کشف شواهد تازه درمورد مرحله های اولیه شکلگیری سیارات_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
تلسکوپ فضایی جیمز وب با ثبت تصاویر دقیق از دیسکهای پروتوپلانتری در کهکشانهای دور دست، فهمیدن ما از فرآیند شکلگیری سیارات را به چالش کشیده است. مشاهدات این تلسکوپ مشخص می کند که دیسکهای راه اندازیدهنده سیارات در اطراف ستارگان جوانتر از آنچه فکر میشد پایدار میهمانند.
به نقل از سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا به نقل از ناسا، محققان با تمرکز بر خوشه ستارهای NGC 346 در سحابی کوچک ماژلانی، به این یافته مهم دست یافتند. این خوشه ستارهای به علت افتعناصر سنگین، محیطی ایدهآل برای مطالعه شکلگیری اولیه ستارگان و سیارات محسوب میبشود. تصاویر با وضوح بالای جیمز وب نشان خواهند داد که تعداد بسیاری از ستارگان جوان در این خوشه، تا این مدت هم احاطه شده توسط دیسکهای گازی و غباری می باشند که مواد اولیه راه اندازی سیارات را فراهم میکنند.
به نقل از رسانه اخبار فناوری تکنا، این یافتهها با مشاهدات قبلی تلسکوپ هابل نیز همخوانی دارد، اما با جزئیات زیاد بیشتری که جیمز وب اراعه داده است، اکنون به طور قطعیتر تایید شدهاند. وجود دیسکهای پروتوپلانتری برای زمان طویلتر از آنچه پیشبینی میشد، مدلهای نظری حاضر در رابطه شکلگیری سیارات را به چالش میکشد. محققان دو مکانیسم احتمالی برای توضیح این اتفاق نظر کردهاند. یکی از این مکانیسمها، تأثیر سختی تابشی ستارگان جوان بر دیسکهای اطراف آنها است. این سختی، اگرچه علتپراکنده شدن مواد دیسک میبشود، اما در محیطهایی با عناصر سنگین کمتر، زمان بیشتری برای انجام این کار نیاز دارد. مکانیسم دیگر، مربوط به اندازه بزرگتر دیسکهای پروتوپلانتری در محیطهای با عناصر سنگین کمتر است. این دیسکهای بزرگتر به علت جرم زیاد تر، زمان زمان طویلتری برای فروپاشی و راه اندازی سیارات نیاز دارند.
کشف دیسکهای پروتوپلانتری پایدار در محیطهایی با شرایط متفاوت، مشخص می کند که فرآیند شکلگیری سیارات پیچیدهتر از آنچه فکر میشد است. این یافتهها، فهمیدن ما از چگونگی شکلگیری منظومههای سیارهای را گسترش میدهد و به اخترشناسان پشتیبانی میکند تا مدلهای دقیقتری برای توصیف این فرآیند اراعه دهند. برای دیدن خبرهای زیاد تر به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب