خفاش کیهانی؛ زایشگاهی در دل تاریکی_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
در فاصله نزدیک به ۱۴۰۰ سال نوری دور از ما، در راستای صورت فلکی مارافسای، یکی از شگفتانگیزترین سحابیهای کهکشان، LDN 43، قرار گرفته است. این سحابی بهنحوه شگفتآوری به خفاشی بزرگ همانند است که بین ستارگان، در شب تاریک هالووین پرواز میکند.
در عکس روز ناسا چه میبینیم؟
تراکم بالای این ابر مولکولی به حدی است که نهتنها نور ستارگان پشت آن، بلکه تابشهای کمنور سحابی بازتابی نزدیک خود به نام LBN 7 را نیز مسدود میکند. این سحابی نزدیک به ۱۲ سال نوری طول دارد و زایشگاه ستارهای فعالی شناخته میبشود.
درون این ساختار تاریک، دو سحابی دنبالهدار به نامهای GN 16.31.3 و GN 16.31.7 وجود دارند که بهعلت بازتاب نور ستارگان از گاز و غبار اطرافشان، در بعدعرصه تاریک سحابی، با درخشش کمرنگی خودنمایی میکنند.
این چنین درون این سحابی، گرههای گازی متراکمی وجود دارد که بهتازگی ستارههای جوانی را راه اندازی دادهاند. این ستارههای جوان در دل این خفاش کیهانی میدرخشند و به آن نمودای رازآلود و خیرهکننده خواهند داد.
نور ستارگان از پرده غبار اطراف این سحابی عبور میکند. این گردوغبار نور آبی را جذب میکند و نور قرمز را عبور میدهد و علتمیبشود این سحابی با ظاهری وهمآلود، همان گونه که در عکس روز ناسا مشاهده میکنید، به رنگ قرمز بدرخشد.
دسته بندی مطالب