حباب پلاسما؛ کلید حل معمای FRBها_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
اخترشناسان با ردیابی امواج رادیویی پایدار بعد از انفجارهای رادیویی سریع (FRB)، به کشف مهمی دست یافتهاند. این امواج نشان خواهند داد که این انفجارهای قوی امکان پذیر ناشی از فعالیت ستارههای نوترونی زیاد مغناطیسی یا سیستمهای ستارهای دوتایی باشند.
به نقل از سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، انفجارهای رادیویی سریع، که در عرض میلیثانیه مقادیر عظیمی انرژی آزاد میکنند، از جمله مرموزترین اتفاقهای کیهان می باشند. با وجود تحقیقات گسترده، منشأ دقیق این انفجارها هم چنان ناشناخته است. اخترشناسان با منفعت گیری از تلسکوپ رادیویی زیاد بزرگ کارل جی. جانسکی (VLA)، توانستند به ریشههای FRB20201124A، یکی از این انفجارها، پی ببرند. آنها دریافتند که امواج رادیویی پایدار بعد از انفجار، از یک حباب پلاسما ساطع میبشود. این کشف با مدلهای نظری حاضر همخوانی دارد.
مطالعات مشخص می کند که این حبابهای پلاسما امکان پذیر توسط ستارههای نوترونی زیاد مغناطیسی یا سیستمهای ستارهای دوتایی تشکیل شوند. در این سیستمها، بادهای قوی یا فرآیندهای تجمع ماده، حبابهای پلاسمایی را شکل خواهند داد که بعد از انفجار، امواج رادیویی پایدار را انتشار میکنند. این کشف، فهمیدن ما از انفجارهای رادیویی سریع را به طور قابل توجهی افزایش داده است. با منفعت گیری از تلسکوپهای پیشرفته همانند VLA، اخترشناسان توانستهاند به جزئیات بیشتری از این اتفاق دست اشکار کنند. این یافتهها به ما پشتیبانی میکند تا به سوالات اساسی در رابطه کیهان جواب دهیم و به فهمیدن بهتری از ساختار و تکامل جهان برسیم.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب