شرکت هلیکال فیوژن به دنبال ساخت نخستین راکتور همجوشی پایدار جهان است

شرکت هلیکال فیوژن به جستوجو ساخت نخستین راکتور همجوشی پایدار جهان است_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

شرکت هلیکال فیوژن با مقصد تشکیل انرژی پاک و پایدار، برنامه‌ای بلندپروازانه برای ساخت نخستین راکتور همجوشی پایدار جهان در دست اجرا دارد. این شرکت پیش‌بینی می‌کند که طی ده سال آینده بتواند این راکتور را راه‌اندازی کند.

به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، راکتور همجوشی که این شرکت در حال گسترش آن است، از نوع هلیکال بوده و طراحی آن شبیه دستگاه بزرگ هلیکال است. یکی از مزیت‌های این نوع راکتور، عدم نیاز به جریان پلاسمای مداوم است که آن را به گزینه ای دلنشین برای تشکیل انرژی پایدار تبدیل می‌کند. راکتور همجوشی هلیکال می‌تواند در صنایع مختلفی کاربرد داشته باشد. از جمله این کاربردها می‌توان به فراهم انرژی کارخانه‌های صنعتی همانند ذوب‌آل و تیتانیوم، فراهم برق جزایر دور افتاده و حتی کشتی‌های بزرگ اشاره کرد.

ادامه مطلب
با گذشت ۶ هفته از معرفی میت ۶۰ پرو ۱.۶ میلیون گوشی از آن فروخته شد

هزینه ساخت نخستین نیروگاه همجوشی از این نوع، نزدیک به ۵ میلیارد دلار برآورد شده است. با این حال، بعد از راه‌اندازی، این نیروگاه می‌تواند به زمان طویل و با حداقل نیاز به تعمیرات کار کند. پیش‌بینی می‌بشود که بعد از یک سال کارکرد مداوم، تنها به سه ماه زمان برای تعمیرات و نگهداری نیاز باشد. این کار تبدیل نرخ در دسترس بودن زیاد بالای ۸۰ درصد می‌بشود. با منفعت گیری از همجوشی ایزوتوپ‌های هیدروژن همانند دوتریوم و تریتیوم، این راکتور می‌تواند انرژی زیاد بسیاری تشکیل کند. به گفتن مثال، با منفعت گیری از تنها یک گرم از این ایزوتوپ‌ها، انرژی معادل سوزاندن ۸ تن نفت تشکیل می‌بشود.

شرکت هلیکال فیوژن پروژه‌ای با نام HESTIA را برای گسترش این فناوری اغاز کرده است. در این پروژه، یک راکتور همجوشی آزمایشی ساخته می‌بشود که در آن تریتیوم به طور خودکار تشکیل خواهد شد. بعد از پیروزی پروژه HESTIA، ساخت یک راکتور همجوشی تجاری با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ادامه مطلب
واتساپ به مطلب‌های صوتی شما جان تازه‌ای می‌بخشد!_سیاه پوش
آخرین مطالب

برای گرم کردن پلاسما در این راکتور، از روش گرمایش سیکلوترون الکترون منفعت گیری می‌بشود. این روش به علت عدم نیاز به جریان پلاسما، امکان کارکرد راکتور در شرایط پایدار و با منفعت‌وری بالا را فراهم می‌کند. گسترش راکتورهای همجوشی هلیکال می‌تواند تحولی عظیم در صنعت انرژی تشکیل کند. این فناوری نویدبخش تشکیل انرژی پاک، ایمن و زیاد برای نسل‌های آینده است.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

ادامه مطلب
گسترش سنسور ناوبری مبتنی بر هوش مصنوعی با الگوبرداری از سوسک سرگین‌خوار_سیاه پوش

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی