کشف سرنخهایی از حیات باستانی در سیاره سرخ_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
تحقیقات تازه دانشمندان دانشگاه توهوک، بینشهای جدیدی در رابطه محیط باستانی مریخ اراعه داده است.
به نقل از سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، این تحقیقات مشخص می کند که مولکولهای آلی سادهای همانند فرمالدئید میتوانستند در شرایط میلیاردها سال پیش بر روی مریخ، به مولکولهای پیچیدهتری تبدیل شوند که پیشنیازهای حیات می باشند. با وجود شرایط جاری سرد و خشک مریخ، شواهد زمینشناسی حاکی از وجود آب مایع در میلیاردها سال پیش بر روی این سیاره است. وجود آب به گفتن یکی از عوامل مهم پیدایش حیات، دانشمندان را بر آن داشت تا به بازدید امکان وجود حیات در قبل مریخ بپردازند.
در این مطالعه، محققان با منفعت گیری از مدلهای همانندسازی دقیق، فرآیند راه اندازی مواد آلی در جو اولیه مریخ را بازدید کردند. مواد آلی، مولکولهای آلی پیچیدهای می باشند که طبق معمولً در موجودات زنده یافت خواهد شد و میتوانند سرنخهای مهمی درمورد وجود حیات در قبل اراعه دهند. محققان دریافتند که فرمالدئید، یک مولکول ساده، میتواند نقش مهمی در راه اندازی مواد آلی پیچیدهتر همانند قندها ایفا کند. این یافته میتواند توضیحی برای وجود مواد آلی با نسبتهای غیرعادی ایزوتوپ کربن در مثالهای جمعآوری شده از مریخ باشد.
مدلهای همانندسازی نشان داد که شرایط خاص جو مریخ در میلیاردها سال پیش، همانند سختی جو، ترکیب گازها و تابش خورشیدی، بر تشکیل و ترکیب ایزوتوپی فرمالدئید اثرگذار بوده است. این تحقیق مشخص می کند که شرایط مناسب برای راه اندازی مولکولهای آلی پیشساز حیات در مریخ باستانی وجود داشته است. این کشف، گمان وجود حیات در قبل مریخ را تحکیم میکند و مسیر جدیدی را برای تحقیقات آینده در این عرصه میگشاید.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب