هوش مصنوعی راز صداهای مرموز گودال ماریانا در اقیانوس آرام را کشف کرد_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
محققان با منفعتگیری از فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی و تحلیل بیشتر از ۲۰۰ هزار ساعت ضبط صوتی دریایی، موفق به شناسایی منبع صداهای مرموز و عجیبی شدهاند که پیش از این در گودال ماریانا شنیده میشد. این صداها که به علت شباهت به صداهای سفینههای فضایی در آثار علمی-تخیلی، “بایوتوانگ” نامگذاری شدهاند، زمانها ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده می بود.
به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، تحقیقات مشخص می کند که تولیدکنندگان این صداهای مرموز، نهنگهای برید می باشند که از آنها برای برقراری ربط و جهتیابی در اعماق اقیانوس منفعت گیری میکنند. این کشف مهم، حاصل سالها تلاش و بازدید دادههای صوتی جمعآوری شده از مناطق گوناگون اقیانوس آرام بوده است.
صداهای بایوتوانگ به علت ویژگیهای صوتی منحصر به فرد خود، از جمله ترکیب صداهای عمیق و غرنده با صداهای فلزی و تیز، از دیگر صداهای دریایی نزدیک خواهد شد. این صداها شباهت قابل توجهی به صداهای تشکیل شده توسط اشیاء فلزی و مکانیکی دارند و همین امر علتشده می بود تا محققان در ابتدا به وجود منبع های غیر طبیعی برای تشکیل آنها شک کنند. دانشمندان از سال ۲۰۱۶ به این صداها مشکوک بودند و کوششهای بسیاری برای شناسایی منبع آنها انجام دادند. با این حال، به علت پیچیدگی محیط اقیانوس و تنوع بالای صداهای دریایی، این کوششها تا بحال بینتیجه مانده می بود.
با گسترش ابزارهای پیشرفته هوش مصنوعی، محققان توانستند حجم عظیمی از دادههای صوتی را به شدت تحلیل کرده و الگوهای نهان در این صداها را شناسایی کنند. با قیاس این الگوها با صداهای شناخته شدهی گونههای گوناگون نهنگها، محققان به این نتیجه رسیدند که صداهای بایوتوانگ متعلق به نهنگهای برید است. برای قبول این فرضیه، محققان دادههای مربوط به مهاجرت نهنگهای برید را با موقعیت مکانی و زمان وقوع صداهای بایوتوانگ قیاس کردند. نتایج این قیاس نشان داد که وقوع این صداها با الگوهای مهاجرتی نهنگهای برید همخوانی دارد.
کشف راز صداهای بایوتوانگ گامی مهم در جهت شناخت بهتر اکوسیستمهای دریایی و حرکت نهنگها محسوب میبشود. این کشف این چنین مشخص می کند که چطور فناوریهای نوین همانند هوش مصنوعی میتوانند به ما در فهمیدن بهتر دنیای اطراف پشتیبانی کنند. با دقت به اهمیت حفاظت از گونههای دریایی، این کشف میتواند در تدوین برنامههای حفاظتی برای نهنگهای برید و دیگر گونههای دریایی سودمند باشد. این چنین، این دستاورد میتواند به دانشمندان پشتیبانی کند تا به سوالات بنیادی در رابطه ارتباطات و حرکت جانوران دریایی جواب دهند. در کل، این کشف مشخص می کند که اقیانوسها تا این مدت هم رازهای تعداد بسیاری برای کشف دارند و با منفعت گیری از فناوریهای نوین، میتوان به اکتشافات شگفتانگیزی در این محیط ناشناخته دست یافت. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب