ناهار چیزی همانند چیپس نخورید

حتی اگر ناهار کاملی میل کرده باشید، باید حواستان به خوراکی‌های سپس از ناهار هم باشد. موارد زیر می‌توانند بر انرژی و سلامت کلی شما تأثیر منفی بگذارند:

  • تنقلات سرخ‌شده (چاکلی، چیودا، چیپس): این خوراکی‌ها حاوی چربی‌های ترانس و قیمت غذایی کم می باشند و می‌توانند روی سلامت قلب تاثییر منفی بگذارند.
  • کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (ماکارونی و پیتزای پُر پنیر، چَت، پائو بهاجی): این‌ها علتافزایش ناگهانی و سپس کم شدن سریع قند خون خواهد شد و در نتیجه حس خواب‌آلودگی و کسالت بعدازظهر را تشدید می‌کنند.

جمع‌بندی نهایی

۱. زمان‌بندی مهم است: تلاش کنید بین ساعت ۱۱ صبح تا ۲ بعدازظهر یا حداکثر سه ساعت سپس از صبحانه، ناهار بخورید تا با اوج کارکرد متابولیسم‌تان هماهنگ شوید.
۲. از پیش برنامه‌ریزی کنید: با آماده کردن یا انتخاب گزینه‌های مناسب از قبل، جلوی وسوسه‌ی انتخاب غذاهای ناسالم را بگیرید.
۳. اعتدال داشته باشید: برای تحکیم پایدار انرژی، بر سبزیجات، پروتئین و کربوهیدرات‌های پرفیبر تمرکز کنید.
۴. بین‌قولهای ناسالم را حذف کنید: از خوراکی‌های پرکالری و فاقد قیمت غذایی پرهیز کنید تا برنامه‌ی غذایی سالم خود را به خطر نیندازید.

ادامه مطلب
روانشناسی مثبت‌گرا زندگی شما را شادتر می‌کند؟_سیاه پوش

ناهار: یک وعده ساده اما مهم

ناهار تنها یک توقف مختصر در میانه‌ی روز نیست؛ بلکه قولای کلیدی برای فراهم سوخت و نگه داری کارایی ما در طول روز است. اگر در زمان مناسب، ناهاری با کیفیت و در حد اعتدال میل کنیم، سود آن را در قالب بهبود سطح انرژی، خلق‌وخوی بهتر و حتی سلامت طویل مدت بدن خواهیم دید. اگر تا امروز ناهار را پشت گوش می‌انداختید، این متن می‌تواند یادآوری باشد که بدنتان دقیقاً در میانه‌ی روز به تغذیه‌ی مناسب نیاز دارد—و به چشم خود ببینید که با مراعات این نکات، چطور بعدازظهرهای شما منقلب خواهد شد.

منبع: vogue

بیاموزید که چطور مطمعن به نفس داشته باشید و خجالت را کنار بگذارید تا از پیروزی‌های تازه خود لذت ببرید


هشدار! این نوشته فقط جنبه آموزشی دارد و برای منفعت گیری از آن ملزوم است با پزشک یا متخصص وابسته مشورت کنید. اطلاعات زیاد تر

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی