زبان الکترونیکی هوشمند میتواند طعم مایعات را تشخیص دهد_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
محققان دانشگاه پن استیت، ابزاری نوآورانه به نام “زبان الکترونیکی” گسترش دادهاند که قادر است تفاوتهای زیاد ظریف در انواع گوناگون مایعات را تشخیص دهد. این دستگاه هوشمند میتواند انواع شیر (حتی با درصدهای گوناگون آب)، نوشابهها، قهوه و حتی نشانههای فساد در آبمیوهها را با دقت زیاد بالا شناسایی کند.
به نقل از سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، این زبان الکترونیکی از حسگرهایی منفعت گیری میکند که تغییرات شیمیایی در مایعات را تشخیص خواهند داد. سپس، این دادهها توسط یک شبکه عصبی مصنوعی (همانند به مغز انسان) پردازش خواهد شد. شبکه عصبی با یادگیری از روی دادههای زیاد بسیاری که به آن داده میبشود، قادر است الگوهایی را در دادهها شناسایی کند و نوع مایع را با دقت زیاد بالایی تعیین کند.
محققان برای افزایش دقت این سیستم، از هوش مصنوعی منفعت گیری کردند. آنها به شبکه عصبی اجازه دادند تا به جای این که به پارامترهای از پیش تعیین شده توسط انسان وابسته باشد، خودش الگوهای پیچیدهتری را در دادهها اشکار کند. نتیجه این کار، دستیابی به دقت بیشتر از ۹۵ درصد در تشخیص انواع گوناگون مایعات می بود.
این فناوری میتواند برای تشخیص فساد در مواد غذایی و مطمعن از کیفیت محصولات به کار رود. این چنین کنترل کیفیت نوشیدنیها و تشخیص تفاوتهای جزئی بین محصولات گوناگون، تشخیص بیماریها از طریق تحلیل مایعات بدن و کنترل کیفیت داروها از دیگر کاربردهای آن است. با گسترش زیاد تر این فناوری، میتوان انتظار داشت که زبانهای الکترونیکی در آینده نقش مهمی در صنایع گوناگون ایفا کنند. این فناوری میتواند به بهبود کیفیت زندگی انسانها و افت خطرات ناشی از مصرف مواد غذایی فاسد پشتیبانی کند.
دسته بندی مطالب