غبار کیهانی به گمان زیاد نقش کلیدی در پیدایش حیات بر روی زمین داشتهاند_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
همان گونه که عکس ماهواره ترا ناسا به وضوح مشخص می کند، سیاره زمین عمدتاً از آب پوشیده شده است. مطالعات تازه حاکی از آن است که غبار کیهانی امکان پذیر نقش کلیدی در پیدایش حیات بر روی زمین ایفا کرده باشد. این یافته، نظریات رایج درمورد منشأ حیات را به چالش کشیده است.
به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، منشأ حیات بر روی زمین پرسشی اساسی برای دانشمندان بوده است. تعداد بسیاری از نظریهها، پیدایش حیات را به فرایندهای شیمیایی پیچیدهای نسبت خواهند داد که طی آن، مولکولهای آلی ساده کم کم به ساختارهای پیچیدهتر و در نهایت به موجودات زنده تبدیل شدهاند. با این حال، بازدیدهای دقیقتر نشان داده است که سنگهای راه اندازیدهندهی پوسته زمین، از نظر عناصر حیاتزا همانند فسفر، گوگرد، نیتروژن و کربن، زیاد فقیر می باشند. در واقع، موجودات زنده برای بقای خود در رقابت شدیدی بر سر این عناصر محدود قرار دارند.
بر پایه نظریهای رایج، عناصر حیاتزا از خارج از زمین به آن داخل شدهاند. اما چگونگی رسیدن این عناصر به سطح زمین بدون آنکه در تاثییر برخورد با جو زمین از بین بروند، هم چنان پرسشی بیجواب باقی مانده است. در مطالعهای تازه که در مجلهی Nature Astronomy انتشار شده است، دانشمندان به بازدید نقش غبار کیهانی در پیدایش حیات پرداختهاند. غبار کیهانی ذرات زیاد ریزی است که در فضا بر تاثییر برخورد سیارکها یا تبخیر دنبالهدارها تشکیل میبشود.
محققان این مطالعه اعتقاد دارند که برخلاف اجرام بزرگ آسمانی، جریان ثابتی از غبار کیهانی به سمت زمین در حرکت است. این چنین، قسمت قابل توجهی از این ذرات ریز بدون آنکه صدمه جدی ببینند از جو زمین عبور کرده و به سطح آن میرسند. به این علت، غبار کیهانی میتواند حامل مقادیر قابل توجهی از عناصر حیاتزا باشد که برای اغاز فرایندهای شیمیایی تبدیل پیدایش حیات الزامی می باشند.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب