اختاپوس-ماهی مرکب کمیاب با نورهای درخشان غول‌پیکر در اعماق اقیانوس

کشف اختاپوس-ماهی مرکب تانیا با نورهای درخشان در اعماق اقیانوس_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

دانشمندان بنیاد Minderoo و مرکز تحقیقات اعماق دریا دانشگاه استرالیای غربی (UWA) در میانه سفر تحقیقاتی برای مستندسازی تنوع زیستی در عمیق‌ترین قسمت اقیانوس (ناحیه هادال)، با این حاضر شگفت‌انگیز در عمق باورنکردنی ۳۲۸۱ فوت (۱۰۰۰ متر) زیر سطح اقیانوس آرام روبه رو شدند. این برخورد نادر در نزدیکی گذرگاه سامو، منطقه‌ای با جریان آب عمیق در شمال سامو با منفعت گیری از یک دوربین طعمه‌گذاری شده که به طور سقوط آزاد رها شده می بود ثبت گردید.

به نقل از سرویس اخبار زیست محیط رسانه تکنا، اختاپوس-ماهی مرکب تانیا، عضوی از خانواده Octopoteuthidae، شکارچی ماهر اعماق دریا است که از ماهی‌های شناور، سخت‌پوستان و دیگر ماهی‌های مرکب تغذیه می‌کند. این جانور به علت داشتن هشت بازو، به اختاپوس-ماهی مرکب معروف است. در مرحله های اولیه زندگی، علاوه بر بازوها، دو تا tentacle بلند نیز دارد که با بالغ شدن از بین می‌روال. اعضای این گونه برای جثه بزرگشان شناخته شده‌اند. مطابق مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۳، بزرگترین مثالای که تا بحال گزارش شده، ماده‌ای به طول ۲.۳ متر بوده است. طول جانور مشاهده شده در این ویدیو نزدیک به ۷۵ سانتی‌متر است.

اما ویژگی بارز این اختاپوس-ماهی مرکب، اندام‌های درخشان غول‌پیکر آن به نام فوتوفور است. این اندام‌ها که در نوک دو تا از بازوهای آن قرار دارند، در تاثییر یک عکس العمل شیمیایی نور تشکیل می‌کنند و بزرگترین نوع خود در بین جانوران می باشند. در این ویدیو، اختاپوس-ماهی مرکب یک دفعه از تاریکی ظاهر می‌بشود و لحظاتی قبل از دعوا به دوربین، فوتوفورهای خود را به نمایش می‌گذارد.

ادامه مطلب
شاخصه های یک سایت فروشگاهی موفق_سیاه پوش

محققان بر این باورند که فوتوفورها به این جانور در شکار طعمه در تاریکی اعماق دریا پشتیبانی می‌کنند و این چنین امکان پذیر برای برقراری ربط با دیگر اعضای گونه خود منفعت گیری شوند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷ نشان داد که اختاپوس-ماهی مرکب می‌تواند با کنترل غشاهای همانند پلک که اندام‌های نوردهنده‌اش را می‌پوشانند، الگوی درخشش‌ها را تحول دهد.

مشاهدات به طور زنده زیاد نادر است و اطلاعات مقداری در رابطه حرکت این حاضر وجود دارد. تعداد بسیاری از اسبق مربوط به این گونه از جانوران مرده، صید اتفاقی یا محتویات شکم نهنگ‌ها به دست آمده است. اولین مشاهده‌ی زنده‌ نزدیک به ۱۹ سال پیش توسط محققانی که از سیستم دوربین شبیهی منفعت گیری می‌کردند صورت گرفت. از آن زمان تا بحال مشاهدات معدودی از این جانور به طور زنده گزارش شده است. کمیابی مشاهدات زنده از این جانور شگفت‌انگیز هر برخوردی را برای جمع‌آوری اطلاعات در رابطه توزیع جغرافیایی، عمق زیستگاه و حرکت آن‌ها مورد قیمت می‌سازد.

ادامه مطلب
تلاش دانشمند موسسه ام آی تی برای کاهش استفاده بتن در ساختمان سازی

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی