آمریکا اندوختهگذاری در صنایع کلیدی چین را محدود کرد_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
دولت ایالات متحده مقررات جدیدی را برای محدود کردن اندوختهگذاریهای خارجی در صنایع پیشرفته چین وضع کرده است. این مقررات که توسط وزارت خزانهداری مدیریت خواهد شد، انتظار میرود شرکتها را ملزم به خبررسانی به دولت در رابطه اندوختهگذاریها در فناوریهای حساس کنند.
به نقل از بین الملل رسانه اخبار تکنولوژی تکنا، این فناوریهای حساس شامل حوزههایی همانند هوش مصنوعی (AI)، نیمهرساناها، میکروالکترونیک و محاسبات کوانتومی میبشود، به اختصاصی وقتی که این فناوریها بتوانند برای پیشبرد قابلیتهای نظامی مورد منفعت گیری قرار گیرند.
این قوانین تازه کاملاً تازه نیستند، چون بر محدودیتهای حاضر بنا شدهاند. در اکتبر ۲۰۲۲، ایالات متحده کنترلهای صادراتی را برای مسدود کردن دسترسی چین به فناوریهای پیشرفته نیمهرسانا، بهاختصاصی آنهایی که برای گسترش هوش مصنوعی الزامی می باشند، اعمال کرد. این کنترلهای صادراتی همراه با افزایش تعرفههای قبلی بر واردات چینی می بود.
دولت ایالات متحده کوششهای خود را برای افت انتقال اندوخته و تخصص ایالات متحده به چین گسترش داده است و نگرانیهایی را در رابطه امنیت ملی و رقابت نظامی نقل کرده است. در سال ۲۰۱۸ دولت ترامپ تعرفههایی را علیه کالاهای چینی اعمال کرد و اغاز به محدود کردن اندوختهگذاریهای چینی در قسمتهای فناوری ایالات متحده کرد و به نگرانیها در رابطه انتقال اجباری فناوری و کاربردهای نظامی بالقوه فناوریهای پیشرفته اشاره کرد.
در دولت بایدن این رویکرد تحول نکرد و ایالات متحده به جستوجو جلوگیری از منفعت گیری از فناوری و اندوختهگذاری برای حمایتاز مدرنسازی نظامی چین است، که مقامات دلواپس می باشند که امکان پذیر منافع استراتژیک آمریکا را تضعیف کند.
وزارت خزانهداری از اواسط سال ۲۰۲۳ روی این محدودیتها کار میکرده است و پیشنهادات اولیه را برای ممنوعیت اندوختهگذاریهای خاص در چین اراعه کرده است. این پیشنهادات اولیه بازخورد عمومی از سوی شهروندان و کسبوکارها را دریافت کرد و به این وزارتخانه پشتیبانی کرد تا دامنه قوانین را اصلاح کند.
مقررات نهایی که توسط دفتر امنیت اندوختهگذاری وزارت خزانهداری ترسیم شده است، انتظار میرود تعادلی بین محافظت از منافع امنیتی ایالات متحده و جلوگیری از اختلال غیرضروری در روابط تجاری برقرار کند. در اطلاعیه وزارت خزانهداری آمده است: «کاربردهای بالقوه نظامی، اطلاعاتی، نظارتی و سایبری این فناوریها و محصولات، بهاختصاصی وقتی که توسط کشوری همانند جمهوری خلق چین گسترش مییابد، خطراتی را برای امنیت ملی ایالات متحده تشکیل میکند.»
دسته بندی مطالب