تراشه نورالینک میتواند با پشتیبانی فکر ماوس را کنترل کند
ایلان ماسک مدعی شد در صورتی که تراشه مغزی نورالینگ در اولین بیمار انسانی کاشته بشود فرد میتواند بعد از بهبودی تنها با فکر کردن نشانگر ماوس را کنترل کند.
به نقل از سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، ایلان ماسک به گفتن موسس شرکت نورالینک در رابطه تراشه مغزی خود مدعی شد اولین بیمار انسانی که از این تراشه مغزی در درمان خود منفعت گیری کند بعد از بهبودی کامل امکان کنترل ماوس رایانه روی صفحه را با منفعت گیری از افکار خود خواهد داشت.
یقیناً این پیشرفت خوبی به نظر میرسد و بیماران با وجود اثرات عصبی می تواند بهبودیهایی را در این عرصه اشکار کنند. با منفعت گیری از این تراشه و تنها با فکر کردن به ماوس میتوان آن را روی صفحه نمایشگر حرکت داد. به حرف های ماسک اکنون نورالینک تصمیم دارد با پشتیبانی این تراشه بیشترین تعداد کلیک روی دکمه ماوس را روی صفحه توسط بیمار دریافت کند. این شرکت در ماه سپتامبر موفق به دریافت تاییدیه برای پذیرفتن داوطلبان انسانی شد. اکنون نیز توانسته تراشه تله پاتی را در مغز یکی از بیماران که تا این مدت هویت او اشکار نشده است بکارد.
در این فناوری از ربات برای کاشتن ایمپلنت رابط مغز و رایانه در بخشی از مغز بیمار منفعت گیری میبشود. در این سیستم یک تراشه رایانهای قرار دارد و به نخهای انعطاف پذیر و کوچک متصل شده و با منفعت گیری از یک ربات به مغز متصل خواهد شد. این ربات قادر است تکه کوچک از جمجمه را برداشته و الکترودهای به شکل نخ را در نواحی مختلفی از مغز قرار دهد. این چنین امکان بخیه حفره تشکیل شده توسط ربات وجود دارد. در نهایت جای زخم از برش باقی خواهد ماند و باقی مانده آن قابل مشاهده نخواهد می بود.
به حرف های ماسک این جراحی برای قرار دادن تراشه بدون نیاز به بیهوشی عمومی و تنها در ۳۰ دقیقه انجام میبشود و بیماران میتوانند بعد از آن به خانه برگردند. تا این مدت همه ادعاهای مربوط به اولین بیمار دریافت کننده ایمپلنت به طور کامل مورد بازدید قرار نگرفته و صحت آن اشکار نشده است. یقیناً ماسک خبرداد این فرد بهبود یافته است. در این بین برخی کارشناسان نسبت به اولین انسان دریافت کننده این برند نورالینک نو عواقب مربوط به آن نگرانیهای جدی را نقل کردهاند.