پیروزی دیدنی نخستین مزرعه بادی شناور جهان_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
مزرعه بادی شناور آتلانتیک (WindFloat Atlantic) که به گفتن اولین مزرعه بادی شناور نیمهشناور جهان شناخته میبشود، طی چهار سال منفعتبرداری، عملکردی فراتر از انتظار از خود نشان داده و به پیروزی قابل توجهی دست یافته است. این پروژه مشترک بین شرکتهای EDP تجدیدپذیر و ENGIE در سواحل پرتغال مستقر شده و توانسته است ۳۲۰ گیگاوات ساعت انرژی پاک تشکیل کند.
به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، این مزرعه بادی متشکل از سه سکوی شناور است که هر یک به توربینی با ظرفیت ۸.۴ مگاوات تجهیزشدهاند. این سکوها در عمق ۱۰۰ متری آبهای اقیانوس اطلس لنگر انداخته شده و از طریق یک کابل زیر دریایی به شبکه برق سراسری پرتغال متصل می باشند. از زمان اغاز به کار در سال ۲۰۲۰، این مزرعه توانسته است نیاز انرژی بیشتر از ۲۵۰۰۰ خانوار پرتغالی را فراهم کند و از انتشار کردن بیشتر از ۳۳۰۰۰ تن دیاکسید کربن جلوگیری نماید.
یکی از با اهمیت ترین دستاوردهای این پروژه، مقاومت بالای آن در برابر شرایط سخت محیطی است. این مزرعه بادی در طول طوفانهای شدید، توانسته است پایداری خود را نگه داری کرده و به تشکیل برق ادامه دهد. این کار نشاندهنده طراحی دقیق و مهندسی گسترش یافتهای است که در ساخت این مزرعه بادی به کار رفته است.
علاوه بر تشکیل انرژی پاک، این پروژه تأثیر مثبتی بر محیط زیست نیز داشته است. مطالعات نشان داده است که وجود این مزرعه بادی تأثیر قابل توجهی بر تنوع زیستی منطقه نداشته و حتی در برخی موارد علتافزایش جمعیت برخی گونههای دریایی شده است. پیروزی پروژه WindFloat Atlantic مشخص می کند که فناوری بادی شناور پتانسیل بالایی برای تشکیل انرژی پاک و پایدار در مناطق ساحلی دارد. این فناوری میتواند به اختصاصی در مناطقی که عمق آب زیاد است و امکان نصب توربینهای بادی ثابت وجود ندارد، مورد منفعت گیری قرار گیرد.
مزرعه بادی شناور آتلانتیک یک نمونه موفق از کاربرد فناوریهای نوین در تشکیل انرژی پاک است. این پروژه مشخص می کند که با اندوختهگذاری در تحقیق و گسترش، میتوان به فناوریهایی دست یافت که همزمان به تشکیل انرژی پاک پشتیبانی کرده و به محیط زیست نیز صدمه نرسانند.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب