حوضچه مرگ : تله شور و سمی در خلیج مکزیک

حوضچه مرگ : تله شور و سمی در خلیج مکزیک_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

در عمق ۳,۳۰۰ متری خلیج مکزیک، حوضچه‌ای راکد از آب‌نمک کشف شده که به علت شرایط سمی، به «حوضچه مرگ» شهرت یافته است. این حوضچه که در سال ۲۰۱۵ توسط محققان در حال کاوش تراوش‌های سرد شناسایی شد، تنها میزبان باکتری‌ها و تعداد محدودی از موجودات خاص است.

به نقل از سرویس محیط زیست اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، تراوش‌های سرد مناطقی در کف اقیانوس می باشند که در آن‌ها هیدروکربن‌ها (مواد مهم نفت و گاز) از پوسته زمین خارج شده و داخل ستون آب خواهد شد. در خلیج مکزیک، این هیدروکربن‌ها توسط حرکت لایه‌های نمکی زمین بیرون رانده خواهد شد. این لایه‌های نمکی باقی مانده دریای باستانی می باشند که میلیون‌ها سال پیش با تبخیر آب شکل گرفته‌اند.

گروه اکتشاف نام «حوضچه مرگ» را بعد از مشاهده‌ی لاشه خرچنگ‌ها و دیگر موجودات دریایی که به دام افتاده و در این حوضچه‌ کاسه‌ای شکل نگه داری شده بودند، انتخاب کردند. بر پایه گزارش‌های موسسه‌ی Nautilus Live قطر این حوضچه نزدیک به ۳۰.۵ متر و عمق آن ۳.۷ متر است.

ادامه مطلب
هر فعالیتی غیر از نشستن های طویل برای قلب سودمند است

مطابق مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۶ در مجله‌ی Oceanographic انتشار شد، آب‌نمک این حوضچه ناشی از نفوذ هیدروکربن‌ها از بین لایه‌های نمکی است. این آب‌نمک که تا چهار برابر شورتر از آبِ اطراف تراوش سرد است، به علت تراکم بالا با آب اقیانوس مخلوط نمی‌بشود.

دمای آب درون حوضچه مرگ تا ۱۹ درجه سانتی‌گراد می‌رسد که همراه با شوری بالا، محیطی مرگبار برای اکثر جانداران دریایی تشکیل می‌کند. آب‌نمک این حوضچه این چنین حاوی سطوح بالایی از سولفید هیدروژن و متان است که تنها گونه‌های خاصی همانند صدف‌ها قادر به تحمل آن می باشند. مشاهدات مشخص می کند که دیواره‌های شیب‌دار این حوضچه با رسوبات معدنی به رنگ‌های قرمز، زرد و سفید و این چنین بسترهای صدف پوشیده شده است. محققان در ویدئویی که با منفعت گیری از یک وسیله‌ی نقلیه کنترل از راه دور (ROV) تهیه شده است، به لبه‌ی تیز این دیواره‌ها و نقش صدف‌ها در نگه داری آن‌ها اشاره می‌کنند.

ادامه مطلب
هدست جدید متا در مقایسه با ویژن پرو از لحاظ فنی پایین‌تر ارزیابی شده است

ویدئوی مذکور سرریز شدن آب‌نمک از لبه‌ی حوضچه و این چنین باقی مانده جانوران دریایی «نگهداری‌شده» در آن را به عکس می‌کشد. به حرف های‌ی یکی از محققان حاضر در این اکتشاف، به نظر می‌رسد که این حوضچه به واسطه‌ی فعالیت‌های زیستی اولیه شکل گرفته باشد. وی توضیح می‌دهد که به گمان زیاد با فوران سیال از کف دریا، جوامع زیستی خاصی از این محیط منفعت‌مند شده و به مرور زمان این حوضچه را شکل داده‌اند.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی