آیا هوش مصنوعی میتواند بدون نقض قوانین، خلاق باشد؟_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
شرکت OpenAI در آخرین پرونده حقوقی خود، با استناد به اصل حقوقی “stare decisis” (اصل پایبندی به آرای قبلی)، از منفعت گیری گسترده از آثار ادبی محافظت شده تحت قوانین حق چاپ برای آموزش مدلهای زبانی بزرگ خود دفاع کرده است.
به نقل از سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، وکلای OpenAI در این پرونده، با اراعه مثالی از توانایی مدل GPT-4o در تشکیل تشابهات مفهومی، مدعی شدهاند که این مدل قادر است مفاهیم پیچیده را فهمیدن کرده و آنها را به اشکال تازه گفتن کند. به گفتن مثال، این مدل در جواب به خواست تشبیه طراحی یک ساختمان به یک اصل حقوقی، اصل “stare decisis” را برگزیده است.
این استدلال در راستای پرونده حقوقیای نقل شده است که گروهی از نویسندگان علیه شرکت OpenAI به جریان انداختهاند. این نویسندگان مدعیاند که OpenAI با منفعت گیری از آثار آنها بدون کسب مجوز، حقوق مالکیت معنوی آنها را نقض کرده است. OpenAI در جواب به این ادعاها، بر اصل منفعت گیری منصفانه تکیه کرده است. این شرکت معتقد است که منفعت گیری از آثار ادبی در آموزش مدلهای هوش مصنوعی به منظور تشکیل محتوای تازه و اصیل، مصداق منفعت گیری منصفانه بوده و از این رو، نقض قوانین حق چاپ محسوب نمیبشود.
وکلای OpenAI با اشاره به این که انسانها نیز از ازمایش ها قبل و دانش حاضر برای خلق آثار تازه منفعت میبرند، این استدلال را نقل کردهاند که مدلهای هوش مصنوعی نیز به طور شبیه از دادههای حاضر برای یادگیری و تشکیل محتوا منفعت گیری میکنند. با این حال، در عین حال که OpenAI از اصل منفعت گیری منصفانه دفاع میکند، در جواب به برخی ادعاهای نقل شده در شکایت، به طور صریح آنها را رد کرده است. این شرکت در جواب به برخی ادعاهای جزئی، آنها را نادرست دانسته و به اراعه توضیحات تکمیلی پرداخته است.
برای مشاهده دیگر خبرها به صفحه اخبار تکنولوژی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مطالب