نانوذرات اکسید روی راهکاری نوین برای مقابله با گرمای جهانی

نانوذرات اکسید روی راهکاری نوین برای مقابله با گرمای جهانی_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

برنج، غذای مهم میلیاردها نفر، با تهدیدی فزاینده روبرو است: تغییرات آب و هوایی. افزایش دما و گرمای طاقت‌فرسا که به طور فزاینده‌ای در حال وقوع است، بر مقدار کارکرد برنج در سراسر جهان تأثیر منفی می‌گذارد.

به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، محققان در حال بازدید راه‌هایی برای مقاوم‌تر کردن گیاهان برنج در برابر شرایط سخت می باشند. تیمی از متخصصان باغبانی از دانشگاه نانکای در چین به یک راه‌حل شگفت‌انگیز دست یافته‌اند: نانوذرات اکسید روی. آن‌ها می‌گویند که اسپری کردن محلول حاوی این ذرات روی گیاهان برنج، توانایی آن‌ها را برای تحمل استرس گرما افزایش می‌دهد. محققان در مقاله خود نوشتند: «ما نشان می‌دهیم که محلول‌پاشی نانوذرات اکسید روی (ZnO NPs) به طور قابل توجهی کارکرد دانه و کیفیت تغذیه‌ای برنج را در طول دوره گرما (HW) افزایش می‌دهد.»

ادامه مطلب
دانشمندان دمای ذرات بنیادی را در لحظه برخورد دو ستاره نوترونی اندازه گیری کردند_سیاه پوش

گرمای شدید تهدیدی جدی برای تشکیل برنج است و علتکاهش قابل دقت کارکرد و حتی نابودی کامل محصول می‌بشود. برای افت اثرات ویرانگر گرمای ناشی از تغییرات آب و هوایی، دانشمندان در حال تلاش برای گسترش استراتژی‌هایی برای محافظت از گیاهان می باشند. تحقیقات تازه نشان داده است که محلول پاشی نانوذرات روی، روش کارآمدتری برای رساندن روی به گیاهان است، چون این ذرات می‌توانند به منافذ برگ نفوذ کنند. نانوذرات روی یک ماده رایج در ترکیبات ضد آفتاب می باشند.

این تیم با کنجکاوی، به بازدید پتانسیل اکسید روی برای محافظت از کارکرد برنج در برابر گرماهای شدید پرداخت. مطابق Phys.org، در این مطالعه تازه، محققان یک گلخانه سفارشی تشکیل کردند و گیاهان برنج را در معرض یک موج گرما همانند‌سازی‌شده قرار دادند. نتایج نشان داد که گیاهانی که با محلول نانوذرات اکسید روی تیمار شده بودند، ۲۲.۱ درصد کارکرد بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند و دانه‌های آن‌ها نیز از کیفیت تغذیه‌ای بالاتری برخوردار می بود.

ادامه مطلب
محققان از زهر عنکبوت برای درمان دعوا قلبی منفعت گیری کردند_سیاه پوش
آخرین مطالب

این مطالعه مشخص می کند که منفعت گیری از نانوذرات اکسید روی می‌تواند راهکاری موثر برای افزایش مقاومت برنج در برابر تغییرات آب و هوایی و بهبود تشکیل این محصول مهم باشد. این یافته می‌تواند تحولی در کشاورزی پایدار تشکیل کند.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی