ایمپلنت دیجیتال چیست؟_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
سلب مسئولیت: دیجیاتو فقط نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درمورد محتوای آن ندارد.
ما در این نوشته تصمیم داریم به طور کامل به سوال ایمپلنت دیجیتال چیست؟ جواب دهیم. ایمپلنت دیجیتال یکی از تازه ترین و مدرنترین راه حلهای جراحی و ساخت دندان در حوزه دندانپزشکی به شمار میآید. به طور کلی، ایمپلنتها، دندانهای جایگزینی می باشند که از طریق استخوان فک حمایتشده و دقیقاً همانند دندانهای طبیعی عمل میکنند.
ایمپلنت دیجیتال چیست؟
ایمپلنتهای دیجیتال در حقیقت، به منفعت گیری از فناوریهای پیشرفته دندانپزشکی به منظور کاشت دقیقتر و کارآمدتر ایمپلنت اطلاق میبشود. برای کاشت ایمپلنت به روش دیجیتال، دندانپزشکان از نرم افزار طراحی و CAD، به منظور طراحی و تشکیل یک مدل سه بعدی از دهان بیمار منفعت گیری میکنند. در ادامه نیز دندانپزشکان از مدل به دست آمده برای ساخت ایمپلنت منفعت گیری میکنند. ایمپلنتهای ساخته شده به روش دیجیتال، به طور کامل، دقیق و زیاد باکیفیت در فک بیمار قرار میگیرند.
ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت سنتی، کدام یک بهتر است؟
در این قسمت تصمیم داریم به قیاس ایمپلنت دندانی دیجیتال با ایمپلنت سنتی بپردازیم. برخی از تفاوتهای بین این دو ایمپلنت شامل موارد گفتن شده در زیر می باشند.
- در فرآیند تشکیل ایمپلنت به روش دیجیتال از طراحی سه بعدی که دقت زیاد بالایی دارد منفعت گیری میبشود. در حالی که در ایمپلنت معمولی از این قابلیت منفعت گیری نشده و امکان خطای دید و افت دقت در ایمپلنت ساخته شده وجود دارد. به این علت ایمپلنت دیجیتال از دقت بالاتری نسبت به ایمپلنت معمولی برخوردار است.
- پروسه ساخت ایمپلنت دیجیتال نیازمند زمان زمان و تعداد جلسات کمتری در قیاس با ایمپلنت سنتی است.
- در جواب به سوال ایمپلنت دیجیتال چیست؟ باید بدانید که مقدار تهاجمی بودن، ایمپلنت دیجیتال زیاد کمتر از دیگر راه حلهای جایگزینی دندان است. به همین علت، روال بهبود بیمار در این پروسه سریع تر رخ میدهد. در روبه رو اما، ایمپلنت سنتی یک روش تهاجمی بوده و گمان ابراز عوارض در این مورد زیاد زیاد است.
- ایمپلنت دیجیتال برای منفعت گیری از ابزار طراحی سه بعدی، دارای شکل و رنگ طبیعی است. از این رو، نتایج ظاهری این نوع ایمپلنت زیاد طبیعی بوده و کاملاً شبیه دندان مهم فرد خواهد می بود. ایمپلنت معمولی اما، در زیاد تر موارد حجیمتر از دندانهای طبیعی انسان دیده میبشود.
- در فرآیند ایمپلنت دیجیتال، روال بهبودی و مرحله های درمان مختصرتر بوده و در نتیجه هزینه کمتری نیاز دارد. در روبه رو اما، پروسه ساخت و درمان ایمپلنت سنتی طویلتر بوده و در نتیجه نیازمند صرف هزینه بیشتری نیز است.
- شدت بهبود بیمار در ایمپلنت دیجیتال در قیاس با دیگر راه حلهای جانشین کردن دندان زیاد بالاتر است. این در حالی است که در ایمپلنت سنتی گمان ابراز عوارض یا حس درد زیاد بوده و به جستوجو آن، دوره نقاهت این پروسه نیز طویلتر خواهد می بود.
راهنمای کامل ایمپلنت دیجیتال، معارفه مرحله های آن
مرحله های ساخت و درمان ایمپلنت به روش دیجیتال شامل مرحله های اشاره شده در زیر است.
اسکن سه بعدی فک و یا اصطلاحاً CBCT
در پروسه ساخت ایمپلنت به روش دیجیتال، در ابتدا، دندانپزشک از دستگاه سیتی اسکن یا اصطلاحاً CBCT برای دریافت تصاویر سه بعدی از فک بیمار منفعت گیری میکند. این دستگاه از طریق چرخش رادیوگراف به دور سر بیمار، تصاویر دقیقی از شکل کامل استخوان فک تشکیل میکند. دندانپزشک با منفعت گیری از بازدید این تصاویر میتواند اطلاعات دقیقی از ابعاد و حالت استخوان فک به دست آورد.
در این قسمت از بازدید ایمپلنت دیجیتال چیست؟ باید بدانید که دندانپزشک از اطلاعات به دست آمده توسط دستگاه CBCT برای برنامهریزی و اجرای عمل ایمپلنت منفعت گیری میکند. به این علت در این روش، دندانپزشک با دقت بیشتری میتواند قطر و طول استخوان را اشکار کند. به همین علت است که در این پروسه، عمل ایمپلنت، با کیفیت و دقت بالاتری انجام خواهد شد.
ایمپلنت دیجیتال چیست؟ اسکن و قالب گیری از فک بیمار
در مرحله آماده سازی بیمار برای جراحی ایمپلنت، دندانپزشک از سرجیکال گاید یا راهنمای جراحی برای تعیین مکان دقیق قرار گرفتن دندانهای جانشین و بافت لثه بیمار منفعت گیری میکند. در این مرحله، دندانپزشک سرجیکال گاید را روی فک بیمار قرار میدهد. از این طریق دندانپزشک میتواند با دقت مکانهایی از استخوان فک که باید با دریل تراشیده بشود، را اشکار کند.
برخی از کلینکهای دندانپزشکی تجهیزبه دستگاه چاپگر سه بعدی می باشند. در این کلینیکها، با منفعت گیری از دستگاه چاپگر، بافت نرم لثه و دندانها منفعت گیری میبشود. اما، در صورت عدم وجود چاپگر سه بعدی در کلینیک، دندانپزشک از فک بیمار قالب گیری کرده و لابراتوار سازنده ایمپلنت دیجیتال، میتواند با پشتیبانی این قالب، فک بیمار را اسکن کند. انجام درست پروسه اسکن سه بعدی فک و سرجیکال گاید، به دندانپزشک یک دید کامل از بیرون و داخل فک و دندانهای بیمار اراعه خواهند داد.
ایمپلنت دیجیتال چیست؟ کاشت فیکسچر ایمپلنت
در این مرحله از پروسه ساخت ایمپلنت دیجیتال، متخصص ایمپلنت با بازدید دقیق همه عکسها و اسکنهای مرحله های قبل، محل کاشت پایه ایمپلنت را با انجام بی حسی به طور دقیق تعیین و اشکار میکند. سپس با تشکیل یک شکاف کوچک در لثه و منفعت گیری از دریل مخصوص این کار، استخوان فک را تراشیده و پایه ایمپلنت را نصب میکند.
در جواب به سوال ایمپلنت دیجیتال چیست؟ باید بدانید که در پروسه نصب پایه ایمپلنت دیجیتال، شکاف لثه که زیاد کوچک و دقیق بوده، نیازی به بخیه کردن لثه وجود ندارد. این در حالی است که ایمپلنتهای سنتی، عموماً نیاز به بخیه دارند. در ادامه و بعد از قرار دادن فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک، نزدیک به ۸ تا ۱۲ هفته زمان ملزوم است تا پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش بخورد.
اتصال اباتمنت و روکش ایمپلنت دیجیتال
سپس از گذشت ۸ تا ۱۲ هفته، پایه ایمپلنت دیجیتال با استخوان فک جوش خواهد خورد. در ادامه نیز اباتمنت و روکش ایمپلنت بر روی پایه نصب خواهد شد.
مزایای ایمپلنت دیجیتال، دقت و راحتی در یک پکیج
در این قسمت تصمیم داریم به معارفه مزایای منفعت گیری از ایمپلنت دیجیتال به گفتن یک روش مدرن و نوآورانه در حوزه دندانپزشکی بپردازیم.
- دقت زیاد بالای این روش
- برش حداقلی لثه
- درد و خونریزی کمتر این روش در قیاس با دیگر روشهای جراحی دندان
- مختصر بودن دوره درمان و نقاهت
- تشکیل ایمپلنتهای دندانی زیاد طبیعی
- امکان کاشت چندین پایه ایمپلنت در یک جلسه درمانی
- گزینه مناسب برای کاشت ایمپلنت در بیماران دیابتی
- عدم نیاز به بخیه و برشهای عمیق
- امکان برگشت به فعالیت روزمره بلافاصله بعد از نصب ایمپلنت
- ممانعت از تحلیل رفتن استخوان فک سپس از ایمپلنت
- گزینه درمانی مناسب برای افرادی که استخوان فک آنها دارای عرض و ارتفاع زیاد کم است.
بازدید عوارض منفعت گیری از ایمپلنت دیجیتال
همانطور که پیش از این نیز گفتن کردیم، این روش نسبت به ایمپلنت سنتی عوارض کمتری دارد. با این حال در برخی موارد عوارضی نیز برای این روش ایمپلنت گزارش شده است. در ادامه جواب به سوال ایمپلنت دیجیتال چیست؟ به گفتن برخی از شایعترین عوارض این روش خواهیم پرداخت.
- عفونت در محل کاشت پایه ایمپلنت
- عقب نشینی بافت لثه در اطراف ایمپلنت
- التهاب سینوسها
- عدم ترکیب صحیح ایمپلنت با استخوان فک و به جستوجو آن شل شدن ایمپلنتهای نصب شده
- ابراز درد یا بی حسی لثه به علت ورود صدمه به عصب بافت لثه
قیاس ایمپلنت دیجیتال با دیگر روشهای جراحی دندان از نظر مقدار درد
یکی از مهمترین دلایل محبوبیت ایمپلنت دیجیتال در قیاس با دیگر راه حلهای جانشین دندان، درد نسبتاً کم آن است. در واقع، در طی جراحی سنتی کاشت دندان، لثه باید در طول محل قرار دادن ایمپلنت بریده بشود. علاوه بر این، به منظور کاشت دندان نیز باید یک برش دیگر در امتداد لثهها تا استخوان تشکیل بشود.
این در حالی است که برای کاشت پایه ایمپلنت دیجیتال، هیچ نیازی به تشکیل برشهای اشاره شده نیست. در حقیقت، در روش جراحی ایمپلنت دیجیتال به حداقل برش ممکن نیاز دارد. در پروسه ایمپلنت دیجیتال به منظور بازدید حالت استخوان و موقعیت عصبی دندان از عکسهای دیجیتالی و سه بعدی منفعت گیری میبشود.
از این رو، حفرهای که دندانپزشک به منظور قرار دادن پایه ایمپلنت دندان بر روی لثه بیمار تشکیل میکند، زیاد کوچک بوده و به همین علت هیچ نیازی به بخیه ندارد. با منفعت گیری از این روش جایگزینی دندان نه تنها دوره درمان و بهبود بیمار کمتر خواهد می بود، بلکه گمان ابراز خطراتی همانند تورم، خونریزی و عفونت نیز افت خواهد یافت. یقیناً شایان دقت است که روش ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت سنتی گرانتر بوده و نیازمند صرفه هزینه بیشتری است.
سخن نهایی
پروسه کاشت ایمپلنت دیجیتال به گفتن یک روش جایگزینی دندان در بین بیمارانی که دندان طبیعی خود را از دست دادهاند، زیاد محبوب است. به همین علت، ما تلاش کردیم تا در این مقاله به سوال ایمپلنت دیجیتال چیست؟ جواب دهیم. اکنون منفعت گیری از تکنولوژیهای پیشرفته به منظور تسهیل و این چنین شدت دادن به روال درمان زیاد مهم و پرطرفدار است.
کاشت ایمپلنت دیجیتال نیز به گفتن یک روش نوآورانه و مدرن از این قاعده مستثنی نیست. دقت بالا، شدت انجام بالا، دوره نقاهت مختصر و راحتی بیمار بعد از کاشت ایمپلنت از جمله ویژگیهای مثبت این ایمپلنت دیجیتال است. اگر شما نیز در توانایی منفعت گیری از کاشت دندان با منفعت گیری از ایمپلنت دیجیتال را دارید، لطفاً در تکه نظرات با ما و مخاطبانمان به اشتراک بگذارید.
دسته بندی مطالب