مطالعهای نویدبخش در حوزه ضدپیری؛ کند شدن روال پیری با منفعت گیری از داروی متفورمین_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
محققان در یک پژوهش جامع ۴۰ ماهه، به کشف شگفتانگیزی دست یافتند. آنها دریافتند که داروی کمهزینه متفورمین، که طبق معمولً برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز میبشود، میتواند روال پیری را در میمونهای نر به طور چشمگیری کند کند. این دارو به اختصاصی در به تعویق انداختن اثرات مخرب پیری بر مغز مؤثر بوده است.
به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، نتایج این مطالعه که در مجلهی معتبر Cell انتشار شده، حاکی از آن است که متفورمین امکان پذیر پتانسیل قابل توجهی برای افزایش طول عمر سالم در انسانها داشته باشد. میمونهایی که در این پژوهش روزانه متفورمین دریافت میکردند، نسبت به گروه کنترل، کارکرد مغزی به مراتب بهتری را نشان دادند و فعالیت عصبی آنها شباهت بیشتری به میمونهای جوانتر داشت. علاوه بر این، این دارو بر روی دیگر اندامها از جمله کبد، کلیه، پوست و ریه نیز تأثیرات مثبتی داشته و روال پیری در آنها را کند کرده است.
محققان بر این باورند که متفورمین با فعالسازی پروتئینی به نام NRF2، از سلولها در برابر صدمههای ناشی از پیری محافظت میکند. پروتئین NRF2 نقش مهمی در مقابله با التهاب و استرس اکسیداتیو ایفا میکند که هر دو از عوامل مهم پیری محسوب خواهد شد.
با دقت به نتایج امیدوارکنندهی این پژوهش، محققان تصمیم گرفتهاند تا مطالعات بالینی گستردهتری را بر روی انسانها انجام بدهند. اکنون، یک کارآزمایی بالینی با شراکت ۱۲۰ نفر در حال انجام است که در آن، اثربخشی متفورمین در کند کردن روال پیری در انسانها مورد بازدید قرار میگیرد. این کارآزمایی با همکاری شرکت داروسازی مرک، گسترشدهندهی داروی متفورمین، در حال اجرا است. کشف اثرات ضدپیری متفورمین، گامی مهم در جهت گسترشی درمانهای مؤثر برای مقابله با پیری و بیماریهای مرتبط با آن محسوب میبشود. با دقت به افزایش امید به زندگی در سراسر جهان، نیاز به راهکارهایی برای نگه داری سلامت و کیفیت زندگی در سنین بالا بیشتر از پیش حس میبشود.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب