موفقیت آمیزترین گذر کاوشگر بپی‌کلمبو از کنار سیاره عطارد اتفاق افتاد

پیروزی آمیزترین گذر کاوشگر بپی‌کلمبو از کنار سیاره عطارد اتفاق افتاد_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

فضاپیمای مشترک آژانس‌های فضایی اروپا و ژاپن، بپی‌کلمبو، در تازه ترین مانور خود، به نزدیک‌ترین فاصله از سیاره عطارد رسید. این کاوشگر در جریان این گذر موفق، تصاویری با کیفیت زیاد بالا از سطح ناهموار و پر از دهانه‌ی عطارد، به اختصاصی در زمان طلوع خورشید، به زمین مخابره کرده است.

به نقل از سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، یکی از با اهمیت ترین دستاوردهای این گذر، ثبت نخستین تصاویر آشکار از قطب جنوب عطارد می بود. این چنین، بپی‌کلمبو توانست تصاویری از دهانه‌های عجیبی با حلقه‌های قله‌ای در لبه‌های آن‌ها تهیه کند. دکتر دیوید راتری، متخصص آتشفشان‌شناسی و عضو تیم علمی ماموریت، به علت وجود این حلقه‌های قله‌ای، عطارد را “ارباب حلقه‌های قله‌ای” لقب داده است.

یوهانس بنکهوف، دانشمند پروژه بپی‌کلمبو، از پیروزی این مانور ابراز رضایت کرده و آن را یک دستاورد بزرگ برای تیم علمی خوانده است. ماموریت بپی‌کلمبو در سال ۲۰۱۸ اغاز شد و قرار است در سال ۲۰۲۶ به مدار عطارد داخل بشود. با این حال، به علت برخی مشکلات فنی، این ماموریت با تأخیر روبه رو شده است. مقصد مهم این ماموریت، مطالعه‌ی دقیق ترکیبات، زمین‌شناسی و میدان مغناطیسی عطارد و فهمیدن بهتر از منشاء و تکامل این سیاره است.

ادامه مطلب
همکاری OpenAI با آزمایشگاه سازنده اولین بمب اتم جهان برای تحقیقات علوم زیستی_سیاه پوش

عطارد به علت نزدیکی به خورشید، یکی از چالش‌برانگیزترین سیارات برای مطالعه است. کاوشگر بپی‌کلمبو برای رسیدن به مدار پایدار حول عطارد، باید چندین بار از کنار سیاره‌های زمین، زهره و خود عطارد عبور کند تا شدت خود را افت دهد. تصاویر ارسالی از بپی‌کلمبو، به دانشمندان پشتیبانی خواهد کرد تا به سوالات تعداد بسیاری در رابطه عطارد جواب دهند. یکی از این سوالات، چگونگی راه اندازی حلقه‌های قله‌ای در برخی از دهانه‌های این سیاره است. این چنین، دانشمندان امیدوارند با منفعت گیری از داده‌های بپی‌کلمبو، به فهمیدن بهتری از فعالیت‌های آتشفشانی قبل و به گمان زیاد جاری عطارد دست یابند.

آخرین مطالب
ادامه مطلب
منفعت گیری از هوش طبیعی حشرات در ساخت ربات‌ها_سیاه پوش

عطارد، کوچک‌ترین سیاره منظومه شمسی، رازهای تعداد بسیاری در خود نهفته دارد. هسته‌ی بزرگ این سیاره نسبت به اندازه‌ی آن، وجود یخ آب در سطح آن، میدان مغناطیسی غیرمنتظره و بسیاری عناصر فرّار همانند کلر، گوگرد و پتاسیم، از جمله این رازها می باشند. وجود این عناصر مشخص می کند که عطارد امکان پذیر در ابتدا در فاصله‌ی دورتری از خورشید شکل گرفته و سپس به موقعیت جاری خود مهاجرت کرده باشد.

بعد از گذرهای بعدی از کنار عطارد در ماه‌های دسامبر و ژانویه، بپی‌کلمبو نزدیک به دو سال را در مدار خورشید سپری خواهد کرد تا در نهایت در سال ۲۰۲۶ به مدار پایدار حول عطارد برسد. با دقت به تأخیرهای تشکیل شده، دانشمندان با صبر و حوصله به ادامه‌ی این ماموریت مهم می‌پردازند. پیروزی تازه کاوشگر بپی‌کلمبو، گامی بزرگ در جهت فهمیدن بهتر از سیاره عطارد و منظومه شمسی است. داده‌های جمع‌آوری شده توسط این کاوشگر، به دانشمندان پشتیبانی خواهد کرد تا به تعداد بسیاری از سوالات بی‌جواب در رابطه این سیاره نزدیک به خورشید جواب دهند.

ادامه مطلب
با بیمه موبایل، از خسارت‌های ناگهانی در امان باشید

برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی