کشف گنجینهای از ویروسهای باستانی در یخچالهای طبیعی هیمالیا_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
محققان در یک کشف شگفتانگیز، موفق به شناسایی نزدیک به ۱۷۰۰ گونه ویروسی باستانی در یخچالهای طبیعی هیمالیا شدهاند. این ویروسها که به زمان ۴۱ هزار سال در دل یخها به خواب رفته بودند، اکنون با ذوب شدن یخچالها، فرصتی برای مطالعه بر روی سازگاری ویروسها با تغییرات آب و هوایی در طول هزاران سال فراهم آوردهاند.
به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، در مطالعهای که در مجله Nature Geoscience انتشار شده، محققان توضیح دادند که این ویروسها از طریق تجزیه و تحلیل DNA حاضر در مثالهای یخ گرفته شده از یخچال طبیعی گولیا در فلات تبت شناسایی شدهاند. این یخچالهای طبیعی به گفتن کپسولهای وقتی عمل میکنند و اطلاعات ارزشمندی درمورد تاریخچه زمین و موجودات زنده در خود جای دادهاند.
محققان با بازدید دقیق DNA این ویروسهای باستانی، به جستوجو یافتن سرنخهایی در رابطه چگونگی سازگاری ویروسها با تغییرات محیطی می باشند. آنها امیدوارند با مطالعه این ویروسها، به فهمیدن بهتری از روال تکامل ویروسها و ربط آنها با تغییرات آب و هوایی دست یابند. ذوب شدن سریع یخچالهای طبیعی در سراسر جهان به علت تغییرات اقلیمی، نگرانیهایی را در رابطه آزاد شدن این ویروسهای باستانی به محیط زیست به وجود اورده است. برخی از محققان اعتقاد دارند که برخی از این ویروسها امکان پذیر توانایی آلوده کردن انسانها یا دیگر موجودات زنده را داشته باشند.
ژان-میشل کلاوری، یکی از محققان این مطالعه، معتقد است که اگر ویروسهای سادهای همانند ویروسهای آمیبی بتوانند برای هزاران سال در یخچالهای طبیعی زنده بمانند، به گمان زیادً ویروسهای پیچیدهتر همانند ویروسهای عامل بیماریهای انسانی نیز میتوانند در این شرایط زنده بمانند و عفونتزا باقی بمانند. کشف این ویروسهای باستانی مشخص می کند که ویروسها از دیرباز با تغییرات آب و هوایی سازگار شدهاند و تکامل یافتهاند. محققان این چنین فهمید شدهاند که برخی از این ویروسها شباهتهایی به ویروسهای امروزی دارند که نشاندهنده ربط بین ویروسها و تغییرات محیطی است.
یخچالهای طبیعی به گفتن بایگانی طبیعی، اطلاعات ارزشمندی درمورد تغییرات آب و هوایی قبل و حال در خود نگه میدارند. با مطالعه این یخچالها، میتوان به فهمیدن بهتری از تأثیر تغییرات اقلیمی بر محیط زیست و زندگی انسان دست یافت. با ادامه روال گرمایش جهانی، یخچالهای طبیعی در سراسر جهان با شدت بیشتری در حال ذوب شدن می باشند. این کار نه تنها به تنوع زیستی تهدید داخل میکند، بلکه میتواند تبدیل آزاد شدن عوامل بیماریزا همانند ویروسهای باستانی بشود. کشف ویروسهای باستانی در یخچالهای طبیعی هیمالیا، زنگ خطری برای بشریت است. این کشف مشخص می کند که تغییرات آب و هوایی میتواند عواقب غیرمنتظرهای داشته باشد و ما باید برای مقابله با این چالشها آماده باشیم.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب