بحران آب و هوا برنج را گرانتر و کمکیفیتتر میکند_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
تحقیقات تازه مشخص می کند که تغییرات اقلیمی، بهاختصاصی افزایش دمای شبانه، تأثیر مستقیمی بر افت کیفیت برنج در کشورهای چین و ژاپن دارد. برنج، که غذای مهم میلیاردها نفر در جهان است، به شدت به شرایط آبوهوایی حساس بوده و این تغییرات میتوانند تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و اقتصادی باشند.
به نقل از سرویس اخبار زیست محیطی رسانه خبری تکنا، مطالعهای که دادههای ۳۵ ساله را بازدید کرده، مشخص می کند دمای شبانه با اهمیت ترین عامل افت کیفیت برنج است. در ژاپن، دمای بالای ۱۲ درجه سانتیگراد و در چین دمای بالای ۱۸ درجه علتکاهش مقدار نشاسته در دانهها و افزایش شکنندگی آنها میبشود. علاوه بر دمای شبانه، تابش خورشیدی، افت بارندگی و افزایش سختی بخار نیز از دیگر عوامل افت کیفیت محصول می باشند.
در این مطالعه، کیفیت برنج با شاخص “نرخ برنج سر” (HRR) اندازهگیری شد. میانگین HRR در چین نزدیک به ۶۲ درصد و در ژاپن ۶۶ درصد می بود، اما این شاخص به ترتیب هر دهه ۱.۴۵ درصد و ۷.۶ درصد افت یافته است. این چنین، افت کیفیت از مناطق شمالی به جنوبی در هر دو سرزمین زیاد تر است، چون مناطق جنوبی به علت نزدیکی به خط استوا، دمای شبانه بالاتری را توانایی میکنند.
پیشبینیها مشخص می کند که در صورت ادامه روال جاری انتشار کردن گازهای گلخانهای، کیفیت برنج تا سال ۲۱۰۰ به مقدار قابل توجهی افت خواهد یافت. برای مثال، در چین امکان پذیر شاخص HRR بیشتر از ۵ درصد کم شدن کند. این تأثیر در چین شدیدتر از ژاپن خواهد می بود، بهاختصاصی در استانهای جنوبی که مناطق مهم کشت برنج می باشند و با چالشهای بیشتری برای سازگاری روبه رو خواهند شد.
این یافتهها مشخص می کند که اقداماتی نظیر اصلاح رقم های برنج برای سازگاری با تغییرات اقلیمی و افت انتشار کردن گازهای گلخانهای الزامی است تا از فراهم پایدار مواد غذایی، تغذیه انسانی و ارامش اقتصادی در آینده مطمعن حاصل بشود.
دسته بندی مطالب