محدودیت تعمیرات پیکسل واچ ۳ و نگرانیهای زیستمحیطی_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
شرکت گوگل اخیراً اظهار کرده است که ساعت هوشمند تازه خود، پیکسل واچ ۳، قابل تعمیر نیست. این خبر نگرانیهای کاربران و فعالان محیط زیست را برانگیخته است.
شایان ذکر است که این محدودیت در تعمیرات، اختصاصی پیکسل واچ ۳ نیست و در نسلهای قبلی این ساعت هوشمند نیز مشاهده شده است. عدم امکان تعمیر دستگاههای الکترونیکی، رویهای است که در سالهای تازه به دلایل مختلفی از جمله افت هزینههای تشکیل و پیچیدگی طراحی داخلی دستگاهها، ترویج یافته است.
عدم قابلیت تعمیر دستگاههای الکترونیکی، به اختصاصی محصولات پرطرفداری همانند ساعتهای هوشمند، پیامدهای زیستمحیطی قابل توجهی دارد. افزایش حجم زبالههای الکترونیکی، مصرف بیرویه مواد اولیه و انرژی برای تشکیل دستگاههای تازه، تنها بخشی از این پیامدها می باشند. در نظرسنجی انجام شده، اکثریت کاربران (۶۲ درصد) عدم قابلیت تعمیر پیکسل واچ ۳ را یک مشکل جدی برداشت کردهاند. ۲۳ درصد نیز تا حدودی دلواپس این نوشته می باشند. تنها ۱۶ درصد از کاربران این نوشته را مهم نمیدانند. گوگل برنامه خدماتی Preferred Care را برای کاربران پیکسل واچ ۳ اراعه میدهد. این برنامه، هزینه معاوضه دستگاه در صورت ابراز صدمههای فیزیکی یا مشکلات خارج از گارانتی را پوشش میدهد. با این حال، کاربران هم چنان موظف به پرداخت مبلغ ۴۹ دلار بهگفتن هزینه خدمات می باشند.
تصمیم گوگل در خصوص عدم امکان تعمیر پیکسل واچ ۳، نشاندهنده گرایشی رو به رشد در صنعت الکترونیک به سمت تشکیل محصولاتی است که عمر سودمند مختصرتری داشته و به راحتی قابل تعمیر نیستند. این رویه، علاوه بر افزایش هزینهها برای مصرفکنندگان، به محیط زیست نیز صدمه میرساند. کاربران انتظار دارند که شرکتهای تولیدکننده محصولات الکترونیکی، به مسائلی همانند پایداری محیط زیست و حق انتخاب مصرفکنندگان برای تعمیر دستگاههای خود دقت بیشتری نشان دهند.
دسته بندی مطالب