دانشمندان سریع‌ترین میکروسکوپ الکترونی جهان با بالاترین وضوح را ساختند

دانشمندان سریع‌ترین میکروسکوپ الکترونی جهان با بیشترین وضوح را ساختند_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

دانشمندان دانشگاه آریزونا موفق به ساخت سریع‌ترین میکروسکوپ الکترونی جهان شده‌اند. این دستگاه پیشرفته قادر است تصاویر لحظه‌ای از حرکت الکترون‌ها را با وضوحی بی‌نظیر ثبت کند. انتظار می‌رود این نوآوری تحولی عظیم در حوزه‌های فیزیک، شیمی، بیوفناوری، علوم مواد و دیگر رشته‌های مرتبط تشکیل نماید.

به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، محمد حسن، دانشیار فیزیک و علوم نوری، در گفتگو با نشریه Interesting Engineering (IE) اظهار داشت: «این ابزار تازه با دارا بودن بیشترین وضوح وقتی، امکان مشاهده مستقیم حرکت الکترون‌ها را در مقیاس وقتی زیاد مختصر فراهم می‌آورد. این دستاورد، ارتباطی قوی بین یافته‌های علمی و کاربردهای مهندسی برقرار می‌سازد.» او گفت: «با منفعت‌گیری از این میکروسکوپ، امیدواریم بتوانیم به فهمیدن عمیق‌تری از فیزیک کوانتومی و حرکت الکترون‌ها دست یابیم.»

میکروسکوپ‌های الکترونی فوق‌سریع که برای نخستین بار در دهه ۲۰۰۰ معارفه شدند، از لیزر برای تشکیل پرتوهای الکترونی پالسی منفعت گیری می‌کنند. این فناوری، وضوح وقتی دستگاه را به طور چشمگیری افزایش داده و امکان مشاهده تغییرات سریع در نمونه را فراهم می‌آورد. برخلاف میکروسکوپ‌های سنتی که کیفیت عکس به شدت شاتر دوربین وابسته است، در این نوع میکروسکوپ‌ها، وضوح عکس به زمان زمان پالس‌های الکترونی بستگی دارد. اصل کار زیاد ساده است: هرچه زمان زمان پالس مختصر‌تر باشد، وضوح عکس بالاتر خواهد می بود.

ادامه مطلب
راه‌اندازی فروشگاه آنلاین با وردپرس یا کدنویسی اختصاصی؟

در نسل قبلی میکروسکوپ‌های الکترونی فوق‌سریع، از مجموعه‌ای از پالس‌های الکترونی با زمان زمان آتوثانیه (یک کوینتیلیونیم ثانیه) منفعت گیری می‌شد. این پالس‌ها تصاویری متوالی شبیه فریم‌های یک فیلم تشکیل می‌کردند؛ اما تغییرات سریع الکترون‌ها بین این فریم‌ها قابل مشاهده نبوده است. در این پژوهش، دانشمندان دانشگاه آریزونا برای اولین بار موفق به تشکیل یک پالس تک الکترونی آتوثانیه شدند که قادر است حرکت الکترون را در یک لحظه ثابت ثبت کند. این پیشرفت، وضوح وقتی میکروسکوپ را به طور قابل توجهی افزایش داده و امکان مشاهده رویدادهای فوق‌سریع را فراهم می‌آورد، همانند یک دوربین پرسرعت که لحظاتی را ثبت می‌کند که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند.

حسن و تیم تحقیقاتی وی، تحقیقات خود را بر پایه پژوهش‌های برنده جایزه نوبل پیر آگوستینی، فرنس کراوز و آن لویییر بنا نهاده‌اند. این سه دانشمند در سال ۲۰۲۳ به علت تشکیل اولین پالس تابش فرابنفش شدید با زمان زمان آتوثانیه، موفق به کسب جایزه نوبل فیزیک شدند. حسن در این خصوص اظهار داشت: «تحقیقات این سه دانشمند پیشگام، به ما امکان داد تا حرکت الکترون را به طور لحظه‌ای با منفعت گیری از پالس‌های نوری آتوثانیه ردیابی کنیم. پژوهش ما بر پایه این دستاوردها بنا شده و با تشکیل اولین پالس‌های الکترونی آتوثانیه، توانایی مشاهده همزمان حرکت الکترون در فضا و زمان را فراهم آورده است.»

ادامه مطلب
امکان صادرات تراشه‌های پیشرفته Nvidia به عربستان سعودی می‌شود_سیاه پوش
آخرین مطالب

در این میکروسکوپ پیشرفته، از یک لیزر قوی منفعت گیری می‌بشود که به دو جزء تقسیم می‌بشود: یک پالس الکترونی زیاد سریع و دو پالس نور فوق‌مختصر. پالس اول که به گفتن «پالس پمپ» شناخته می‌بشود، به نمونه انرژی داده و علتایجاد تغییرات سریع در الکترون‌ها می‌بشود. پالس دوم که «پالس گیت نوری» نام دارد، با تشکیل یک پنجره وقتی زیاد مختصر، امکان تشکیل یک پالس تک الکترونی آتوثانیه را فراهم می‌آورد. زمان زمان این پنجره وقتی، وضوح عکس نهایی را تعیین می‌کند.

ادامه مطلب
با افشای والپیپر پیش فکر تازه ویندوز ۱۱ همین اکنون می‌توان آن را دانلود کرد_سیاه پوش

با همگام‌سازی دقیق این دو پالس، محققان می‌توانند زمان تعامل پالس‌های الکترونی با نمونه را به دقت کنترل کنند و در نتیجه، فرآیندهای فوق‌سریع در سطح اتمی را ثبت و مشاهده نمایند.

برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار فناوری رسانه تکنا مراجعه کنید.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی