حسگر جدیدی که میتواند مواد شیمیایی خطرناک در آب را شناسایی کند_سیاه پوش
نوشته و ویرایش شده توسط مجله سیاه پوش
محققان موسسه ام آی تی حسگر جدیدی ساختهاند که میتواند با یک روش ارزان و سریع مواد شیمیایی حاضر در آب را شناسایی کند.
به نقل از سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، شیمیدانان در دانشگاه ام آی تی با منفعت گیری از حسگر تازه خود می توانند موادی موسوم به پرفلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروالکیل را شناسایی کنند. این مواد شیمیایی در ظروف نچسب محصولات مصرفی و بستهبندی مواد غذایی وجود داشته و اثرات زیانباری روی سلامتی انسانها دارند. این ترکیبات که از آنها به مواد شیمیایی همیشگی یاد میبشود نمی توانند در طبیعت و به طور طبیعی تجزیه شوند.
از اثرات زیان اور این مواد شیمیایی روی سلامتی میتوان به سرطان، مشکلات تشکیل همانند، مشکلات مربوط به غدد درون ریز و اختلال در سیستم ایمنی اشاره کرد. پژوهشگران در پروژه تازه خود توانستند با پشتیبانی این حسگر تازه سطوح مربوط به این مواد شیمیایی را در مثالهای آب با ۲۰۰ تکه در تریلیون تشخیص دهند. این چنین منفعت گیری از این حسگر راهی برای آزمایش کردن سلامتی آب محسوب میبشود از دیگر مزایای این حسگر منفعت گیری از آن در صنایع مبتنی بر این مواد شیمیایی از جمله ساخت نیمه رسانهها است.
اکنون هزاران محصول مصرفی پوششهای حاوی این مواد شیمیایی را دارا می باشند. به گفتن مثال پوششهای ظروف آشپزی لباسهای ضد آب پارچههای ضد لک جعبههای مقاوم نسبت به چربی فومهای آتشفشانی و محصولات آرایشی از جمله موارد دارای این مواد شیمیایی محسوب خواهد شد.
منفعت گیری گسترده از این مواد شیمیایی از دهه ۱۹۵۰ اغاز شد این مواد میتوانند از تصفیه خانههای فاضلاب محلهای دفن زباله یا کارخانهها انتشار شده و به هوا خاک و یا آب راه اشکار کنند. مطابق آزمایشهای انجام گرفته هر ۵۰ ایالت آمریکا در منبع های آب آشامیدنی خود از این مواد شیمیایی داشته است.
حسگر مبتنی بر فناوری جریان جانبی پژوهشگران ام آی تی روشی ارزان و سریع برای تشخیص وجود این مواد شیمیایی در آب خواهد می بود. این روش برای آزمایشهای سریع کووید یا بارداری نیز مورد منفعت گیری قرار میگیرد در این حسگر یک پلیمر خاص به نام پلی آنیلین منفعت گیری شده که در صورت اضافه شدن پروتون به ماده میتواند از حالتهای نیمه رسانا و رسانا تحول شکل دهد.
دسته بندی مطالب