دانشمندان ناظر بلعیدن یک ستاره و بمباران جسم دیگر توسط سیاه چاله بودند_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
اخترشناسان با منفعت گیری از تلسکوپ فضایی چاندرا ناسا و دیگر تلسکوپها، ناظر یک اتفاقات کیهانی خیرهکننده بودند. یک سیاهچاله زیاد پرجرم، ستارهای را از هم پاشیده و اکنون با منفعت گیری از باقی مانده آن ستاره، جسم فرد دیگر را در نزدیکی خود بمباران میکند. این کشف تازه، ربط بین دو اتفاق کیهانی را آشکار کرده و فهمیدن ما را از محیط اطراف سیاهچالهها عمیقتر میکند.
به نقل از سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، در سال ۲۰۱۹، اخترشناسان ناظر رویدادی به نام “اختلال جزر و مدی” (TDE) بودند. در این اتفاقات، نیروهای گرانشی شدید یک سیاهچاله، یک ستاره نزدیک را از هم پاشید. این اتفاقات که AT2019qiz نامگذاری شد، با منفعت گیری از تلسکوپهای نوری رصد شد.
در همین حال، اخترشناسان به طور همزمان در حال مطالعه اتفاق فرد دیگر به نام “فورانهای شبه دورهای” (QPE) بودند. این فورانها، انفجارهای مختصر و مکرر اشعه ایکس بودند که در نزدیکی سیاهچالههای زیاد پرجرم رخ میدادند.
مطالعه تازه مشخص می کند که TDEها و QPEها امکان پذیر به هم مرتبط باشند. محققان اعتقاد دارند که فورانهای شبه دورهای وقتی رخ خواهند داد که یک جسم (همانند یک ستاره یا سیاهچاله کوچکتر) به دیسکی که بعد از اختلال جزر و مدی اطراف سیاهچاله راه اندازی میبشود، برخورد میکند. هر بار که این برخورد اتفاق میافتد، یک انفجار اشعه ایکس تشکیل میبشود.
برای بازدید دقیقتر این اتفاق، اخترشناسان از تلسکوپهای چاندرا و هابل منفعت گیری کردند. دادههای چاندرا نشان داد که درخشندگی منبع نور در فواصل وقتی مختصر به شدت تحول میکند. این چنین، دادههای تلسکوپ NICER نشان داد که این منبع هر ۴۸ ساعت یکبار فوران میکند. این کشف تازه، فهمیدن ما از حرکت سیاهچالهها و محیط اطراف آنها را افزایش میدهد. این چنین به اخترشناسان پشتیبانی میکند تا رویدادهای کیهانی شبیه را بهتر شناسایی و مطالعه کنند.
این کشف برای مطالعه سیاهچالهها و اتفاقهای مرتبط با آنها زیاد مهم است. این چنین، این یافتهها به اخترشناسان پشتیبانی میکند تا به سوالاتی درمورد شکلگیری و تکامل کهکشانها جواب دهند. سیاهچالهها یکی از اسرارآمیزترین اجرام کیهانی می باشند. این کشف تازه مشخص می کند که این اجرام قوی، تا چه اندازه پیچیده و پویا می باشند. با ادامه تحقیقات، امیدواریم فهمیدن بهتری از این اجرام شگفتانگیز به دست آوریم.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب