محققان یک مسیر ارتباطی مستقیم میان مغز و ریه‌ها پیدا کردند

محققان یک مسیر ارتباطی مستقیم بین مغز و ریه‌ها اشکار کردند_سیاه پوش


نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش

محققان دانشگاه کلگری فهمید شده‌اند که زمان وجود عفونت، ریه‌ها به‌طور مستقیم با مغز ربط برقرار می‌کنند. یافته‌های دانشمندان مشخص می کند که مغز در تشکیل علائم بیماری نقشی مهم ایفا می‌کند؛ نقشی که می‌تواند روش درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی و بیماری‌های مزمن را تحول دهد.

به حرف های دکتر «برایان ییپ»، نویسنده ارشد پژوهش تازه که در ژورنال Cell انتشار شده است، ریه‌‌ها از حسگرها و نورون‌های یکسان در مسیر درد منفعت گیری می‌کنند تا به مغز ابتلا به عفونت را خبر دهند:

«مغز علائم مرتبط با بیماری را تشکیل می‌کند؛ علائمی همانند حس ناخوشی، خستگی و ازدست‌دادن اشتها. یافته تازه ما مشخص می کند که احتمالا ناچار شویم علاوه بر عفونت، سیستم عصبی را هم درمان کنیم.»

مسیر ارتباطی مستقیم بین مغز و ریه‌ها

پیش از تحقیق تازه پژوهشگران دانشگاه کلگری، مطالعه‌ای روی موش‌ها نشان داده می بود که عفونت در ریه‌ها و ذات‌الریه علتالتهاب مولکولی می‌بشود که درنهایت از طریق جریان خون به مغز می‌رسد. این چنین فکر می‌شد که بیماری نتیجه فعال‌شدن سیستم ایمنی است. بااین‌حال، یافته‌های تازه مشخص می کند که بیماری ناشی از فعال‌شدن سیستم عصبی در ریه است.

ادامه مطلب
کهکشان بچه قورباغه از هابل_سیاه پوش
آخرین مطالب

فهمیدن او گفت‌وگوی بین ریه و مغز برای درمان بیمار اهمیت بالایی دارد، چون باکتری‌هایی که علتعفونت ریه خواهد شد، می‌توانند یک بیوفیلم تشکیل کنند؛ پوششی که اطراف خود تشکیل می‌کنند تا سیستم عصبی نتواند آن‌ها را ببیند. این رویکرد می‌تواند علتنهان‌شدن طویل مدت باکتری در ریه بشود و درنهایت بدون تشکیل علائم خاصی در ابتدا، عفونت‌های شدید ریه را به‌همراه داشته باشد.

محققان یک مسیر ارتباطی مستقیم بین مغز و ریه‌ها اشکار کردند_سیاه پوش ۴

به حرف های ییپ، فهمیدن مسیرهای ارتباطی بین مغز و ریه به گمان زیادً پیامدهای گسترده‌ای برای افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی، ازجمله بیماران مبتلا به عفونت‌های مزمن ریه همانند «فیبروز کیستیک» (CF) خواهد داشت. تعداد بسیاری از افراد مبتلا به CF یک بیوفیلم باکتریایی در ریه‌های خود دارند که بدون علائم است. درحالی‌که احتمالا این افراد حس ناخوشی نداشته باشند، این گمان وجود دارد که به‌یکباره بیماری شعله‌ور بشود و همیشه نمی‌توان علت آن را اشکار کرد. یقیناً احتمالا علت شعله‌ورشدن بیماری، مربوط به اعصاب باشد.

ادامه مطلب
شارژ 300 واتی ریلمی در 35 ثانیه باتری را از صفر به 17 درصد می‌رساند_سیاه پوش

ییپ می‌گوید تخصص پزشکان طبق معمولً بر پایه اندام‌های فرد است؛ به این علت پزشکان ریه روی ریه و متخصصان مغز و اعصاب روی مغز تمرکز دارند. این درحالی است که مطالعه تازه مشخص می کند که ابتلا به عفونت ریه می‌تواند با سیستم عصبی هم ربط داشته باشد. به حرف های ییپ، این تلاقی می‌تواند نحوه تفکر درمورد ابتلا به بیماری‌های تنفسی را تحول دهد:

«همه آن‌ها با مغز ربط داشته و به گمان زیادً مدارهای پیچیده‌تری هم در این فرایند وجود دارند. ما اکنون می‌توانیم درمورد مقصد قراردادن مدارهای عصبی با آنتی‌بیوتیک‌ها برای مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌های ناشی از آن فکر کنیم.»

درنهایت محققان می‌گویند که در بازدید‌های انجام‌شده روی موش‌ها، موش‌های نر شدیدتر از موش‌های ماده بیمار شدند. علت این نوشته می‌تواند به ارتباطات عصبی مربوط باشد و این چنین به کلمه «آنفولانزای مردانه» اعتبار ببخشد؛ اصطلاحی که مشخص می کند مردان در زمان ابتلا به آنفولانزا حالت شدیدتری را توانایی می‌کنند.

ادامه مطلب
شعله خورشیدی X20 جهت اختلال در رایانه‌ها و توقف معامله های شد_سیاه پوش

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی



منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *