توافق شرکتهای بزرگ فناوری و ۳۵ سرزمین برای مدیریت بهتر جاسوس افزارها و هکرها
مطابق توافق ۳۵ سرزمین در جهان به سرپرستی بریتانیا و فرانسه کنترل جاسوس افزارها و هکرها با عمل های و قابلیت های بیشتری انجام خواهد شد.
به نقل از سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، ۳۵ سرزمین در جهان به سرپرستی فرانسه، ایالات متحده و بریتانیا طی همکاری با شرکتهای بزرگ فناوری نظیر متا، گوگل و مایکروسافت تصمیم دارند برای مقابله با منفعت گیری مخرب از ابزارهای جاسوسی سایبری عمل های موثرتری را به مرحله اجرا درآورند. شرکتهای سازنده جاسوس افزارها طبق معمولً برای نگه داری امنیت ملی فناوریهای خود را در اختیار برخی کشورها قرار خواهند داد. اما در این بین امکان پذیر این فناوریها توسط افراد سوء منفعت گیری گر برای اهداف نامناسب مورد منفعت گیری قرار بگیرد.
مطابق گزارشی که رویترز در این باره انتشار کرده است در کنفرانسی به میزبانی بریتانیا و فرانسه ۳۵ سرزمین در جهان با یکدیگر توافق کردهاند تا برای مقابله با افزایش دسترسی و این چنین منفعت گیری از نرمافزارهای جاسوسی با یکدیگر همکاری کنند. در این توافق به موضوعاتی از قبیل استراق سمع از طریق تماسهای تلفنی، ثبت غیرقانونی ویدیو و صدا از راه دور و یا سرقت عکسها نیز پرداخته شد.
این چنین در این توافقنامه اظهار شد با دقت به بازار رو به رشد نرمافزارهای جاسوسی و نگرانیهای تشکیل شده درمورد تاثییر آن بر امنیت ملی و حقوق بشر، دسترسی افراد دولتی و غیر دولتی به ابزارهای جاسوسی قوی افزایش اشکار کند. در این بیانیه از دولتها خواسته شده است تا نحوه به کارگیری از این ابزارها به شیوه قانونی و مسئولانه بوده و نظارت بیشتری روی آنها انجام گیرد.
مطابق هشدار امضا کنندگان در صورتی که اعمال کنترلهای سختگیرانه روی این نرمافزارها به طور صحیح انجام نگیرد امکان افزایش فعالیتهای جاسوسی وجود دارد. با دقت به استتفاده از این جاسوس افزارها برای هک کردن تلفن های سیاستمداران، روزنامه نگاران و سازمان ها امکان سواستفاده از این نرم افزارهای جاسوسی برای همیشه وجود دارد.