کشف سلولهای خاص در مغز که در درمان آلزایمر موثر هستند_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
محققان در یک مطالعهی تازه، مکانیسمی تازه برای مقابله با بیماری آلزایمر کشف کردهاند. این مطالعه مشخص می کند که سلولهای خاصی در مغز به نام آستروسیتها، نقش مهمی در پاکسازی پروتئینهای سمی مرتبط با آلزایمر دارند.
به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، بیماری آلزایمر به علت تجمع پروتئینهای سمی به نام آمیلوئید بتا (Aβ) در مغز تشکیل میبشود. این تجمع علتالتهاب و صدمه به سلولهای عصبی میبشود. تا بحال، تحقیقات عمدتاً بر روی نقش نورونها در این بیماری متمرکز بوده است. اما مطالعهی تازه مشخص می کند که آستروسیتها، که نوعی سلول پشتیبان در مغز می باشند، نیز نقش مهمی در این فرآیند ایفا میکنند.
محققان دریافتند که آستروسیتها میتوانند از طریق فرآیندی به نام اتوفاژی، پروتئینهای آمیلوئید بتا را از بین ببرند. اتوفاژی فرآیندی است که در آن سلولها اجزای صدمهدیده یا اضافی خود را تجزیه و بازیافت میکنند. هنگامی که آستروسیتها فعال خواهد شد، میتوانند پروتئینهای آمیلوئید بتا را در خود جذب کرده و آنها را از بین ببرند.
این کشف گامی مهم در جهت گسترش درمانهای تازه برای بیماری آلزایمر است. با مقصد قرار دادن آستروسیتها و تحکیم توانایی آنها در پاکسازی پروتئینهای سمی، میتوان امیدوار می بود که بتوان بیماری آلزایمر را به تأخیر انداخت یا حتی از پیشرفت آن جلوگیری کرد. محققان در حال برنامهریزی برای انجام مطالعات بیشتری می باشند تا بتوانند داروهایی را گسترش دهند که کارکرد اتوفاژی در آستروسیتها را تحکیم کنند. آنها این چنین تصمیم دارند تا تأثیر این روش درمانی را بر روی مدلهای حیوانی آلزایمر بازدید کنند.
این کشف تازه مشخص می کند که آستروسیتها نقش زیاد مهمی در بیماری آلزایمر ایفا میکنند و مقصد قرار دادن این سلولها میتواند راهبرد جدیدی برای درمان این بیماری باشد. با ادامه تحقیقات در این عرصه، میتوان امیدوار می بود که در آیندهای نزدیک ناظر پیشرفتهای چشمگیری در درمان آلزایمر باشیم.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب