تلسکوپ چاندرا به جستوجو کشف سیارات قابل سکونت_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
ستارهشناسان با منفعت گیری از دادههای تلسکوپ پرتو ایکس CHANDRA ناسا و این چنین تلسکوپ XMM-Newton آژانس فضایی اروپا، در حال انجام پژوهشهای جدیدی برای شناسایی سیارات فراخاکی (Exoplanet) با قابلیت سکونت در اطراف ستارگان نزدیک به زمین می باشند. این پژوهشها با مقصد تشکیل مبنایی علمی برای پروژههای اکتشافی آتی در عرصه سیارات فراخاکی صورت میگیرد.
به نقل از سرویس اخبار نجوم آژانس فناوری تکنا، گروهی از پژوهشگران با تمرکز بر تابش ساطع شده از ستارگان مجاور، از تلسکوپ چاندرا برای برسی قابلیت سکونت سیارات احتمالی در مدار این ستارگان منفعت گیری کردند. بر پایه یافتههای علمی، سطوح بالای پرتوهای فرابنفش و ایکس میتوانند جو سیارات فراخاکی را تخریب کند. بدین ترتیب، امکان حمایتاز حیات (به شکلی که ما میشناسیم) را در آنها افت دهند.
دکتر بایندر ستارهشناس دانشگاه ایالتی پلیتکنیک کالیفرنیا و سرپرست این مطالعه، در بیانیهای علمی خبرداد: «بدون در نظر گرفتن پرتوهای ایکس ساطع شده از ستاره میزبان، نمیتوانیم به طور قاطق قابلیت سکونت یک سیاره فراخاکی را تایید کنیم. بازدید دقیق مقدار دریافت دوز پرتو ایکس توسط این سیارات، امری الزامی است.» این گروه تحقیقاتی تا بحال موفق به مطالعه ۵۷ ستاره نزدیک به منظومه شمسی شده است. آنها در این مطالعات درخشندگی و انرژی ذرات تابششده در طول موج پرتو ایکس از این ستارگان را مورد سنجش قرار دادهاند. این چنین، شدت تحول مقدار انتشار کردن پرتو ایکس به علت فورانهای ستارهای نیز در این پژوهشها تحلیل شده است.
دکتر سارا پیکاک، پژوهشگر دانشگاه مریلند، بالتیمور کانتی در این بیانیه او گفت: «ما در این پروژه موفق شده ایم که ستارگانی با محیط تابش پرتو ایکس در ناحیه قابل سکونت آنها را شناسایی کنیم، شبیه یا حتی ملایمتر از محیطی است که زمین در آن شکل گرفته است. وجود این چنین شرایطی میتواند نقش بسزایی در نگه داری جو غنیای همانند جو زمین ایفا کند.» با وجود این که تنها تعداد محدودی از این ۵۷ ستاره شناختهشده، دارای سیاره فراخاکی قابل سکونت می باشند. اما به گمان زیاد سیارات فراخاکی قابل سکونت بیشتری در کهکشان راه شیری وجود دارند که تا بحال کشف نشدهاند. برای فهمیدن بهتر ابعاد این نوشته، ملزوم به ذکر است که تا بحال بیشتر از ۵۵۰۰ سیاره فراخاکی کشف شده است. اما نزدیک به ۱۰,۰۰۰ مورد دیگر نیز به گفتن کاندیدای سیاره فراخاکی در حال بازدید می باشند. برآوردهای علمی حاکی از آن است که به گمان زیادً میلیاردها سیاره فراخاکی تنها در کهکشان راه شیری وجود دارد.
دکتر ادوارد شویترمن، اخترزیستشناس دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید او گفت: «با وجود ابهام در رابطه تعداد سیارات همانند به زمین که در تصاویر نسل بعدی تلسکوپها کشف خواهند شد. اما یک مسئله مسلم است: زمان تعلقیافته برای مشاهده این سیارات زیاد باارزش بوده و دستیابی به آن به شدت دشوار خواهد می بود. دادههای پرتو ایکس به دست آمده از این پژوهشها به ما پشتیبانی میکنند تا فهرست اهداف را اصلاح و برتریبندی کنیم. این کار میتواند به ثبت سریع تر اولین عکس از سیارهای همانند به زمین پشتیبانی شایانی کند.»
دسته بندی مطالب