منابع مغذی انگور

خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

انگور به‌علت طعم و مزه، تنوع و خواص بی‌نظیرش یکی از محبوب‌ترین میوه‌های جهان است. این میوه‌ی بهشتی، خوش‌طعم و دوست‌داشتنی، در همه مناطق معتدل جهان می‌روید و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. حتی دانه‌های ریز انگور نیز مفیدند و از بیماری‌های چشمی ناشی از دیابت پیشگیری می‌کنند. عصاره‌ی دانه‌ی انگور نیز مملو از آنتی اکسیدان است و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. انگور علتتقویت سیستم ایمنی بدن و نیز کنترل دیابت می‌بشود. در این مقاله خواص انگور چه به شکل تازه‌ی آن و چه به شکل خشک‌شده‌اش (کشمش) را گفتن می کنیم.

قیمت غذایی انگور

از مواد مغذی انگور می‌توان به ویتامین‌هایی چون ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6 و این چنین گیاه‌مغذی‌های فنول و پلی فنول اشاره کرد. گیاه‌مغذی‌ها بدن را در برابر انواع بیماری‌ها محفاظت می‌کنند. انگور حاوی مقادیر بسیاری از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات و مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است. انگور حاوی فیبر رژیمی، کربوهیدرات سالم، آنتی‌اکسیدان و مقدار مناسبی از پروتئین است. فلاونوئیدهای حاضر در انگور از صدمات ناشی از رادیکال های آزاد می‌کاهد و جلوی شدت روال پیری را می‌گیرد. میوه‌ی لذیذ انگور به‌علت وجود همه این مواد مغذی، نقش مهمی در داشتن زندگی سالم و فعال ایفا می‌کند.

به طور خلاصه انگور سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است. برخی از با اهمیت ترین ترکیبات مغذی حاضر در انگور عبارت هستند از:

  • ویتامین‌ها: ویتامین‌های A، C، K و گروه ویتامین‌های B
  • مواد معدنی: پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن
  • آنتی‌اکسیدان‌ها: رسوراترول، کوئرستین

مزایا و خواص انگور برای سلامتی

در این قسمت به اثرات بسیار‌ و خواص انگور برای سلامتی بدن نگاهی می‌اندازیم:

۱. درمان آسم

انگور قیمت درمانی دارد و از قبل در درمان آسم منفعت گیری می‌شده است. علاوه‌برآن، قوت مرطوب‌کنندگی انگور چنان بالاست که می‌تواند رطوبت ریه‌ها را افزایش بدهد و از حملات آسمی بکاهد.

۲. تحکیم استخوان ها

یکی از خواص انگور تحکیم استخوان‌ها است. انگور منبع بی‌نظیری از ریزمغذی‌هایی چون مس، آهن و منگنز است و وجود همه این ریزمغذی‌ها برای راه اندازی و استحکام استخوان مهم می باشند. افزودن انگور به رژیم غذایی روزانه، جلوی ابراز مشکلات مربوط به افزایش سن، ازجمله پوکی استخوان را می‌گیرد. وجود منگنز در بدن بی‌نهایت الزامی است و به سوخت‌وساز پروتئین، کلاژن سازی و کارکرد سیستم عصبی پشتیبانی می‌کند.

۳. پیشگیری از بیماری قلبی

انگور مقدار اکسید نیتریک حاضر در خون را، که جلوی راه اندازی لخته خون در بدن را می‌گیرد، افزایش می‌دهد. علاوه‌بر‌آن، آنتی اکسیدهای انگور از اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) که جهت گرفتگی رگ‌های خونی شده و علت مهم زیاد تر بیماری‌های قلبی عروقی است، جلوگیری می‌کند. این چنین انگورها مقدار زیاد بسیاری فلاونوئید دارند که نه‌تنها علت مهم رنگ انگور می باشند، بلکه آنتی اکسیدان‌های نیرومندای نیز به‌حساب می‌آیند. دو نوع مهم آنتی اکسیدان‌های انگور، رسوراترول (resveratrol ) و کوئرستین (quercetin)، می‌توانند کارکرد رادیکال‌های آزاد و اثرات زیان اور کلسترول بد خون روی رگ‌های خونی را خنثی کنند. درضمن، این دو نوع فلاونوئید آنتی اکسیدانی همانند پاک‌کننده‌ها عمل می‌کند، از تجمع پلاکتی می‌کاهد و سموم حاضر در خون را فیلتر می‌کند.

۴. درمان میگرن

درمان میگرن یکی دیگر از خواص انگور است. آب انگور رسیده، درمان خانگی مهمی برای میگرن به‌حساب می‌آید. برای درمان میگرن باید صبح‌ها مقداری آب انگور خالص و بدون ترکیب با آب معمولی، نوشید. آب انگور و عصاره‌ی دانه‌ی انگور سردردهای میگرنی را درمان می‌کنند. سردردهای میگرنی دلایلی مختلفی همانند عدم اعتدال شیمیایی بدن، خواب کم، تغییرات آب‌ و هوایی یا افتمواد مغذی در بدن می‌تواند داشته باشد. آنتی‌اکسیدان‌های این میوه به درمان دردهای میگرنی می‌پردازد.


حتما بخوانید: از کجا بفهمیم سردرد داریم یا میگرن؟


۵. درمان یبوست

انگورها برای درمان یبوست و رفع کردن آن، زیاد مؤثرند. آنها در دسته‌ی خوراکی‌های ملین قرار دارند، چون حاوی اسید ارگانیک، قند و سلولز می باشند. این چنین با تنظیم کارکرد ماهیچه‌های روده و معده، یبوست مزمن را درمان می‌کنند. انگورها غنی از فیبرهای نامحلول می باشند و بعد از مصرف، زمان عبور از مجرای گوارشی دست‌نخورده باقی می‌همانند. هنگامی حجم فیبر افزایش می‌یابد، راه اندازی مدفوع و خروج آن از بدن به‌راحتی انجام می‌بشود. اما زمان وجود مدفوع آبکی یا اسهال، از مصرف انگور باید پیشگیری کرد. فیبر نامحلول نمی‌تواند آب مدفوع را به خود جذب و آن را خشک کند. انگور، فیبر محلول چندانی ندارد.

۶. تسکین سوء‌ِهاضمه

خواص انگور تنها به موارد بالا خلاصه نمی‌بشود. انگور نقش مهمی در بدهضمی دارد. این میوه از حرارت بدن می‌کاهد و سوء‌ِهاضمه و سوزش معده را درمان می‌کند. این چنین انگور به‌علت این که «خوراکی سبکی» است، زمان درمان سوء‌ِهاضمه بیشتر از درمان‌کننده‌های دیگر به‌کار گرفته می‌بشود.

۷. افت خستگی

آب انگور سفید و روشن، بخشی از آهن موردنیاز بدن را فراهم می‌کند و از خستگی می‌کاهد. کم خونی مشکل اساسی تعداد بسیاری از افراد است که با خوردن انگور می‌توانند سطح آهن و مواد معدنی بدن را در حدمتعادل نگه‌ دارند. افتآهن، فرد را دچار ضعف و خستگی می‌کند و از کارایی ذهن او می‌کاهد. آهن ماده‌ی معدنی مهمی است که روی تعدادی از عملکردهای بدن تاثییر می‌گذارد. اما آب انگور تیره نه‌تنها به مقدار آهن حاضر در بدن چیزی اضافه نمی‌کند، بلکه از سطح آن هم می‌کاهد. این چنین نوشیدن آب انگور به‌شدت به فرد انرژی می‌دهد.

۸. کنترل دیابت

اخیرا در تحقیقی درمورد‌ی خواص انگور اشکار شده که عصاره‌ی آب انگور هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) را مهار می‌کند و می‌تواند در کنترل دیابت مؤثر باشد.

۹. درمان اختلال‌های کلیوی

انگور با افزایش ادرار می‌تواند مقدار اسیدیته‌ی ناشی از اسیداوریک را به‌طور چشمگیری افت دهد. این چنین جهت حذف اسیداوریک از دستگاه ادراری شده و بدین ترتیب از تنش و سختی روی کلیه‌ها کاسته می‌بشود. انگورهای قرمز نیز تاثییر پاک‌سازی تعداد بسیاری روی بدن دارند و مزایا آنتی‌اکسیدان‌های حاضر در این میوه نصیب همه دستگاه‌های بدن می‌بشود.

ادامه مطلب
اچ دی ال کلسترول؛ همه‌چیز درمورد کلسترول خوب_سیاه پوش

۱۰. توازن سطح کلسترول

ترکیبی شیمیایی‌ای به‌نام تروستیلبن (pterostilbene) در انگور وجود دارد که علتکاهش کلسترول خون می‌بشود. این ترکیب زیاد همانند آنتی‌اکسیدان سودمند رسوراترول و این چنین فلاونوئید حاضر در انگورهاست. تحقیقات اولیه درمورد این میوه نشان داده است که یکی از خواص انگور این است که ویژگی ضدسرطانی و اثری عالی در افت کلسترول خون دارد. این چنین فکر بر این است که انگور می‌تواند از افت شناختی پیشگیری کند. علاوه‌برآن ساپونین (saponins ) حاضر در پوست انگور به‌وسیله‌ی چسبیدن به چربی‌ها، جلوی جذب آنها را در بدن می‌گیرد.

۱۱. فعالیت ضدباکتریایی

فواید انگور

انگور قرمز ویژگی‌های ضدباکتریایی و ضدویروسی نیرومندای دارد که می‌تواند فرد را از ابتلا به عفونت محفوظ نگه‌ دارد. آنها در برابر ویروس فلج اطفال و این چنین هرپس سیمپلکس (herpes simplex) که جهت بیماری‌هایی چون تبخال لب یا تبخال تناسلی می‌بشود، به‌شدت مقاومت می‌کنند. این چنین بازدید‌ها نشان داده که آب انگور می‌تواند عفونت‌های باکتریایی روده و دستگاه‌های دیگر بدن را رفع سازد.

۱۲. پیشگیری از سرطان سینه

به‌تازگی در تحقیقی اشکار شده که آب انگور سیاه یا بنفش در پیشگیری از سرطان سینه مؤثر است. محققان بعد از مدتی که به موش‌های آزمایشگاهی آب انگور دادند، فهمید افت چشمگیری در حجم تومور پستانی آنها شدند. آنتی‌اکسیدان‌های حاضر در انگورها برای پیشگیری همه‌ی انواع سرطان‌ها مفیدند، اما زمان عمل های پیشگیرانه در برابر سرطان سینه زیاد مؤثر عمل کرده‌اند. مواد شیمیایی خاصی در انگور وجود دارد که خود را به نواحی پیوند (که عکس العمل‌های شیمیایی در آن نقاط انجام خواهد شد) می‌رسانند و آروماتاز (تبدیل اندروژن به استروژن) را مهار می‌کنند. به‌نظر می‌رسد مهار ترشح استروژن در بدن زنان از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری می‌کند.

۱۳. افت خطر آلزایمر

رسوراترول، که نوعی پلی‌فنول حاضر در انگور است، از سطح پپتید آمیلوئید-بتا در بیماران مبتلا به آلزایمر می‌کاهد. بازدید‌ها مشخص می کند که انگور می‌تواند سلامت مغز را افزایش دهد و اغاز بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ی سیستم عصبی را به‌تأخیر بیندازد. در تحقیقی اشکار شد که آب انگور حتی می‌تواند کارکرد مغز افراد کهنسالی را که علایم خفیفی از نقص شناختی در آنها ابراز کرده، بهبود بخشد. بازدید‌های بیشتری درحال انجام است تا ربط دقیق بین ترکیبات انگور و سیستم‌های عصبی تعیین بشود.


حتما بخوانید: رژیم MIND و تاثییر آن بر کارکرد مغز و جلوگیری از زوال عقل


۱۴. پیشگیری از تباهی لکه‌ی زرد

انگور قرمز می‌تواند جلوی از دست دادن بینایی مربوط به سن و تباهی لکه‌ی زرد را بگیرد. در تحقیقی اشکار شد، رژیم غذایی حاوی انگور سلامت چشم را فراهم می‌کند و آن را از بیماری‌های مربوط به شبکیه‌ که بینایی را به‌خطر می‌اندازد، مصون نگه‌ می‌دارد.

بازدید‌ها نشان داده‌اند که مصرف سه وعده انگور در روز خطر ابتلا به تباهی لکه‌ی زرد چشم را بیشتر از ۳۶ درصد می‌کاهد. انگور می‌تواند در گذر زمان سلامت بینایی و همه سیستم‌های اندامی‌مان را نگه داری کند. آنتی اکسیدان‌های حاضر در هر دانه‌ی انگور، حساسیت به بیماری و صدمات ناشی از آن در بدن را کم می‌کنند.

۱۵. تحکیم سیستم ایمنی بدن

انگور قرمز نه‌تنها حاوی فلاونوئید و مواد معدنی است، بلکه انواع ویتامین‌ها را به‌وفور در خود دارد. بالا بودن مقدار ویتامین‌های C ،K و A در انگورها علتسلامت زیاد تر ارگان‌های بدن‌مان، به‌اختصاصی سیستم ایمنی بدن و نیز علتجلوگیری از سرماخوردگی مداوم ما می‌بشود.

۱۶. افت خطر ابتلا به آب مروارید

فلاونوئیدهای حاضر در انگور حاوی آنتی‌اکسیدان می باشند و می‌توانند خطر رادیکال‌های آزاد را کاسته و جلوی صدمات آنها را بگیرند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند جهت بیماری‌هایی همانند آب مروارید، مشکلات قلبی-عروقی، سرطان و انواع متفاوت بیماری‌های مربوط به سن شوند. تباهی لکه‌ی زرد هم یکی از بیماری‌هایی است که طبق معمول در سنین بالا رخ می‌دهد. خوشبختانه، آنتی اکسیدان‌ها ویژگی‌های ضدپیری دارند و نه‌تنها علت‌ خواهد شد جوان‌تر به‌نظر بیایید، بلکه با دور کردن بیماری‌های مربوط به افزایش سن، همانند آب‌مرواید، حس جوانی هم به شما خواهند داد.

۱۷. پیشگیری از سرطان

پیشگیری از سرطان هم ازجمله خواص انگور است. انگورها به‌علت وجود رسوراترول ضدالتهاب، ویژگی‌های ضدسرطانی نیرومندای‌ دارند. رسوراترول به‌اختصاصی خطر ابتلا به سرطان روده‌ بزرگ و سینه را می‌کاهد. آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین حاضر در انگور، ویژگی‌های ضدتکثیری داشته و از رشد عوامل سرطان‌زا پیشگیری می‌کنند. آب انگور نه‌تنها از خطر سرطان می‌کاهد، بلکه می‌تواند جلوی رشد و انتشار کردن سلول‌های سرطانی را بگیرد. رنگ‌دانه‌های حاضر در انگورها به‌طور کلی سیستم ایمنی بدن را در برابر طیف وسیعی از بیماری‌ها، درمان می‌کنند.

مزایا انگور برای معده‌

۱۸. پشتیبانی به هضم غذا

انگور حاوی فیبر بالا است که به بهبود فرآیند هضم پشتیبانی می‌کند. فیبر حاضر در انگور به حرکت منظم روده‌ها پشتیبانی کرده و از یبوست جلوگیری می‌کند. این چنین، فیبر علتبهبود کارکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از مشکلاتی همانند نفخ و سوء هاضمه می‌بشود.

۱۹. تسکین مشکلات گوارشی

انگور دارای خاصیت ضد التهابی است که می‌تواند به تسکین مشکلات گوارشی همانند سوزش معده و درد معده پشتیبانی کند. مصرف انگور می‌تواند به افت التهاب در معده و بهبود کارکرد سیستم گوارش پشتیبانی کند.

۲۰. پیشگیری از زخم معده

انگور دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی است که می‌تواند به جلوگیری از ابراز زخم معده پشتیبانی کند. ترکیبات حاضر در انگور می‌توانند از صدمه به غشای معده جلوگیری کرده و خطر ابتلا به زخم معده را افت دهند. مطالعات نشان داده‌اند که عصاره انگور می‌تواند اثرات محافظتی برای معده داشته باشد.

۲۱. پاکسازی سموم از معده

انگور به علت محتوای آب بالا، می‌تواند به دفع سموم از بدن و معده پشتیبانی کند. آب انگور علتافزایش ادرار و دفع مواد زائد از بدن می‌بشود که به پاکسازی سیستم گوارشی پشتیبانی می‌کند.

۲۲. بهبود کارکرد کبد و ربط آن با معده

انگور به بهبود کارکرد کبد پشتیبانی می‌کند و چون کبد و معده ربط نزدیکی با یکدیگر دارند، بهبود کارکرد کبد می‌تواند به کارکرد بهتر معده نیز پشتیبانی کند. مصرف انگور می‌تواند به تحکیم سیستم گوارشی و پاکسازی مواد زیان اور از بدن پشتیبانی کند که به طور غیرمستقیم سلامت معده را ارتقا می‌دهد.

ادامه مطلب
سوتین ورزشی؛ ضروری یا غیرضروری؟ + نکاتی برای انتخاب مناسب

خواص انگور زرد

  • تحکیم سیستم ایمنی: حاوی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها که به مقابله با بیماری‌ها پشتیبانی می‌کنند.
  • حفاظت از سلامت قلب: پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها به افت التهاب و بهبود سلامت قلب پشتیبانی می‌کنند.
  • بهبود هضم و سلامت گوارش: فیبر حاضر در آن به حرکت روده‌ها پشتیبانی کرده و از یبوست جلوگیری می‌کند.

دیگر خواص انگور

انگور خشک‌شده یا همان کشمش سرشار از مواد مغذی است و می‌تواند در درمان تعداد بسیاری از اختلال‌ها همانند یبوست، اسیدوز (افت سطح بی‌کربنات مایع خارج سلولی و قرار گرفتن ‌pH خون در محدوده‌ی اسیدی)، کم‌خونی، تب و اختلال کارکرد جنسی مؤثر باشد. کشمش به افزایش وزن سریع پشتیبانی می‌کند و از سلامت و یک‌پارچگی کارکرد چشم‌ها محافظت می‌کند.

روش پرورش انگور

پرورش انگور

انگور را می‌‌توان به‌راحتی در باغچه‌ی کوچک خانه یا در مزرعه پرورش داد.

انواع متغیری انگور وجود دارد. به این علت زمان کاشت انگور، با دقت به شرایط مکانی، انگوری انتخاب کنید که پرورش آن آسان‌تر باشد. درادامه، روش کاشت درخت انگور که علاوه‌بر خواص بسیارش، می‌تواند تزئینی هم باشد، شرح داده شده است:

مرحله‌ی اول

قبل از کاشت درخت انگور (مو)، ریشه‌های آن را به‌زمان ۲ تا ۳ ساعت در آب قرار دهید.

مرحله‌ی دوم

انگورها در خاک متعادل و محیط آفتابی، گرم و سایه‌دار، به‌راحتی رشد می‌کنند. این چنین اگر آنها به‌خوبی هرس شوند، در مکانی کوچک هم رشد می‌کنند و بار خواهند داد.

مرحله‌ی سوم

فضایی ۱۸۲ تا ۲۴۵ سانتی‌متری برای کاشت درخت انگور کافی است. زمان کاشت حفره‌ای به عمق و عرض ۳۰ سانتی‌متری آماده کنید. نهال درخت انگور را در این حفره گذاشته و اطراف آن را با خاک بپوشانید.

مرحله‌ی چهارم

برای حمایتاز درخت انگور، می‌توانید از چوب بامبوی نزدیک به ۲ متری منفعت گیری کنید و کنار نهال انگور بگذارید. این چنین می‌توانید نهال را کنار دیوار بگذارید یا روی نرده‌های قوسی‌شکل قرار دهید و به‌خوبی آبیاری کنید.

راهنمایی مصرف انگور

انگورهایی که چروک نشده، آبدار و گوشتالو می باشند و هنگامی به آنها دست می‌زنید حالت سفتی دارند، آماده مصرف‌اند. می‌توانید روزانه یک مشت انگور بخورید و باقی آن را در یخچال نگهداری کنید تا طراوت‌شان نگه داری بشود.

درادامه، به برخی از ساده‌ترین و سالم‌ترین راه حلهای مصرف انگور اشاره شده است:

بین‌وعده: می‌توانید از این خوراکی کم کالری، به راه حلهای مختلفی منفعت گیری کنید. مصرف انگور با ماست بین‌قولی خوبی است. یقیناً انگور و پنیر هم زیاد خوشمزه است.

دسر: طعم شیرین طبیعی انگور، آنها را به بهترین خوراکی برای منفعت گیری در دسرها تبدیل کرده است. بستنی‌های یخی انگور سبز یا نوشیدنی‌های یخی انگور، نسبت به دسرهای پرکالری، گزینه‌های بهتری می باشند.

نوشیدنی: آب انگور سیاه یکی از بهترین نوشیدنی‌ها است که با منفعت گیری از آب میوه گیری به‌راحتی آماده می‌بشود. این چنین می‌توانید با منفعت گیری از انگور، رزماری (اکلیل کوهی) و خمیر جو یا انگور له‌شده، نوشیدنی موردعلاقه‌ی خود را درست کنید.

کاربردهای دیگر انگور

از انگور در داروسازی و تشکیل نوشیدنی‌های گوناگون و دیگر انواع خوراکی‌ها همانند مربا، ژله و پخشینه‌ها (نوعی از خوراکی که بافتی همانند کره دارد و بر روی نان مالیده می‌بشود) منفعت گیری می‌بشود. روغن دانه‌ی انگور، سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به سلامت پوست و مو پشتیبانی می‌کند. از این روغن در محصولات آرایشی همانند کرم صورت یا سرم ترمیمی شب، منفعت گیری می‌بشود.

انواع انگور ایرانی و ویژگی‌های آن‌ها

ایران با آب و هوای متنوع و خاک حاصلخیز، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انگور در جهان است. هر منطقه از ایران، گونه‌های مخصوص به خود از انگور را پرورش می‌دهد که هر کدام ویژگی‌ها و طعم منحصر به فردی دارند. در ادامه به معارفه برخی از با اهمیت ترین انواع انگور ایرانی و ویژگی‌های آن‌ها می‌پردازیم:

انگورهای بی‌دانه

  • انگور بی‌دانه کشمشی: این نوع انگور به علت اندازه کوچک، شیرین بودن و قابلیت خشک شدن برای تهیه کشمش زیاد معروف است.
  • انگور بی‌دانه سفید: این انگور دارای دانه‌های زیاد ریز و پوستی نازک است و طبق معمولً به طور تازه مصرف می‌بشود.
  • انگور بی‌دانه قرمز: شبیه نوع سفید، اما با پوستی به رنگ قرمز تیره است و طعم شیرین‌تری دارد.

انگورهای سفید

1733493183 70 خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف سیاه

  • انگور صاحبی سفید: این انگور با پوست سفید و طعم شیرین و مطبوع، یکی از محبوب‌ترین انواع انگور رومیزی است.
  • انگور لعل سفید: انگوری با دانه‌های ریز و پوستی نازک و سفید است و طبق معمولً به طور تازه مصرف می‌بشود.
  • انگور شاهانی سفید: این انگور دارای اندازه بزرگ، پوست سفید و طعم شیرین است و برای تهیه آب‌انگور نیز منفعت گیری می‌بشود.
  • انگور ملایی: انگوری با دانه‌های ریز و پوستی سفید است و طبق معمولً به طور تازه مصرف می‌بشود.
  • انگور ریش‌بابا سفید: این انگور دارای دانه‌های درشت و پوستی ضخیم است و طبق معمولً برای تهیه کشمش منفعت گیری می‌بشود.
  • انگور کررویه سفید: انگوری با دانه‌های ریز و پوستی سفید است و طعم ملایمی دارد.
  • انگور الحقی سفید: این انگور دارای دانه‌های ریز و پوستی سفید است و طبق معمولً برای تهیه آب‌انگور منفعت گیری می‌بشود.
  • انگور یاقوتی سفید: این انگور با پوستی سفید و طعم شیرین، یکی از انواع انگور رومیزی است.
  • انگور شاهرودی: انگوری با دانه‌های ریز و پوستی سفید است و طبق معمولً به طور تازه مصرف می‌بشود.
  • انگور کررویه سفید: انگوری با دانه‌های ریز و پوستی سفید است و طعم ملایمی دارد.
  • انگور مثقالی: انگوری با دانه‌های ریز و پوستی سفید است و طبق معمولً به طور تازه مصرف می‌بشود.

انگورهای قرمز

1733493183 327 خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف سیاه

  • انگور صاحبی قرمز: این انگور با پوست قرمز و طعم شیرین و مطبوع، یکی از محبوب‌ترین انواع انگور رومیزی است.
  • انگور کلاهداری: انگوری با پوست قرمز تیره و طعم شیرین و مطبوع است.
  • انگور شیرازی: انگوری با دانه‌های درشت و پوستی ضخیم است و طبق معمولً برای تهیه شراب منفعت گیری می‌بشود.
  • انگور ریش‌بابا قرمز: این انگور دارای دانه‌های درشت و پوستی ضخیم است و طبق معمولً برای تهیه کشمش منفعت گیری می‌بشود.
  • انگور پیکانی: انگوری با پوست قرمز تیره و طعم شیرین و مطبوع است.
  • انگور عسگری: انگوری با دانه‌های درشت و پوستی ضخیم است و طبق معمولً برای تهیه شراب منفعت گیری می‌بشود.
  • انگور فخری: انگوری با پوست قرمز تیره و طعم شیرین و مطبوع است.
  • انگور رشه یا خشناو: انگوری با پوست قرمز تیره و طعم ترش و شیرین است.
  • انگور شاهانی قزوین (شاهانی نفتی): این انگور با پوست قرمز تیره و طعم شیرین و مطبوع است.
  • انگور خلیلی: انگوری با پوست قرمز تیره و طعم شیرین و مطبوع است.
  • انگور حسینی گلین بارماغی یا خاتون بارماغی: انگوری با پوست قرمز تیره و طعم شیرین و مطبوع است.
  • انگور الحقی سیاه: این انگور دارای دانه‌های ریز و پوستی سیاه است و طبق معمولً برای تهیه آب‌انگور منفعت گیری می‌بشود.
  • انگور یاقوتی: انگوری با پوست قرمز تیره و طعم شیرین و مطبوع است.
  • انگور کررویه قرمز: انگوری با دانه‌های ریز و پوستی قرمز است و طعم ملایمی دارد.
ادامه مطلب
ترکیب بدنی چیست؛ اهمیت، تفاوت آن با BMI و نحوه اندازه‌گیری

دیگر انواع انگور

  • انگور قزل اوزوم: این انگور با پوست قرمز تیره و طعم ترش و شیرین است و طبق معمولً برای تهیه رب انگور منفعت گیری می‌بشود.
  • انگور شصت عروس: این انگور با دانه‌های ریز و پوستی نازک است و طبق معمولً به طور تازه مصرف می‌بشود.
  • انگور مثقالی: انگوری با دانه‌های ریز و پوستی سفید است و طبق معمولً به طور تازه مصرف می‌بشود.

چه افرادی باید در مصرف انگور احتیاط کنند؟

1733493184 762 خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف سیاه

اما چه افرادی نمی توانند انگور مصرف کنند؟ در ادامه نوشته به شما می گوییم که چه افرادی نمی توانند انگور مصرف کنند و یا در رابطه با مصرف این میوه خشمزه چه افرادی باید برخی نکات را مراعات کنند.

افرادی که باید در مصرف انگور احتیاط کنند عبارت هستند از:

افراد مبتلا به دیابت: انگور حاوی قند طبیعی است و می‌تواند علتافزایش سریع قند خون در افراد مبتلا به دیابت بشود. به این علت، افراد دیابتی باید مصرف انگور را در رژیم غذایی خود کنترل کنند و با پزشک خود مشورت نمایند.

افراد با حساسیت به مواد غذایی: برخی افراد به ترکیبات حاضر در انگور حساسیت دارند و امکان پذیر بعد از مصرف آن دچار علائمی همانند خارش، تورم، مشکل تنفسی و … شوند.

افراد با مشکلات گوارشی: افرادی که مشکلات گوارشی همانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) دارند، امکان پذیر با مصرف انگور دچار نفخ، گاز و درد شکم شوند.

افراد با مشکلات کلیوی: افرادی که مشکلات کلیوی دارند، باید در مصرف انگور احتیاط کنند، چون برخی از ترکیبات حاضر در انگور امکان پذیر برای کلیه‌ها زیان اور باشد.

افراد در حال مصرف برخی داروها: برخی داروها امکان پذیر با ترکیبات حاضر در انگور تداخل داشته باشند. به این علت، اگر دارویی مصرف می‌کنید، قبل از مصرف انگور با پزشک خود مشورت کنید.

نکات مهم برای مصرف انگور:

    • مصرف متعادل: حتی افرادی که مشکلی برای مصرف انگور ندارند، باید آن را به طور متعادل مصرف کنند.
    • انتخاب انگور با کیفیت: انگورهای تازه و سالم را انتخاب کنید.
    • شستشوی کامل: قبل از مصرف، انگورها را به خوبی بشویید.
    • دقت به علائم بدن: اگر بعد از مصرف انگور حس ناراحتی کردید، مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

خواص انگور سیاه برای کبد چرب

در این جا نگاهی داریم به خواص انگور سیاه برای کبد چرب که گاه با خواص عمومی انگور مشترک است.

۱. آنتی‌اکسیدان‌های قوی

انگور سیاه حاوی مقادیر بسیاری آنتی‌اکسیدان‌ها همانند ریزورتترول (Resveratrol)، فلاونوئیدها و پلی‌فنول‌ها است. این ترکیبات قادرند رادیکال‌های آزاد را که به سلول‌های کبد صدمه می‌زنند، خنثی کنند. ریزورتترول به‌اختصاصی به‌گفتن یک آنتی‌اکسیدان قوی شناخته شده است که می‌تواند صدمه ناشی از استرس اکسیداتیو در کبد را افت دهد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷ نشان داده است که ریزورتترول می‌تواند اثرات ضد التهابی و محافظتی برای کبد داشته باشد و در افت صدمه‌های کبدی موثر باشد.

۲. افت التهاب کبد

التهاب مزمن یکی از عوامل مهم تشکیل کبد چرب و بیماری‌های کبدی است. انگور سیاه دارای ترکیباتی است که می‌توانند مسیرهای التهابی را افت دهند. ریزورتترول و دیگر آنتی‌اکسیدان‌های حاضر در انگور سیاه با افت تشکیل سیتوکین‌های التهابی همانند TNF-α و IL-6، التهاب در کبد را افت خواهند داد. تحقیقی در سال ۲۰۱۴ نشان داد که ریزورتترول می‌تواند از التهاب مزمن در کبد جلوگیری کند و به ترمیم بافت کبد پشتیبانی کند.

۳. پشتیبانی به افت چربی‌های کبدی

انگور سیاه می‌تواند با افت مقدار چربی‌های ذخیره شده در کبد، به درمان کبد چرب پشتیبانی کند. این کار به واسطه ترکیبات فعال حاضر در انگور سیاه همانند پلی‌فنول‌ها و آنتوسیانین‌ها است که از تشکیل چربی‌های اضافی در کبد جلوگیری می‌کنند. در یک تحقیق انتشار شده در ۲۰۱۵، مصرف عصاره انگور سیاه تبدیل افت مقدار چربی‌های کبدی در موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به کبد چرب شد. این ترکیبات امکان پذیر با مهار مسیرهای مولکولی خاص همانند آنزیم‌های مربوط به سنتز چربی، تجمع چربی در کبد را افت دهند.

۴. افزایش سم‌زدایی کبد

کبد نقش حیاتی در سم‌زدایی بدن دارد و می‌تواند مواد سمی را از خون فیلتر کند. انگور سیاه با ترکیباتی همانند پلی‌فنول‌ها و آنتوسیانین‌ها به افزایش فعالیت آنزیم‌های سم‌زدای کبد پشتیبانی می‌کند. این ترکیبات می‌توانند کارکرد آنزیم‌هایی همانند سیتوکروم P450 را که در فرآیند سم‌زدایی کبد نقش دارند، بهبود بخشند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ نشان داد که عصاره انگور سیاه می‌تواند سم‌زدایی کبد را بهبود بخشد و مقدار سموم در بدن را افت دهد.

۵. پیشگیری از فیبروز کبدی

فیبروز کبدی یکی از مرحله های پیشرفته بیماری کبد چرب است که در آن بافت کبد صدمه دیده و به بافت فیبروزی تبدیل می‌بشود. تحقیقات نشان داده‌اند که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی حاضر در انگور سیاه، به‌اختصاصی ریزورتترول، می‌توانند به جلوگیری از فیبروز کبد پشتیبانی کنند. یک مطالعه انتشار شده در ۲۰۱۸ نشان داد که ریزورتترول می‌تواند از رشد بافت فیبروزی در کبد جلوگیری کند و روال بیماری‌های کبدی را کند نماید. این اثرات به‌اختصاصی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) سودمند می باشند.

۶. بهبود جریان خون به کبد

جریان خون به کبد برای نگه داری سلامت و کارکرد آن حیاتی است. مصرف انگور سیاه می‌تواند علتافزایش جریان خون به کبد بشود. این تاثییر می‌تواند به واسطه ترکیباتی همانند آنتوسیانین‌ها و فلاونوئیدها باشد که علتگشاد شدن عروق و بهبود کارکرد قلب و عروق خواهد شد. یک تحقیق در ۲۰۱۷ نشان داد که آنتوسیانین‌ها حاضر در انگور سیاه می‌توانند با بهبود کارکرد رگ‌های خونی، خونرسانی به کبد را افزایش دهند.

ادامه مطلب
۹ عامل و ۱۰ خوراکی تحریک کننده میگرن + روش مقابله_سیاه پوش

۷. تحکیم سیستم ایمنی

کبد نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی بدن دارد و انگور سیاه می‌تواند با تحکیم این سیستم، به سلامت کبد پشتیبانی کند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی انگور سیاه می‌توانند با افت التهاب و تحکیم جواب ایمنی بدن، از کبد در برابر صدمه‌ها و بیماری‌ها محافظت کنند. تحقیقی در ۲۰۱۹ نشان داد که پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدهای حاضر در انگور سیاه می‌توانند به تحکیم سیستم ایمنی پشتیبانی کرده و التهاب کبد را افت دهند.

خواص انگور سبز

1733493184 487 خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف سیاه

خواص انگور سبز بی‌شباهت به خواص دیگر انگورها نیست اما تفاوت اندک و خاصی با دیگر انواع انگور دارد.

۱. منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها

انگور سبز حاوی مقادیر بسیاری آنتی‌اکسیدان‌ها، به‌اختصاصی فلاونوئیدها و پلی‌فنول‌ها است. این ترکیبات به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و افت استرس اکسیداتیو پشتیبانی می‌کنند. استرس اکسیداتیو می‌تواند به سلول‌ها صدمه بزند و جهت ابراز بیماری‌هایی همانند بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان بشود. آنتی‌اکسیدان‌های حاضر در انگور سبز می‌توانند این صدمه‌ها را افت دهند.

۲. سلامت قلب و عروق

انگور سبز به علت محتوای بالای پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها، می‌تواند به بهبود سلامت قلب و عروق پشتیبانی کند. این ترکیبات می‌توانند سختی خون را افت دهند، مقدار کلسترول بد (LDL) را افت داده و از تجمع پلاک‌های چربی در رگ‌ها جلوگیری کنند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف انگور سبز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را افت دهد.

۳. بهبود سلامت چشم‌ها

انگور سبز حاوی ویتامین A و لوتئین است که هر دو برای سلامت چشم‌ها سودمند می باشند. لوتئین به محافظت از شبکیه چشم پشتیبانی می‌کند و امکان پذیر خطر ابتلا به بیماری‌هایی همانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را افت دهد. مصرف انگور سبز می‌تواند به نگه داری سلامت چشم‌ها و بهبود دید پشتیبانی کند.

۴. تحکیم سیستم ایمنی

انگور سبز حاوی مقادیر بسیاری ویتامین C است که یکی از با اهمیت ترین ویتامین‌ها برای تحکیم سیستم ایمنی بدن است. ویتامین C می‌تواند به مبارزه با عفونت‌ها و تحکیم دفاع‌های طبیعی بدن پشتیبانی کند. مصرف انگور سبز به اختصاصی در فصل‌های سرد می‌تواند به پیشگیری از سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی پشتیبانی کند.

۵. بهبود هضم و کارکرد گوارش

انگور سبز دارای فیبر بالا است که به بهبود هضم و کارکرد دستگاه گوارش پشتیبانی می‌کند. فیبر حاضر در انگور سبز می‌تواند به حرکت منظم روده‌ها پشتیبانی کرده و از یبوست جلوگیری کند. این چنین، فیبر به افت سطح کلسترول خون پشتیبانی کرده و امکان پذیر در کنترل وزن موثر باشد.

۶. افت التهاب

انگور سبز دارای خاصیت ضد التهابی است که می‌تواند به افت التهاب در بدن پشتیبانی کند. التهاب مزمن یکی از عوامل مهم بیماری‌های مزمن همانند بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان است. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی حاضر در انگور سبز می‌توانند با افت التهاب در بدن، به پیشگیری از این بیماری‌ها پشتیبانی کنند.

۷. بهبود سلامت پوست

انگور سبز می‌تواند به بهبود سلامت پوست پشتیبانی کند. ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها در انگور سبز به محافظت از پوست در برابر صدمه‌های ناشی از آفتاب و آلودگی هوا پشتیبانی کرده و از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کنند. این چنین، برخی تحقیقات نشان داده‌اند که عصاره انگور سبز می‌تواند به ترمیم بافت‌های صدمه دیده پوست پشتیبانی کرده و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش دهد.

۸. کنترل قند خون

انگور سبز می‌تواند به کنترل قند خون پشتیبانی کند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف انگور سبز می‌تواند به افت سطح گلوکز خون پشتیبانی کرده و حساسیت بدن به انسولین را افزایش دهد. این ویژگی می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ سودمند باشد.

۹. افت وزن و کنترل چربی بدن

انگور سبز دارای فیبر و آب بسیاری است که می‌تواند به افت اشتها پشتیبانی کرده و حس سیری را افزایش دهد. این چنین، مصرف انگور سبز امکان پذیر به افزایش سوخت و ساز بدن پشتیبانی کند و در کنترل وزن مؤثر باشد.

۱۰. تحکیم حافظه و کارکرد مغز

برخی از ترکیبات حاضر در انگور سبز، به‌اختصاصی پلی‌فنول‌ها، می‌توانند به تحکیم کارکرد مغز پشتیبانی کنند. این ترکیبات می‌توانند از صدمه‌های مغزی جلوگیری کرده و به بهبود حافظه و تمرکز پشتیبانی کنند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف انگور می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی همانند آلزایمر را افت دهد.

خواص انگور برای اسپرم

1733493184 374 خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف سیاه

انگور، به‌اختصاصی انگور قرمز و سیاه، دارای خواص سودمند غیر مستقیمی برای سلامت اسپرم و باروری مردانه است. برخی از خواص آن برای اسپرم به شرح زیر است:

۱. افزایش کیفیت اسپرم

انگور حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، به‌اختصاصی ریزورتترول و فلاونوئیدها است که می‌توانند به بهبود کیفیت اسپرم پشتیبانی کنند. این ترکیبات به افت استرس اکسیداتیو و صدمه به DNA اسپرم پشتیبانی کرده و تعداد و حرکت اسپرم‌ها را بهبود می‌بخشند. تحقیقاتی نشان داده‌اند که ریزورتترول می‌تواند به افت صدمه‌های اکسیداتیو در اسپرم پشتیبانی کند و از صدمه به دی‌ان‌ای آن جلوگیری نماید.

۲. تحکیم حرکت اسپرم

مطالعات نشان داده‌اند که آنتوسیانین‌ها و پلی‌فنول‌ها حاضر در انگور می‌توانند به افزایش حرکت اسپرم (motility) پشتیبانی کنند. حرکت بهتر اسپرم یکی از عوامل کلیدی در باروری مردانه است و افزایش این حرکت می‌تواند شانس بارداری را بالا ببرد.

۳. محافظت از DNA اسپرم

استرس اکسیداتیو می‌تواند علتصدمه به DNA اسپرم و افت باروری مردانه بشود. انگور حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند از صدمه DNA اسپرم جلوگیری کنند. این عمل می‌تواند خطر مشکلات ژنتیکی و افت کیفیت اسپرم را افت دهد.

۴. افزایش تشکیل اسپرم

پلی‌فنول‌ها و دیگر ترکیبات فعال حاضر در انگور می‌توانند به افزایش تعداد اسپرم‌ها پشتیبانی کنند. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف عصاره انگور می‌تواند به افزایش تعداد و حجم اسپرم‌ها در مردان پشتیبانی کند، به اختصاصی در افرادی که با مشکلات باروری روبرو می باشند.

۵. بهبود سلامت پروستات

انگور به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها، می‌تواند به بهبود سلامت پروستات پشتیبانی کند. سلامت پروستات در تشکیل اسپرم و کارکرد جنسی مردانه نقش مهمی دارد. مصرف انگور می‌تواند از ابراز مشکلاتی همانند التهاب پروستات (پروستاتیت) جلوگیری کند که بر تشکیل اسپرم تأثیر منفی می‌گذارد.

ادامه مطلب
چه وقتی باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟ + ۱۰ نشانه هشدارآمیز مراجعه به دندانپزشک_سیاه پوش

۶. افت التهاب

التهاب مزمن می‌تواند بر کیفیت و حرکت اسپرم تاثییر منفی بگذارد. انگور دارای خاصیت ضد التهابی است و می‌تواند با افت التهاب در بدن، به بهبود کیفیت اسپرم پشتیبانی کند.

۷. تحکیم سطح تستوسترون

تستوسترون یکی از هورمون‌های مهم برای تشکیل اسپرم است. برخی از ترکیبات حاضر در انگور، به اختصاصی ریزورتترول، می‌توانند به تحکیم سطح طبیعی تستوسترون پشتیبانی کرده و در نتیجه به بهبود باروری مردانه و کیفیت اسپرم پشتیبانی کنند.

۸. پشتیبانی به بهبود باروری در مردان

ترکیبات حاضر در انگور می‌توانند با افزایش خون‌رسانی به اندام‌های تناسلی، به بهبود باروری و تشکیل اسپرم‌های سالم پشتیبانی کنند. این کار می‌تواند شانس بارداری را در مردان افزایش دهد.

خواص انگور سیاه شرابی

1733493184 208 خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف سیاه

انگور سیاه شرابی، به علت ویژگی‌های تغذیه‌ای و ترکیبات فعال خود، دارای خواص بسیاری برای سلامتی است. در اینجا به برخی از با اهمیت ترین خواص آن اشاره می‌کنم:

۱. محافظت از قلب

انگور سیاه شرابی حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی همانند ریزورتترول و آنتوسیانین‌ها است که می‌توانند به افت التهاب و محافظت از عروق خونی پشتیبانی کنند. این ترکیبات به افت سختی خون، افت سطح کلسترول بد (LDL) و جلوگیری از بیماری‌های قلبی پشتیبانی می‌کنند.

۲. تحکیم سیستم ایمنی

این نوع انگور حاوی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که می‌توانند به تحکیم سیستم ایمنی بدن پشتیبانی کرده و در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها محافظت کنند.

۳. بهبود سلامت پوست

انگور سیاه شرابی به علت داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قوی و ویتامین C، می‌تواند به نگه داری سلامت پوست پشتیبانی کند. این ترکیبات می‌توانند از صدمه به سلول‌های پوست جلوگیری کنند، با افت چین و چروک‌ها مبارزه کنند و به جلوگیری از پیری زودرس پوست پشتیبانی نمایند.

۴. پشتیبانی به سلامت مغز

انگور سیاه شرابی می‌تواند با افزایش جریان خون به مغز و افت التهاب‌های مغزی، به بهبود کارکرد شناختی و حافظه پشتیبانی کند. ریزورتترول حاضر در انگور سیاه به محافظت از سلول‌های مغزی پشتیبانی کرده و خطر ابتلا به بیماری‌هایی همانند آلزایمر را افت می‌دهد.

۵. بهبود کارکرد گوارش

انگور سیاه شرابی به علت داشتن فیبر و آب، به بهبود کارکرد گوارش پشتیبانی می‌کند. فیبر حاضر در آن می‌تواند به بهبود حرکت روده‌ها پشتیبانی کرده و از یبوست و مشکلات گوارشی جلوگیری کند.

۶. افت خطر ابتلا به سرطان

آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات فعال حاضر در انگور سیاه شرابی می‌توانند با مقابله با رادیکال‌های آزاد، به افت خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ها، به‌اختصاصی سرطان‌های روده و پستان، پشتیبانی کنند. ریزورتترول حاضر در این انگور به‌اختصاصی شناخته‌شده است که خواص ضد سرطانی دارد.

۷. پشتیبانی به افت وزن

انگور سیاه شرابی به علت محتوای کم کالری و بالا بودن فیبر، می‌تواند به افت اشتها و جلوگیری از پرخوری پشتیبانی کند. مصرف آن می‌تواند در رژیم‌های غذایی برای افت وزن سودمند باشد.

۸. کنترل قند خون

ترکیبات حاضر در انگور سیاه شرابی می‌توانند به کنترل سطح قند خون پشتیبانی کنند. این خاصیت می‌تواند به‌اختصاصی برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می باشند، سودمند باشد.

خواص انگور برای مردان

1733493184 91 خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف سیاه

انگور، به‌اختصاصی انگور سیاه و قرمز، خواص بسیاری برای سلامت مردان دارد. در اینجا به برخی از با اهمیت ترین مزایا آن اشاره می‌کنم:

۱. تحکیم باروری و کیفیت اسپرم

انگور حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها همانند ریزورتترول است که می‌تواند به بهبود کیفیت اسپرم، افزایش حرکت اسپرم و محافظت از DNA آن پشتیبانی کند. این ترکیبات به افت استرس اکسیداتیو و صدمه به اسپرم پشتیبانی می‌کنند.

۲. سلامت قلب و عروق

پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها حاضر در انگور می‌توانند به افت سختی خون، افت سطح کلسترول بد (LDL) و افت خطر بیماری‌های قلبی پشتیبانی کنند. مصرف منظم انگور می‌تواند به بهبود کارکرد قلب و عروق پشتیبانی نماید.

۳. افزایش انرژی و افت خستگی

انگور به علت داشتن کربوهیدرات‌ها و آب زیاد می‌تواند انرژی بدن را فراهم کند. این چنین، خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی آن می‌تواند به افت خستگی و بهبود توانایی جسمی پشتیبانی کند.

۴. تحکیم کارکرد جنسی

انگور به علت تأثیر مثبت بر جریان خون، می‌تواند به بهبود کارکرد جنسی مردان پشتیبانی کند. آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها علتبهبود خون‌رسانی به اندام‌های تناسلی و تحکیم سلامت جنسی خواهد شد.

۵. پیشگیری از سرطان

ترکیبات فعال حاضر در انگور، به‌اختصاصی ریزورتترول، خاصیت ضد سرطانی دارند و می‌توانند از صدمه‌های سلولی جلوگیری کرده و به پیشگیری از انواع خاصی از سرطان‌ها پشتیبانی کنند، به‌اختصاصی سرطان‌های پروستات و روده.

خواص انگور برای زنان

خواص انگور؛ ۵۵ خاصیت درمانی انواع انگور برای موارد مختلف سیاه.webp

انگور، به علت ویژگی‌های تغذیه‌ای و ترکیبات فعال خود، دارای خواص بسیاری برای سلامت زنان است. در اینجا به برخی از با اهمیت ترین مزایا آن برای زنان اشاره می‌کنم:

۱. سلامت پوست و جوانسازی

انگور حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها همانند ریزورتترول و ویتامین C است که می‌توانند به افت چین و چروک‌ها، نگه داری رطوبت پوست و پیشگیری از پیری زودرس پشتیبانی کنند. این ترکیبات به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و صدمه به سلول‌های پوست می‌پردازند.

۲. تحکیم سلامت قلب

پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدهای حاضر در انگور می‌توانند به بهبود سلامت قلب زنان پشتیبانی کنند. این ترکیبات با افت التهاب، بهبود کارکرد عروق و افت سطح کلسترول بد (LDL) از خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی پیشگیری می‌کنند.

۳. افت خطر ابتلا به سرطان پستان

ترکیبات آنتی‌اکسیدانی حاضر در انگور می‌توانند به افت خطر ابتلا به سرطان پستان پشتیبانی کنند. ریزورتترول، به‌اختصاصی، دارای خواص ضد سرطانی است که می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را مهار کند.

۴. تسکین علائم قاعدگی

انگور به علت خاصیت ضد التهابی و ضد درد خود، می‌تواند به تسکین علائم قاعدگی همانند دردهای قاعدگی و نفخ پشتیبانی کند. این چنین مصرف انگور می‌تواند به اعتدال هورمونی و افت اسپاسم‌های عضلانی پشتیبانی کند.

۵. سلامت استخوان‌ها

انگور حاوی ویتامین K، کلسیم و منیزیم است که برای سلامت استخوان‌ها الزامی می باشند. این مواد معدنی به تحکیم استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌هایی همانند پوکی استخوان پشتیبانی می‌کنند، که در زنان بعد از یائسگی شایع‌تر است.

 

به روز رسانی: تحریریه چطور

راه‌حل‌هایی برای این که هم قشنگ بمانیم هم سالم


هشدار! این نوشته فقط جنبه آموزشی دارد و برای منفعت گیری از آن ملزوم است با پزشک یا متخصص وابسته مشورت کنید. اطلاعات زیاد تر

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی