حسگری که برای مصرف انرژی از صدا منفعت گیری میکند
محققان نوعی حسگر تازه گسترش دادهاند که بدون باتری و تنها از طریق امواج صوتی همانند نوع خاصی از گفتار نیرو گرفته و با عکس العمل به آن انرژی ارتعاشی برای مصرف خود تشکیل مکند.
به نقل از سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققان حسگر بدون باتری جدیدی گسترش دادند که با پشتیبانی آن اتلاف باتریها افت اشکار کرده و میتوان به دیگر دستگاهها همانند دستگاههای پزشکی از قبیل کاشت حلزون انرژی داد. مطابق گزارش انتشار شده در این مورد تعداد بسیاری از لوازم هوشمند و الکترونیکی برای کارکرد خود از راه دور و یا منفعت گیری روزانه به باتری وابسته می باشند. از طرفی سالانه نزدیک به ۱۵ میلیارد باتری در جهان به گفتن زباله دور انداخته خواهد شد. با منفعت گیری از اختراع تازه امکان پذیر دیگر دستگاهها به باتری وابسته نبوده و نیازی به دور انداختن باتری نیز نباشد.
حسگر تازه محققان موسسه فناوری زوریخ تنها از صدا برای تغذیه منفعت گیری میکند. یوهان رابرتسون از نویسندگان این تحقیق در این مورد میگوید: حسگر کاملا مکانیکی ساخته شده بدون نیاز به انرژی خارجی تنها با منفعت گیری از ارتعاش حاضر در امواج صوتی انرژی میگیرد. یقیناً تنها از امواج صوتی خاص منفعت گیری خواهد کرد. از دیگر قابلیتهای این حسگر امکان تشخیص غیر فعال گفتار است و در وقتی که کلمه خاص حرف های بشود و یا تشکیل لحن یا صدای خاص فعال خواهد شد این چنین با منفعت گیری از امواج صوتی ساطع شده و ارتعاش کافی حسگر یک پالس الکتریکی کوچک تشکیل خواهد شد که میتواند یک دستگاه الکترونیکی را روشن کند.
در ساخت این حسگر از مدل سازی و الگوریتمهای رایانهای و شبکه صفحات سیلیکونی یکسان منفعت گیری کردند که در آن میلههای کوچکی همانند فنر عمل کرده و به یکدیگر متصل شدند. این فنرها تعیین کننده این نوشته می باشند که آیا صدای خاصی حسگر را به حرکت در خواهد آورد یا خیر. محققان میگویند کاربردهای بالقوه بسیاری برای این حسگر در آینده وجود دارد. به گفتن مثال میتوان از آن در پروژههای مربوط به نظارت بر زمین لرزهها و ساختمانها منفعت گیری کرد. این چنین صدای تشکیل شده از ترک خوردن پی ساختمان ثبت بشود. میتوان صدای خش خش ناشی از خروج گاز را تشخیص داده یک زنگ هشدار نیز برای آن فعال کرد.