گزارش جدیدی از فعالیتهای کاوشگر یوتو ۲ چین در سطح ماه انتشار شد_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
بهمناسبت جشن سنتی ماه میانه در چین، سازمان فضایی چین تصاویر جدیدی از کاوشگر یوتو ۲ انتشار کرده است. این تصاویر، که در میانه ماموریت اکتشافی دهانه فون کارمن در حوضه قطب جنوب-آیتکن (یکی از بزرگترین حوضههای برخوردی در ماه) گرفته شدهاند، جزئیات تازهای از سطح ماه را آشکار میسازند.
به نقل از سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، تصاویر ارسالی از یوتو ۲، رد چرخهای کاوشگر بر روی رگولیت (خاک ماه)، دهانههای متعدد با اندازههای گوناگون و تپههای ماه را به نمایش میگذارد. این چنین بر پایه این تصاویر، یوتو ۲ تا بحال مسافتی بالغ بر ۱۶۱۳ متر را در سطح ماه پیموده است. با این حال، تحلیل دادههای تلهمتری مشخص می کند که شدت حرکت یوتو ۲ در سالهای تازه افت یافته است. این کاوشگر تا سپتامبر ۲۰۲۲، مسافتی نزدیک به ۴۲۶۵ متر را پیموده می بود؛ اما در دو سال قبل، تنها ۳۱۵ متر دیگر به این مسافت افزوده شده است.
علت مهم افت شدت حرکت یوتو ۲ تا این مدت بهطور دقیق اشکار نشده است. عواملی همچون فرسایش تدریجی اجزای مکانیکی کاوشگر در تاثییر شرایط سخت محیطی ماه، افزایش پیچیدگی ماموریت و یا ماهیت ناهموار سطح ماه در منطقه مورد مطالعه، میتواند در این افت شدت موثر باشد. شایان ذکر است که دیگر تجهیزات فضایی چین در ماه هم چنان فعال می باشند. فرودگر چانگئه ۳ که در سال ۲۰۱۳ در قسمت نزدیک ماه فرود آمد، هم چنان عملیاتی است و تلسکوپ نوری آن به طور منظم فعالیت میکند. این چنین، دو مدارگرد چوکیائو و چوکیائو ۲ به گفتن حمایتاز ماموریتهای فضایی چین در مدار ماه قرار دارند. چین برنامههای بلندمدتی برای اکتشاف ماه دارد. ماموریت چانگئه ۷ که برای سال ۲۰۲۶ برنامهریزی شده است، با مقصد بازدید قطب جنوب ماه انجام خواهد شد.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب