یکشنبه، ۳۱ تیرماه، گرمترین روز ثبتشده در تاریخ زمین بود_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
مطابق دادههای سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک اتحادیه اروپا (C3S)، که از سال ۱۹۴۰ الگوهای آبوهوایی جهانی را ردیابی کرده است، یکشنبه، ۲۱ ژوئیه (۳۱ تیرماه) گرمترین روز ثبتشده در تاریخ زمین بوده است. میانگین دمای جهانی هوای سطحی در روز یکشنبه به ۱۷.۰۹ درجه سانتیگراد رسید و رکورد سال قبل را ناکامی.
سرویس کوپرنیک اتحادیه اروپا خبرداد که میانگین دمای جهانی هوای سطحی در روز یکشنبه این هفته ۱۷.۰۹ درجه سانتیگراد می بود و گفتن گرمترین دمای ثبتشده را کسب کرد. این دما مقداری بالاتر از رکورد قبلی در ژوئیه ۲۰۲۳ با دمای ۱۷.۰۸ درجه سانتیگراد است.
گرمترین روز ثبتشده در تاریخ زمین در تیرماه ۱۴۰۳
بیشترین دمای تازه روزانه، ۰.۰۱ درجه سانتیگراد بالاتر از رکورد قبلی ثبتشده در ۶ ژوئیه ۲۰۲۳ (۱۵ تیرماه ۱۴۰۲) می بود. مدیر C3S نیز در بیانیهای او گفت:
«ما اکنون در قلمرویی واقعاً ناشناخته هستیم و با گرمشدن آبوهوا، در ماهها و سالهای آینده ناظر شکستهشدن رکوردهای جدیدی خواهیم می بود.»
به حرف های او، اگرچه رکورد تازه، یک افزایش زیاد جزئی بالاتر از دماهای قبلی است، اما مهم است که بدانیم با گرمای بیسابقه جهانی روبه رو هستیم. C3S پیشازاین حرف های می بود که ماه قبل میلادی رسماً گرمترین ژوئن ثبتشده در تاریخ می بود. این چنین از ژوئن ۲۰۲۳ تا بحال یعنی ۱۳ ماه متوالی، هر ماه به گفتن گرمترین ماه زمین در قیاس با ماه شبیه در سالهای قبل بوده است.
به عبارت دیگر، از ژوئن ۲۰۲۳ تا بحال، جهان ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر از دوران پیش از صنعتیشدن بوده است. سرویس کوپرنیک انتظار دارد دمای جهانی به اوج خود برسد و سپس افت یابد، اگرچه امکان پذیر در هفتههای آینده ناظر نوسانات بیشتری باشیم.
تغییرات آبوهوایی علتطولانیتر و نیرومندترشدن رویدادهای شدید اقلیمی همانند موج گرما و سیل میبشود و امسال نیز بلایای بزرگی در سراسر جهان تشکیل شده است. امسال موج گرمای مرگباری آمریکای شمالی، مکزیک، هند و تایلند را درنوردیده؛ از نظر دیگر سیل قسمتهایی از شرق آفریقا، چین و برزیل را ویران کرده است.
برخی کارشناسان اعتقاد دارند که سوختهای فسیلی عامل مهم گرمایش جهانی است، اما با وجود کوششهای بینالمللی برای رویآوردن به انرژی پاک، انتشار کردن گازهای گلخانهای هم چنان درحال افزایش است.
دسته بندی مطالب