اندوختهگذاری هنگفت چینیها در تراشههای هوش مصنوعی انویدیا_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
غولهای ابری چینی تنسنت (Tencent) و شرکت مادر تیکتاک بایتدنس (ByteDance) خریداران مهم تراشههای هوش مصنوعی پرچمدار انویدیا در سال ۲۰۲۴ بودهاند و تنها بعد از مایکروسافت قرار میگیرند. این دو شرکت چینی تقریباً هر کدام ۲۳۰ هزار واحد از پردازندههای گرافیکی هاپر انویدیا از جمله مدل H20 که برای مراعات محدودیتهای صادراتی سختگیرانه ایالات متحده برای چین گسترش داده شده خواست دادهاند. این حجم از خرید نشان دهنده تمایل جدی این شرکتها برای گسترش زیرساختهای هوش مصنوعی خود است.
به نقل از سرویس بین الملل رسانه اخبار فناوری تکنا به نقل از فایننشال تایمز، مایکروسافت در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۴۸۵ هزار تراشه هاپر خریداری کرده که زیاد زیاد تر از رقبای خود است. در روبه رو متا ۲۲۴ هزار واحد و بعد از آن آمازون و گوگل به ترتیب با ۱۹۶ هزار و ۱۶۹ هزار واحد پردازندههای گرافیکی هاپر را در سال ۲۰۲۴ خریداری کردند. این سه غول فناوری به طور فزایندهای با گسترش سیلیکون سفارشی داخلی خود از وابستگی به سختافزار انویدیا فاصله میگیرند. گوگل ۱.۵ میلیون TPU متا ۱.۵ میلیون تراشه MTIA و آمازون ۱.۳ میلیون تراشه ترینیم و اینفرنشیا را به کار گرفتهاند در حالی که مایکروسافت که تا این مدت در مرحله های اولیه است نزدیک به ۲۰۰ هزار تراشه مایا را نصب کرده است. این تنوع در منفعت گیری از پردازندهها نشان دهنده تلاش شرکتها برای افت وابستگی به یک تامین کننده واحد و افزایش انعطافپذیری در زیرساختهای خود است.
آلیستر اسپیرز مدیر ارشد زیرساخت جهانی آژور مایکروسافت او گفت: زیرساختهای خوب مرکز داده پروژههای زیاد پیچیده و اندوختهبر می باشند. آنها به چندین سال برنامهریزی نیاز دارند. به این علت پیشبینی مقدار رشد ما با مقداری حاشیه امنیت مهم است. این اظهارات نشان دهنده پیچیدگی و اهمیت برنامهریزی طویل مدت در گسترش زیرساختهای مراکز داده و الزام پیشبینی دقیق نیازهای آینده است.
انویدیا ۴۳ درصد از هزینههای سختافزار سرور را در سال ۲۰۲۴ به خود تعلق داده است اما AMD نیز کارکرد نیرومندای داشته و مایکروسافت ۹۶ هزار تراشه Instinct MI300 و متا ۱۷۳ هزار واحد از آن را خریداری کردهاند. در حالی که مایکروسافت با اختلاف بسیاری در خریدهای GPU پیشتاز است اندوختهگذاریهای قابل دقت انجام شده توسط بایتدنس و تنسنت نشاندهنده عزم شرکتهای چینی برای ضمانت جایگاه قوی در رقابت هوش مصنوعی است؛ روندی که انتظار میرود تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد. این اندوختهگذاریها نشان از اهمیت بالای هوش مصنوعی برای شرکتهای چینی و تلاش آنها برای رقابت با رقبای بینالمللی دارد.
این دو شرکت چینی با پیشی گرفتن از گوگل متا تسلا (xAI) و آمازون در تعداد واحدهای خریداری شده نشان دادهاند که میتوانند با بزرگترین غولهای فناوری آمریکایی رقابت کنند علیرغم چالشهای قابل دقت ناشی از محدودیتهای تجاری جاری که انتظار میرود تحت دولت ترامپ حتی زیاد تر تشدید شوند. این نوشته مشخص می کند که محدودیتهای تجاری نتوانسته به طور کامل مانع از دسترسی شرکتهای چینی به فناوریهای مورد نیازشان بشود و آنها هم چنان به اندوختهگذاری در این حوزه ادامه خواهند داد.
دسته بندی مطالب