پپتیدهای تلخ تولید شده در هنگام هضم شیرین‌کننده طبیعی اثر ضدالتهابی دارند

پپتیدهای تلخ تشکیل شده در زمان هضم شیرین‌کننده طبیعی تاثییر ضدالتهابی دارند_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

مطالعه‌ای نوین توسط موسسه لایبنیز برای زیست‌شناسی سیستم‌های غذایی در دانشگاه فنی مونیخ نشان داده است که در فرایند هضم شیرین‌کننده طبیعی تائوماتین در معده، قطعات پروتئینی تلخ‌مزه موسوم به پپتید تشکیل می‌بشود. این پپتیدها در آزمایشات سلولی، تبدیل تحریک ترشح اسید در سلول‌های معده انسان و تأثیرگذاری بر جواب‌های التهابی شده‌اند.

به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، ورنیکا سوموزا، سرپرست این پژوهش و مدیر موسسه لایبنیز، در این باره می‌گوید: “تحقیقات ما به روشن شدن تأثیرات سلامتی پروتئین‌های گیاهی، به اختصاصی شیرین‌کننده‌های رایج، پشتیبانی شایانی می‌کند.”

تیم تحقیقاتی سوموزا با تمرکز بر تأثیر ترکیبات تلخ بر متابولیسم سلول‌های معده و سلامت انسان، یک خط سلولی معده انسان (HGT-1) را به گفتن مدل آزمایشگاهی انتخاب کردند. در مطالعات قبل، این تیم نشان داده می بود که برخی ترکیبات تلخ با تعامل با گیرنده‌های طعم تلخ در سلول‌های معده، تبدیل آزادسازی پروتون‌ها و در نتیجه افزایش اسیدیته محیط معده خواهد شد.

فیل ریچتر، نویسنده اول این پژوهش و دانشجوی دکترا در موسسه لایبنیز، در ادامه این تحقیقات گفتن می‌کند: “با دقت به اهمیت اثرات سلامتی شیرین‌کننده‌ها، تصمیم گرفتیم تا بازدید کنیم آیا پپتیدهای تلخ نیز در جریان هضم تائوماتین در معده تشکیل خواهد شد و آیا تأثیرات فیزیولوژیکی دارند یا خیر. نتایج این پژوهش نشان داد که سه پپتید تلخ در طول هضم تائوماتین تشکیل خواهد شد که حتی در غلظت‌های زیاد پایین، قادر به تحریک ترشح اسید در سلول‌های معده می باشند.

برای بازدید اثرات ضدالتهابی این پپتیدها، محققان تأثیر باکتری هلیکوباکتر پیلوری، عامل مهم بیماری‌های التهابی معده، را بر سلول‌های معده بازدید کردند. نتایج نشان داد که باکتری هلیکوباکتر پیلوری علتافزایش تشکیل اینترلوکین 17A، یک مولکول التهابی، می‌بشود. اما افزودن یکی از پپتیدهای تلخ شناسایی شده، به طور قابل توجهی این افزایش را افت داد. این تاثییر ضدالتهابی از طریق تعامل پپتید با گیرنده طعم تلخ TAS2R16 در سلول‌های معده صورت می‌گیرد.

سوموزا در این باره می‌گوید: “غلظت‌های پپتید منفعت گیری شده در این مطالعه، شبیه غلظت‌هایی است که با مصرف یک قرص شیرین‌کننده تجاری در بدن تشکیل می‌بشود. به این علت، نتایج ما مشخص می کند که پتانسیل ضدالتهابی تائوماتین و محصولات تجزیه آن، به اختصاصی پپتیدهای تلخ، و این چنین نقش گیرنده‌های طعم تلخ در این فرآیند، نیازمند بازدید‌های زیاد تر است. مقصد ما فهمیدن بهتر مکانیسم‌های مولکولی بیماری‌های التهابی معده مرتبط با رژیم غذایی است، به اختصاصی در ربط با عفونت هلیکوباکتر پیلوری.”

تائوماتین یک پروتئین طبیعی است که در میوه کاتمفه غرب آفریقا یافت می‌بشود و به علت شیرینی زیاد زیاد و توانایی تحکیم طعم، به گفتن یک شیرین‌کننده طبیعی در صنایع غذایی منفعت گیری می‌بشود. با این حال، گرما می‌تواند قوت شیرین‌کنندگی آن را افت دهد. این پژوهش مشخص می کند که فرایندهای هضم غذا پیچیده‌تر از آنچه فکر می‌شد می باشند و ترکیباتی که در طول هضم تشکیل خواهد شد، می‌توانند تأثیرات قابل توجهی بر سلامت بدن داشته باشند. نتایج این مطالعه می‌تواند به گسترش راهکارهای تازه برای پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی دستگاه گوارش پشتیبانی کند.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی